Ultraprosessoitu ruoka lihottaa koska sitä syödään enemmän

Ultraprosessoitu ruoka lihottaa koska sitä syödään enemmän

Kommentit (2)

Hyvin ymmärrettävä lopputulos. Prosessoidussa ruoassa on runsaasti omega-6 rasvahappoja sisältäviä siemenöljyjä, joiden syömiseen ihmisellä ei ole biologista sopeutumaa ja ne eivät anna solutasolla kylläisyyssignaalia säätelemään ruokailua.  

Sen sijaan bakteerit käyttävät kuidut suolistossa butyraatiksi eli voihapon suoloiksi ja estereiksi. Tätä sama voihappoa on myös äidinmaidossa ja myös voissa ja se ravitsee vastasyntynyttä allergioilta ja antaa energiaa suoraan suoliston solukoille.  Ihminen on biologisesti sopeutunut syömään äidin maidon rasvaa, jota myös voi on,  mutta ei siemenöljyjä.

Toinen selkeä syy on tietenkin prosessoidun ruoan runsaat hiilihydraatit, jotka saavat aikaiseksi verensokerin ja insuliinitasojen vuoristoradan, jossa vähäinenkin energiaylijäämä pumppautuu rasvasoluihin, ja aina, kun insuliini painaa verensokerin alas, niin tulee kiire syödä lisää ja kierre vain jatkuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat