Ruusufinni kukkii keski-iässä

Ruusufinni kukkii keski-iässä

Kuva Shutterstock

Ruusufinni on kiusallinen ja hankala ihosairaus, joka saa naaman näpyille ja silmät punoittamaan kypsässä iässä. Nyt siihen on tarjolla uusi hoito.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

Ilmeisen vaikea todeta, kun terveyskeskuslääkäri joutui lukemaan taudista internetistä ja etsimään sieltä myös lääkkeen. Silmäoireistani hän ei sanonut yhtään mitään, jätti ilmeisesti huomioimatta.

Jotta mitenhän pääsisi jatkohoitoon ihotautilääkärille, joka osaisi taudin varmuudella todeta ja tietäisi, miten sitä hoidetaan? Uudestaan sinne arvauskeskukseen jonkun tunarin luo, niinkö? Ei ole varaa yksityislääkärille mennä, muuten tietenkin olisin siellä jo.

Vierailija

Galderma on kehittanyt uuden voiteen ruusufinnin punoituksen lievittamiseksi (Mirvaso ei osoittaudu kaikille sopivaksi). Sita ei viela kuitenkaan saa Euroopasta.
Teatree oljyn ajatellaan estavan talipunkkien lisaantymista.
Onko kenellakaan lisatietoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3860352/#!po=63.5714

Tässä on eritelty mikä ainesosa on tea treessä vaikuttava aine demodex punkkeihin.


Amazon nettikaupasta saa myös kasvojenpesuainetta cliradex, jossa on tea treen vaikuttavaa ainetta.
Tea treetä öljyä 50% oli käytetty lääkärien tekemänä kerran viikossa hoitona silmäruusufinniin, mutta huom! tea tree ärsyttää silmissä joten itse ei kannata tehdä. Silmäluomia voi pestä tea tree shampoolla.
Tässä eräiden lääkäreiden tea tree kokemuksia
http://www.optometrytimes.com/modern-medicine-cases/treat-rosacea-treati...

Vierailija

Jos keski-iällä tulee talipunkkeja ruusufinnniin taipuvaiseen ihoon, niin paras voide on aloeverageeli. Niistäkin kantsii ostaa kirkasta geeliä, ei markettien halpoja. Luontaistuotekaupassa on niitä. Ja kasvojen pesu joskus saippualla. Kasvovesiä ei katsi jättää iholle. Ja omaa puolustusmekanismia kannattaa vahvistaa ternimaito- ja maitohappobakteeritabuja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat