Kommentit (4)

Asiantuntija

Nivelterveyttä parantavia aineita ovat ainakin inkivääri, glykosamiini, MSM, codroitinsulfaatti, viherisimpukkauute, hainrustouute, hyaloronihappo, boswellia serrata ja cissus quadrangularis kasvien uutteet ja Omega3 rasvahappo. Näistä tuotteista on useita kauppavalmisteita.

Myös vit. C ja D-vit., Mg ja Zn sekä Si ravinnemäärien on oltavat hyvät.

Näillä aineilla sain itselläni vaarallisen perinnöllisen polvien nivelrikon korjaantumaan niin, että 13 v vanhoissa kuvissa on selvästi vähemmän rustoa kuin tuoreissa kuvissa. Lentopallo ja tennis sujuvat taas kivuitta.

Alaraajojen niveliä ei kannata pitää pitkiä aikoja 90 asteen kulmassa joka heikentää rustoterveyttä.

Myös ortopedian erikoislääkäriveteraani Esko Kaartinen pitää luontaistuotteiden käyttöä järkevänä.

Kasvikunnassa on monia lääkekasveja, joilla on terveydellistä vaikutusta niveliin. Monet lääkkeidenkin tehoaineet on löydetty nimenomaan lääkekasvien kautta.

Se että, ei ole tutkittu, ei merkitse mitään. Lääketeollisuus, joka rahoittaa lähes kokonaan lääketutkimuksen ja muutenkin ohjailee tutkimustrendejä vaikutusvallallaan, ei tietenkään rahoita kilpailevien tuotteiden tutkimusta.

Toimiiko jokin asia, on kuluttajille tärkeämpää kuin onko siitä tehty tutkimusta, jonka puolueettomuudestakaan ei voi tietää. Lääketeollisuuden on osoitettu tekevän paljon epäluotettavaa tutkimusta. 

  • ylös 23
  • alas 17
vph7

Kerrotko lisää miten sait nivelrikkosi kuriin? Muutitko ruokavaliota alkaalisempaan suuntaan? Mitä lisäravinteita käytit? Entä liikunta?

  • ylös 17
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos jokin aine toimii, ei lääketeollisuudella ole syytä olla ottamatta sitä käyttöön ja rahoittaa niiden tutkimusta. Luontaistuotekauppa on myös isoa bisnestä. Tuotekuvausten perusteella ihmelääkkeitä kaikkiin vaivoihin löytyy niin runsaasti, ettei kenenkään enää luulisi olevan millään tavalla sairas ja vaivainen. Toisin kuitenkin on, kuten näemme.

Lääkkeet ovat tutkittuja ja ne myös vaikuttavat yleensä siihen vaivaan mihin ne on kehitetty, vaikka on myös ikäviäkin sivuvaikutuksia. Toisin on luontaistuotteiden laita. Tunnetuin vaikutus luontaistuotteilla on "puhdistusreaktio", jota ei mitenkään voi mitata eikä näyttää toteen. Se tarkoittaa vain tuotteen nauttimisen alkaessa ilmaantuvia epämääräisiä kipuja tai muita oireita. Nehän voivat yhtä hyvin johtua siitä, että elimistö hylkii ainetta ennenkuin tottuu siihen. Puhdistusreaktio on vain uskomus tai ehkä jopa huijaus, jolla ihmiset saadaan syömään keholle liian voimakkaita aineita. Puhdistusreaktion lisäksi kun useinkaan muita vaikutuksia ei tule lainkaan.

Jos siis esim. luontaistuotteena käytetty aine oikeasti parantaisi, lääketeollisuus kyllä kaappaisi bisneksen itselleen ylivoimaisen organisaationsa avulla. Sillä ei olisi mitään syytä olla tekemättä niin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat