Uuvuttaa, särkee ja turvottaa... onko tämä fibromyalgiaa?

Kuva Shutterstock

Joskus on vaikea erottaa, mistä piinalliset kivut ja väsymys johtuvat. Lääketieteen kehittyessä myös fibromyalgia varmistuu aivokuvasta.Lue koko juttu

Kommentit (7)

raudanpuutteinen

Joskus kyse on samantyyppisillä oireilla myös (varasto)raudanpuutteesta, kannattaa tarkistaa että ferritiini on vähintään yli 30. Tiedän useita, joilla on diagnosoitu fibromyalgia, mutta tarkemmin tutkiessa kyse onkin ollut raudasta.

autoimmuuni61

Niin minäkin vuosia fibron oireista kärsineensä uskoin, toivoin raudanpuutos diagnoosiin ja aloitin rautatankkauksen. Kolme kuukautta pillereitä, nestemäistä, pinaattia, lehtikaalia, marjoja... Labrat otettiin: hb normaali 120 ja ferritiini yli 150, punaiselle meni. Lääkäri ei moittinut tankkaustani vaan osoitti punasolujen arvojen olleen normaalit. Eli omatoiminen tankkaus +labrat turhaa, lääkäri olisi voinut kertoa vanhoista labroista saman asian.

lääkkeetöntä hoitoako

Hölönpölöä tämäkin artikkeli.En valitettavasti usko koko fibromyalgia diagnoosiin ym(saa suuttua)Kyllä kipuoireille on aina jokin selkeä selitys,löydös, muutos,vaurio kyseessä.Toki "henkistä" ja psyykkistä kipuakin on,sydäntä särkee,päätä särkee jne,mutta ne kylläkin ohimeneviä.En usko koko hermojärjestelmän herkistymiseen,ihmiset ovat persoonia,toiset herkempiä kuin toiset,eikä se ole sairautta!Ällöttää että kehdataan puhua lääkkeettömistä hoidoista,mutta ollaan kuitenkin kaksin käsin tunkemassa aina näitä he...tin masennuslääkkeitä,kipukynnyslääkkeitä.Nuo kyseiset lääkkeet ne vasta myrkkyä onkin,aiheuttavat riippuvuutta ja lisävaurioita.Ilmeisemmin lääkefirma maksaa kivat provikat lääkkeitä määrääville lääkäreille.

Vierailija

raudanpuutteinen kirjoitti:
Joskus kyse on samantyyppisillä oireilla myös (varasto)raudanpuutteesta, kannattaa tarkistaa että ferritiini on vähintään yli 30. Tiedän useita, joilla on diagnosoitu fibromyalgia, mutta tarkemmin tutkiessa kyse onkin ollut raudasta.

Anemia ei aiheuta kipua, mutta muuten kaikenlaisia oireita.

Varsatoraudan hyvä arvo on n. 100, ei 30.

MarliMummi

Kiitos laajasta tietopaketista! "Kiputohtorina" mainetta niittänyt Jukka-Pekka Kouri tutki minut 1990 -luvulla "kipupisteiden" painelulla todeten jokaisen reagoivan vahvasti.  Kysyin todettujen ja jatkuvasti tulehtuvien ja kipunoivien nivelrikkojeni vaikutuksista kipupisteisiin. "Ei vaikutusta" oli vastaus. Vatsani, suolistoni ja pääni eivät kestäneet tarjottuja kipu- ja mielialalääkityksiä.  Olen liikkunut ja treenannut runsaasti 68 vuotiaaksi. 69v kivut lisääntyivät salilla ja sauvaillen. Taustalla vaikuttivat myös kolarivauriot niskassa, kaulassa sekä olkapäässä ja kaatumismurtumat polvessa, sormessa ja  kyynärpäässä. Vesiliikunta onneksi onnistui ja helpotti oloani.  Nyt 70+ ikäisenä olen löytänyt ainoan minulla toimivan, helpottavan ja kipuja poistavan hoidon = Lymfaterapia, mikä myös voimistaa ja virkistää kehoani päästä varpaisiin. Suosittelen kokeiluun ja toivon tämän päätyvän myös tutkimuksiin lääkkeettömänä ja rentouttavana kipuhoitona. Halvempaa kuin lääkkeet sekä potilaalle että yhteiskunnalle! 

Vierailija

LDN lienee paras lääke, jolla ei ole mitään haittavaikutuksia.

fibrossa kipu voi olla koko vartalossa

Suolisto-oireet saa kuriin ruokavaliolla.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat