Masennuslääke suojaa mieltä ja kehoa

Masennuslääke suojaa mieltä ja kehoa

Masennuslääkkeet hillitsevät keskushermoston tulehdusta, vähentävät sydänkohtauksen vaaraa ja suojaavat muistia. Liian hyvää ollakseen totta? Vastaamassa professori Jari Tiihonen Kuopion ylipistosta.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (33)

Dissosisaatio

Joo, eihän masennuslääkkeet suoranaisesti paranna masennusta, vaan lievittää sitä niin, että esim työssäkäynti onnistuu. Verenpainelääkkeetkään ei paranna korkeaa verenpainetta. Silti salaliittoteorioita verenpainelääkkeisiin liittyen sattuu harvoin silmään. Mikähän noissa psyykenlääkkeissä niin ihmisiä kuohuttaa? Ei lähimmäisenrakkaus ainakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Toimii kirjoitti:
Buprenorfiini (Voxra) auttaa kyllä nopsasti. Jatkuva itkuun romahtamisen fiilis loppui viikossa. Verenpainetta se vähän joillakin nostaa, mutta ei lihota, päinvastoin se yritettiin rekisteröidä laihdutuslääkkeeksi. No en kyllä laihtunut. Mutta auttoi depikseen, vaikkei kokonaan parantanut. En tosin odottanutkaan, koska ei lääke korjaa pielessä olevia asioita ja ihmissuhteita. Mutta se paransi oloa ja auttoi selviytymään arjesta. Ennen lääkitystä toivoin, että olisipa edes yksi päivä viikossa, etten olisi itkun partaalla ja romahtamaisillani. Lääkkeen alettua vaikuttaa itkuiset päivät jäivät vähemmistöön ja ahdistuskohtaukset vähenivät. Aloitekyky nousi huomattavasti. Jossain vaiheessa olin sen verran hyvässä kuosissa, että saatoin jättää lääkkeen pois eikä se muuttanut oloa mihinkään suuntaan. Parantuminen kokonaan edellyttää suuria muutoksia elämässä, joten siinä ei olla vielä, koska rohkeus, voima ja läheisten tuki puuttuu. Lääke teki kuitenkin tehtävänsä eikä aiheuttanut sivuvaikutuksia, joten en lyttäisi niitä noin voimakkaasti kuin jotkut tekevät.

Korjaus: tarkoitat varmaan bupropionia. Buprenorfiini (tuotenimiä mm. Subutex) on opioidi ja todella vahva kipulääke.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat