Sivut

Kommentit (38)

Meni terveys ja rahat

Sama juttu täällä. Elinkäiset säästöt kiinni talossa, johon näyttää nyt tulleen homeongelmia. Katson syylliseksi mieheni, joka ei suostunut salaojaremonttiin, kun sitä vaadin n. viisi vuotta sitten. Nyt homen hajun haistaa selvästi lattialistojen vieressä ja oireilu on jatkuvaa. Poskiontelot oireilee, nielussa roikkuu koko ajan limaa tai jotain, hengästyn aikaisempaa nopeammin, rytmioireita. Ja mihinkään ei tästä loukosta pääse. Emme voi myydä, kun joutudumme kuitenkin vastuuseen. Mutta kuka on vastuussa meitä ajatellen? Olemme ostaneet talon 10 vuotta sitten ja home johtuu rakennusvirheestä. Miksi omistajan pitää vastata toisten tekemistä virheistä?

Merkittävää haittaa

Onko ketään joka oirehtisi sisäilmaongelmia pääasiassa neurologisin oirein? Minua on nyt tutkittu sen verran, että puutumiset, tuntohäiriöt, nipistävät kivut, pulputukset, kylmän ja lämpimän "harha-aistimukset" eivät johdu ms-taudista, sillä magneettikuvissa ei näkynyt yhtikäs mitään. Odotan vielä pääsyä yhteen tutkimukseen, mutta jos siitäkään ei löydy mitään, alan kyllä kallistua sen puolelle, että jokin sisäilmaongelma tämän varmaankin aiheuttaa. Mutta olisi kiva kuulla onko kenelläkään muulla vastaavaa. Niin paljon kuulee infektiokierteistä, aivosumusta yms., mutta kun ne puuttuvat itseltä. Sen sijaan löytyy elohiiriä silmäkulmasta, lihakset nykivät elohiiren tapaisesti ja sydämessä muljahtelee aina makuulla ollessa.

Mietin sitäkin että onko käsieni kuiva iho työpaikan sisäilman aiheuttama ongelma, sillä kesäloman jälkeen meni viikko, kun käsiä piti alkaa rasvaamaan paksulla voiteella. Aiemmin olen yhdistänyt tämän asian talveen ja kuivaan sisäilmaan, mutta elokuussa ei ole vielä talvi, pakkaset ja kuiva ilma. Myös suupieli tai sierain tai huuli on taas säännöllisesti halki. Kesällä tätä vaivaa ei ollut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kiinteistöhuollon AT

Muistammehan että kaikki näkemämme ei ole hometta. Muodostumat katoissa voivat olla mm. Sammalta,jäkälää,itiörihmastoja,sienikasvustoa tai vaikkapa vaaratonta bakteerikasvustoa. Näiden ennaltaehkäisy tapahtuu vain siivoamalla pinnat koska ihminen kaikessa likaisuudessaan tarjoaa kasvustolle pinnan mihin kiinnittyä. Yleisimmät oireet tulevat liian lämpimästä, kuivasta tai kosteasta tilasta, huonosta siivouksen laadusta (ne yläpölyt),hajuista tai vaikkapa huonekasvien mullasta. Silmä ja hengitysoireet saatavat olla esimerkiksi ikkunoiden vylliviillaa joka tulee sisälle rakennevuotona epätasapainossa olevasta ilmanalasta mutta rakennus pidettävä aina alipaineisena niin että virtaukset eivät kohoa liian suuriksi, kiteytän siis vielä niin että poistoilmaa on oltava aina enemmän kohteessa. Suurin ryhmä ihmisistä joita kutsun leikkisästi "vainukoiriksi" oireilevat siis helposti hoidettaville asioille. Miksi siten oireet tulevat? Ihminen aistii muutoksia ei niinkään hometta, limakalvot tajuavat että olen sisäilmanlaadussa joka ei ole sama kuin esimerkiksi kotona ja voihan elämä niin alkaa nenän vuoto ja äänikin menee vaikka olet altistunut vaikka liian lämpimälle tilalle tai kotiolojasi kuivempaan ilmaan, aistit muutoksen! Syytät ehkä työnantajaasi huonoista tiloista vaikka syy löytyykin omasta kodistasi tai vaikka työkaverisi vaatteista joka omistaa koiran ja sinähän olet niille allerginen, muistakaa muutos sisäilmassa ei ole hometta! Meillä on rakennuksissa pääsääntöisesti kahdenlaista ilmastoa painovoimainen tai koneellistettu näillä on molemmilla täysin eri "tuotteet". Painovoimaisessa saat sisälle ulkoilmaa (usein suodattimien läpi) koneellinen ilmastointijärjestelmä taas on paremmin suodatettua (g7 luokka) ja parhaassa tapauksessa ilmanalaa voidaan jäähdyttää, lämmittää,kosteuttaa tai kuivattaa, usein koneellinen ilma on kumminkin kuivaa ja sen mukana tulevat oireet yleisiä jatka paranevat vaikkapa ilmankostuttimella. Voisin kai luennoida asiasta loputtomiin mutta sen halusin tuoda julki että sisäilmavalituksista jotka työn vuoksi saan vain 3% johtaa lisäselvityksiin tai muihin toimenpiteisiin näistä vain promilleja johtuvat ns."mustasta tai valkoisesta homeesta" tai sädesienestä jotain minä kyllä tiedän missä on hometta puheet saisivat loppua, tilatkaa paikalle ammattilainen.

Vierailija

Kummasti sitä voi huomaamattaan asua kämpässä jossa on homeongelma.synnyinkodissani oli,sen jälkeen vielä kahdessa vuokrakämpässäkin.vuokralla ollessa minä tai puolisoni emme havainneet asunnossa hajua.sen sijaan ihmettelimme miksei kotonani enää haise niin voimakkaasti.olishan sitä tietysti näin jälkiviisaana voinut päätellä siitäkin jotain,tuskinpa sellainen ongelma itsestään vähenee tai poistuu..no,vasta muutto omaan taloon,1900 alun hirsitupaan sai ymmärtämään syyn,kun kaikkialla haisi home ja raakasti.ei,ei ollut tupa homeessa,vaan kaikki tavarat sieltä vuokrakämpästä.joka ikinen vaate ym piti pestä ja tuulettaa,moneen kertaan.silti on eräs patja,jäänyt ulkovarastoon,ollut siellä 5 vuotta ja haisee edelleen.ja mitään emme huomanneet asuessamme homekämpässä!

Vierailija

Kun ei viihdy kotona eikä töissä alkaa tulemaan näitä epämääräisiä oireita. Menkää kouluun sillä koulutus, työolosuhteet ja sosiaaliryhmä selittävät sairastamista. kosteusvaurioituneessa sairaalassa lääkärit ovat terveempiä kuin välinehuoltajat, siivoojat ja huoltomiehet.

Homekoira.

Altistuin ulkomailla asuessani homeelle. 5 keuhkoputkentulehdusta antibiootteineen vuodessa, vatsa sekaisin vuosien ajan.

Nyt uudessa työpaikassa huomasin: oireet tulee uudessa työhuoneessa heti. Nukkuisin 12 h eikä riitä. Toinen huone oli Ok. Nyt, en pysty yskimättä hengittämään.

Hoitakaa itsenne ja ympäristönne kuntoon, homeen kanssa ei kannata viivytellä. Tuhlatako säästöt vai terveys? Sanoisin että säästöt. Terveyttä ei mikään tuo takaisin kun tämän kerran saa riesakseen. Reaktiot tulee todella nopsaan.

Niin...

Vierailija kirjoitti:
Tutun isännöitsijän mukaan nykyajan ongelma-asukas on nuori 30-vuotias nainen, joka kohta taloon tultuaan alkaa vaatia homeremonttia. Oleellista on että kaikki muut asukkaat ovat asuneet talossa tyytyväisinä vuosikymmenet.

Vierailu kolmekymppisen asunnossa saattaa paljastaa, että hän on tukkinut tuuletusaukot ja venttiilit umpeen, niin että ikkunoiden sisäpinnatkin valuvat vettä kun ilma ei vaihdu lainkaan. Myös asunnon siisteydessä on toivomisen varaa, joten vähintäänkin huonepölyn määrä on melkoinen. Patteritkin voivat olla liian kovalla ja kuivattaa kurkun.

Ennen kuin alat itse diagnosoida homeita vaivojesi syyksi, opettele asumaan oikein. Huolehdi että ilma pääsee kiertämään. Mitä enemmän käyt suihkussa ja kuivatat pyykkiä sisällä, sen tärkeämpää on tehostaa tuuletusta avaamalla myös ikkunoita ja pitämällä kylpyhuoneen ovea aina raollaan. Siivoa ahkerasti. Vaihda usein vuodevaatteet. Älä käytä ryijymattoja. Säädä asunnon lämpötila sopivaksi, jne. Lisää ohjeita saat varmasti allergialiitosta tms.

Totta, ei ensisynnoissaehkä osata asumisen käytäntöjä. Mutta en vähättelisi altistumisen yleisyyttä tai ongelman todellisuutta.

Vierailija

ROHKEUTTA kehiin. virkamiehet ovat vastuussa kaikesta.. vaikka vetäytyvät kaapujensa alle vedoten siihen etteivät voi yksittäisiin tapauksiin ottaa kantaa ja työaika on loppumassa. Tuota mantraa sekä valtion että kuntien viranhaltijat toistavat.. kaikkialla.. hoitotyössä ..lääkärien virheistä ..lastensuojelussa.. koulussa maan ja ..rakennusvalvonnassa jne.. Totuus on että ohjat pitää porukalla ottaa omiin käsiin. muu ei enää auta .. kun kukaan näistä viisaista ei ota kantaa ja kieltäytyy vastuusta, tietäköön se vaikka epätasapainoa valtakuntaan niin muu ei enää auta , sillä liian paljon on homekömmänöitä tässä valtakunnassa ja ihmiset vauvoista vaariin sairastumassa homeen aiheuttamiin sairauksiin.. ja joihin ei mistään saa korvausta saatikka hoitoa ja etenkin kun jokaista pidetään luulotautisena

stachybotrys chartarum

Jep, meilläkin lääkärit terveimpiä porukasta.. Lääkitsevät itseään, eivätkä näy tilastoissa. Tekevät myös lyhyempää päivää, osa käy kerran viikossa 4 tuntia kerrallaan. Ei silti, osalla lääkäreistä on rajujakin oireita, mutta eivät puhu niistä, kun pelkäävät leimautuvansa hulluiksi kollegoiden silmissä. Käypä hoito-suosituskin sanoo, ettei näistä altistuksista mitään pysyvää jää. Siis vakuutusyhtiöille, vai mitä Kirsi Karvala..

https://seura.fi/asiat/tutkitut/onko-homesairas-vakuutuslaakarin-mukaan-...

Perustuksissa lienee vika

Hei, olen altistunut homeille. Suomessa on koiria, jotka löytyvät kyllä helposti missä on vika. Olen itse sen nähnyt työssä ja järkytyin. Kodissa oli tunkkainen haju ja koira merkkasi jokaisessa huoneessa nurkat ja joissakin väliseiniä. Se on sitä rakentamisen iloa 1977. Aivan kauhelta tuntuu koko elämä menee ihan uusiksi. Toivottavasti parisuhde kestää tämän kaiken. Nimimerkillä, perustuksissa lienee vika?

Vierailija

Meillä tismalleen sama. Homekoira merkkasi lähes kaikki lattialistat. Mikrobiologiset näytteet otettiin ja vahvisti, että hometta on alapohjassa laajasti. Rakennusvuosi 1978.

Elämä menee meilläkin uusiksi ja koettelee parisuhdetta todella. Toivottavasti elämä joskus vielä tuntuisi hyvältä,...nyt on ihan paskaa ja tuntuu että koko elämä on pilalla.

Vierailija

Mr Bolton kirjoitti:
Pidetäänpäs puhe kuitenkin kauniina. Ja ei siihen homeeseen saa suhtautua liian vakavasti😅

Jollei hometta ota vakavasti voi seurauksena loppuiän vaikea allergisuus ja astma. Oma perheemme altistui kodissa viemäriputken vuotamisen takia pysyvästi vaikka muutimme sieltä pois. Itselläni oli hyvin lievä astma. Nyt on seurana todella vaikea astma, johon kasa lääkkeitä. Hajusteyliherkkyys on vahva ja urtiaria(nokkosihottuma) vaivasi ympäri vartaloa vielä vuosia homealtistumisen jälkeen. Nyt elän sairaana ja vaikeasti allergisena ja astmaisena, eikä toiveita paranemisesta ole. Älkää vähätelkö hometta.

Vierailija

MMN kirjoitti:
Homesairaus on hömppää

Tämä on kokemattoman puhetta. Oikeasti tunnen monia vaikeasti altistuneita ja pitkään joutuneet olemaan homeisissa tiloissa, eikä poistumisen jälkeenkään ole terveys palautunut ennalleen. Hengitysliitosta ja allergialiitolta sai kodin tavaroiden desinfiointiohjeet ja sen ohjeen, että kaikki,mitä ei voi pestä tai puhdistaa, on hävitettävä tai vie mennessää uuteen asuntoon homeititiöitä mukanaan. Ei ole ollut leikin asia, kun elämä muuttuu siihen, että ei voi olla kuin ulkona ja muiden luo ei voi mennä, jos heillä on hajusteita tai hometta vähänkin. Valitettavasti tätä ei oteta todesta, sillä korjauskustannukset olisivat taloyhtiöille todella suuret. Mieluummin väistellään påivänselvää asiaa kuin korjataan ja korvataan vahingot. Jopa julkisissa tiloissa on hometta. Valitettavaa, ettei oteta todesta, kun työntekijät sairastuvat työssään vakavasti ja pysyvästi.

Sisäilmasta sairastuu

Sisäilmasairaudet ovat todellinen ongelma esim. kouluissa. Olen saanut apua Antioksidanttiklinikan ravitsemushoidoista monikemikaaliyliherkkyyteeni, joka on syntynyt homeisissa kouluissa opettamisesta. Onneksi löysin lopulta koulun, joka on puhdas! Minä en jäänyt altistamaan itseäni huonossa koulussa, vaan minä lähdin. Onneksi pääsin hyvään ja puhtaaseen kouluun.

N-77

Mulla koira ei huomannut mitään.

Asunnossani selvästi hometta tms. Oireet on ja pahenee. TUnkkainen haju on, ja seinien muovimaton irroilleet saumoista wc:ssä sekä muitakin vesivahingon merkkejä. Olen jo aiemmin altistunut homeelle monissa asunnoissa. 

N-77

N-77 kirjoitti:
Mulla koira ei huomannut mitään.

Asunnossani selvästi hometta tms. Oireet on ja pahenee. TUnkkainen haju on, ja seinien muovimaton irroilleet saumoista wc:ssä sekä muitakin vesivahingon merkkejä. Olen jo aiemmin altistunut homeelle monissa asunnoissa. 

Odottelen uutta vuokra-asuntoa nyt.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat