Hus, sienet pois varpaista

Hus, sienet pois varpaista

Silsasieni tarttuu kosteissa tiloissa paljasjaloin tassutellessa. Hoida se heti pois, sillä kynsiin pesiytyessään silsa sitkistyy.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija

Lähtiskö nämä sillä paljon puhutulla ja jopa peljätyllä hopeavedellä? Eikös se tee aika perusteellista jälkeä ja voisi ajatella käytettäviksi näin ulkoisesti näihin jalkasienivaivoihin? Luulisi että lähtee sienibakteeritkin sillä liuoksella!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Käsidesi on auttanut minulla jalkasilsaan sekä yhden kynnen kynsisieneen. Jalkasilsa uusiutuu helposti, jos esim. vanhoista kengistä ei luovu. Tämän takia kannattaa jatkaa käsidesin käyttöä jaloissa 2-3 kertaa viikossa pidempään... Aluksi käytin vähintään aamuin illoin käsidesiä, niin vajaassa viikossa kutina helpotti. Tosin kun ensimmäisiä kertoja kokeilin, niin varpaiden välit eivät tykänneet käsidesin jatkuvasta käytöstä vaan kuivuivat. Varvasvälit kuitenkin näköjään tottuivat käsidesiin tai sitten minulla vaihtui merkki (toiset merkit voivat kuivattaa ihoa enemmän kuin toiset). Nyt olen huomannut, että ukkovarpaan kynsisienikin on parantunut. Enää hyvin hyvin vähän oli merkkiä kynnen paksuuntumisesta toiselta reunalta ja keltaisuus oli hävinnyt kokonaan. 

Olen kyllä aiemmin apteekin tuotteitakin kokeillut, mutta niin se jalkasilsa on vain uusiutunut aina jossain vaiheessa. Siksi nyt yritänkin käyttää silloin tällöin käsidesiä, ettei enää uusiutuisi.

Vierailija

Ei tarvinnut  muuta kuin olla saunan ja kylpyhuoneen pesussa (tietysti avojaloin)  ja siellä lotrata Tolua ja Kloridia, sinne jäi varvastatit :) suosittelen.

Leenamaija

Farmaseutilta saamani ohje: Neo-Amiseptia suihkupulloon ja suihkuta sitä reippaasti kenkien sisään. Umpikärkinen kenkä: kääntele sitä eri asentoihin, että saat aineen menemään joka puolelle kengän kärkeä. Itse olen sormin kokeillut että tuliko märäksi joka puolelta. Lopuksi käsien desinfiointi. Kengät kuivumaan (ulos/parvekkeelle) oikein päin, mutta kantapää koholle, että kärki pääsee tuulettumaan. Tämän voi tehdä kerran-pari vuodessa, vaikkei oliskaan sientä.

Vierailija

Jalkasilsa ja kynsisieni lähtevät käsidesillä. Vuoden ajan joka päivä suihkun jälkeen, niin aivan varmasti kynsisieni on poissa. Halpaa ja helppoa.

Vierailija

Kylläpä myrkyn läppää.
Kaikenlaisten tautien siipeen istahti vielä kynsisieni ja syylä iso varpaan kohdalle jalkapohjaan.
Pitkään kiduin apteekin ja lekurin välinpitämättömyydellä ja paneutumalla muihin ongelmiini.
Mä kun olin seota näihin kaikkiin epätäydellisyyksiin, niin maalarina se syylä esti kävelyn ja seisomisen lähes kokonaan.
Jostain syystä teippasin syykään ilmastoteipillä ja kun se imas itsensä tiukasti jalkapohjaani, en huomannut teipin olemassa oloa kun varasta noin viikon kuluttua.
Jep jep, ihme oli tapahtunut. Syykään sydän tuli teipin mukana ulos ja alue oli valkoinen ihan kuolleen näköinen, rapsutin sen Valkosen pois ja laitoin vielä varoiks vielä uuden teipin kunnon kraatterin päälle ja se siitä syylästä. Ajattelin, että myrkkyä myrskylle ja samaan tapaan Tapoin myös kynsisieneni.
Se siinä kyllä kävi, että kynnet meni kuin prinsessa sadan vuoden uneen. Eli nyt ne ei kasva, eikä tee mitään, ne jäi tasan sellaisiksi paksuiksi kynsiksi joita oli pakko hioa ohkasemmiksi ja vähä siistimmiksi.
Mutta kyllä miehehellä vielä tuota korjattavaa paratiisiinkin jää.
"Kaikis meis on vikkaa, mut mius se ei vaan näy".
Kaikkea hyvää teille ja Jehovan siunausta t. Fisu

Vierailija

Olen kärsinyt jalkasilsasta 45 vuotta. En muista aikaa, kun minulla ei olisi ollut silsaa. Olen kokeillut kaikki mahdolliset konstit, kaikki tässäkin esitellyt. Olen käynyt monta kertaa lääkärissä, kaikenlaiset lääkärinimikkeet olen kokeillut. Kaikki on aina ohjeistanut käyttämään kulloinkin muodissa olevaa silsaan sopivaa lääkettä.
Toistaiseksi mikään ei ole tehonnut. Silsa uusii parikertaa vuodessa. Myös molemmilla tyttärelläni on paha silsa, eikä siihenkään ole mikään auttanut. Heillä on myös karttakieli, joka lienee samaa ominaisuutta, kuin alttius silsaan.
Luulen, että tämä on perinnöllinen vaiva, josta ei voi päästä eroon.

Vierailija

Itse kärsin tuosta kauan kunnes otin kaikki kenkäni ja laitoin saunaan katonrajaan muutamaksi tunniksi.

Lämpätila varmaan 80-90 välissä. Yllättäen mitkään kengistä eivät menneet pilalle mutta tämän jälkeen

ei sieni ole enään uusinut.

Mitkään kenkien desinfioimisjutut ei toimineet.

Kumma ettei tätä yksinkertaista asiaa kukaan osannut neuvoa vaan piti itse hoksata. Kenellä on varaa heittää

kaikki kenkänsä menemään?

luonnolliset konstit

Säännöllinen jalkojen kylvetys jalkasuola+1.5 dl etikkaa tepsii. Kädenlämpöinen vesi, liian kuuma kuivattaa jalousta luonnollisen suojarasvan ja kuivattaa kovasti.
Ei tarvi kenkiä hävittää, sukkien pesu ehdottomasti 60 asteessa huuhteluaineen sijaan voi laittaaa muutaman lusikallisen etikkaa. Laimennettu etikka laastarissa yön yli hävittää myös syylät!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat