Saatko tarpeeksi rautaa? Tässä parhaat rautaiset ruoat

rauta anemia

Vaalean viljan vaihtaminen täysjyväisiin parantaa raudansaantia. Anemian torjumiseksi muista imeytymistä vauhdittava C-vitamiini.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Rautaan hyvin perehtynyt

Raudan puute on paljon luultua yleisempää ja piilovaikutteista, kun sitä ei tarpeeksi analysoida. Sairaanhoidon ammattilaisetkin ovat tietämättömiä ja lepsuja rauta-asioissa. Lisäksi tulee tietää kaikki kolme rautatasoa, hemoglobiini, varastorauta ja transrauta. Harva tietää että vaje aiheuttaa univaikeuksia, iho - ongelmia ja mielialaongelmiakin. Raudan puute voi keski-ikäisellä myös viestiä suolessa vähitellen vuotavasta kasvaimesta. Rauta jos mikä, kannattaa testata kerran vuodessa ja käyttää anemiaan tehokkaita rauta-lisäravinteita.

Jatta

Kannattaa pyytää labrasta ferritiiniarvo. Eli varastorauta arvo . Se kertoo todellisen rauta arvon. Hb voi olla vaikka 140 ja silti kärsiä raudanpuutteesta. Ferritiiniarvon pitää olla yli 50.

Vierailija

Itsellä Hb nyt suht normaali mutta ferritiini on 13.
Ja kyllä tää väsymys on jotain kauheeta. Plus että koko ajan on hiukan "kuutamolla". Ensin epäiltiin kilpirauhasen vajaatoimintaa kunnes selvisi,että onkin raudanpuutosanemia.

Vierailija

Rautaa saa parhaiten imeytyvässä muodossa punaisesta lihasta. Jos muotidieetin mukana jättää mainion ja terveellisen ravinnetiheän lihan pois, niin lienee turha ihmetellä mistä raudanpuute johtuu. Mitään pätevää näyttöä punaisenlihan epäterveellisyydestähän ei ole olemassa, ainoastaan muistinvaraisten kyselytutkimusten harhaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat