Ärsyttävä enterorokko tarttuu aikuisiinkin

Kuva Shutterstock

Lastentautina tunnettu enterorokko tarttuu herkästi, joskus jopa vanhempiin. Onneksi se näyttää yleensä pahemmalta kuin tuntuu.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Vierailija

Eräällä nuorella miehellä irtosi kynsiä (onykomadeesi) enterorokkotartunnan seurauksena... Ja tietääksi eräät enterorokko-muodot ovat uhka sikiön kehitykselle. Joten käsihyienia on hyvä juttu, kannattaa myös pitää huolta siitä että käsipyyhkeet ovat riittävän puhtaat, tai ei käytä samaa pyyhettä sairastuneen kanssa!

Vierailija

Sairastin juuri enterorokon samanaikaisesti 4v ja 7v lasteni kanssa. Kamalin tartuntatauti ikinä! Nyt 3 vkoa oireiden alkamisesta ja yhäti iho irtoaa suurina suikalein sormenpäistä ja jalkapohjista. Onneksi lapset selvisivät vähemmällä.

Vierailija

Aika vähättelevä artikkeli. Sairastin enteron aikuisena, enkä varmaan ikinä ole ollut yhtä kipeä. Kuumetta oli yli 39 astetta ja nielu täynnä vesikellukoita, jotka sattuivat aivan järkyttävän paljon, yritti nielaista mitä hyvänsä. Särkylääkkeet toki auttoi.

Vierailija

Enterorokko on kyllä ikävimpien sairastamieni tautien toplistalla. Lapsella ja minulla lähti kynnet irti, iho kuoriutui kämmenistä ja jalkapohjista, pienin sai aivokalvon tulehduksen. Se päänsärky oli kaikilla jotain aivan hirveää, viikon ajan oli yhtä kitumista. Rakkulat tuntuivat kuin olisi pieniä neuloja ihossa, mihinkään ei voinut koskettaa. Toki enterorokko ei sinänsä ole vaarallinen mutta todella todella ikävä oireinen!

Hissu

Itselläni, lapsellani tai lapsenlapsillani ei ollut enterrokkoa koskaan ollut enkä ymmäränyt mikä vaivaa = suu ja kielensyrjät täynnä rakkuloita niin että päivän "ateria" saattoi olla muussattu banaaninpuolikas ja puoli lasia vettä. Laihduin 16 kiloa parissa viikossa. Nuori terveyskeskuslääkäri vaan ihmetteli, vähätteli oireita, eikä arvannut mitä tämä on. Rakkulat jaloissa, jalkapohjissa ja käsissä sattui ko-vas-ti. Ei se kuulemma voi olla vaarallista kuitenkaan. Väisti kuitenkin kun yritin kätellä...

Saatan toivoa hänelle enterorokkoa ihan vaan kokemuksena ja muistamaan ettei se ole vaarallista.

Muu

Meidän pojalla ei ollut mitään muita oireita kuin yhden päivän kuume ja parin kolmen viikon jälkeen alkoi ilmaantua ikään kuin reikiä kynsien tyveen. Sekä sormista että varpaista irtosi kynsiä. Vain siitä tiesin, että oli ollut enterorokko. Ei tullut näppylän näppylää!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat