Sivut

Kommentit (40)

Itse sain vuosi sitten gynekologilta ergotamini reseptin. Auttoivat vuoden verran, mutta nyt vaikka olen tuplannut annoksen, tuntuu ettei tehoa. Sekin kuulemma on yksilöllistä, mikä auttaa toiselle ei auta toiselle. Itse luulen, että ruokavalion muutos laukaisi aallot uuteen sfääriin. Vaihdoin suolisto-ongelmien vuoksi äskettäin niukasti gluteinia sisältävään ruokavalioon. Suolisto kyllä rauhoittui :-/

45 v. ja alkoi vaihdevuodet !!!
Ei auttanut terveellinen elämä; vihreä teetä joka päivä, kuntoilua 3-4 kertaa viikossa = hyvä kunto, normaalipainoinen, syönyt terveellisesti ...
Kuumat aallot häiritsee unta tosi paljon, yöunet jäävät n. 4-5 tuntiin. Ja pitäisi jaksaa skarppina töissä.
No estrogeenihoito aloitettu, toivottavasti auttaa ???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä auttaa. Itse huomasin vasta kun aloitin hormonihoidon, kuin huonosti olin nukkunut. Oli ihana vetää unta palloon kunnolla pitkästä aikaa. Jos on väsynyt, mikään ei suju. Kyllä näin on.

Joo, eipä auta terveelliset elämäntavat tippaakaan, vaihdevuodet tulee jos on tullakseen;( Niin minullekin kävi 46 vuotiaana, jolloin jouduin aloittamaan hormonikorvaushoidon. Muutaman kerran olen yrittänyt lopettaa, vasta nyt 53 vuotiaana olen päässyt estrogeenihoidosta lopullisesti eroon.
Ei kannata kärsiä, tsemppiä kanssasisaret;))

Olen kärsinyt tosi vaikeista hikoilu- ja muista vaihdevuosiongelmista vuosikaudet. Olen määräaikaisesti puoli"eläkkeellä" oireiden vuoksi, onneksi. Perussairauden vuoksi estrogeeni ei sovi. Ei auttanut ergotamiini, ei masennuslääke eikä terveelliset elämäntavat. Muutama viikko sitten menin akupunktiohoitoon kiinalaiselle lääkärille ja nyt olen ollut pari viikkoa lähes oireeton vaihdevuosien ongelmista. On kuin olisi ihme tapahtunut. Tuhansia vuosia vanha hoito toimii edelleen, ilman sivuvaikutuksia!

Vierailija ke 14.3. klo 17:57
Miten pääsit eroon hormoneista? Itse olen nyt 55 ja olen käyttänyt niitä 6 vuotta, ja alkaa huolestuttaa tuo aika. Kerro miten kokeilit ja kuinka kauan kesti tottua olemaan ilman hormooneja?

Vierailija
Itse kärsin kolme vuotta. Sitten otin matalaestrogeeniset pillerit ja elämä palasi takaisin. Olo on hyvä ilman hikoilua ja vilua. En ole lihonut pillereistä, pikemminkin päinvastoin ja kun nautin elämästä, ei ole stressisyömistäkään. Mieliala pysyy tasaisena ja työteko maittaa.Yöllä nukun oikeasti enkä ole vain nukkuvinani. Ei elämän pituus ole tärkeää vaan sen laatu. :)

:) Hyvä sinä!
En ymmärrä noita luontaistuotteista käyttäjiä, niistähän voi saada alergioita.

Pääsin eroon hormoneista neljännellä yrityksellä :) Pystyin lopettamaan niiden käytön yksinkertaisesti siksi, että vaihdevuosioireet ei palanneet niin rajuina kuin aikaisemmilla tauoilla. Kuumista aalloista kärsin päivittäin vieläkin, mutta harvemmin ja yöt sujuvat siedettävästi. Mutta enköhän ole jo voiton puolella. Tuon hormonien pitkäaikaisen käytön ja mahdollisten haittojen takia minäkin niistä olen eroon pyrkinyt.

Aloitin hormonikorvaushoidon pillereillä 46 vuotiaana. Jossain vaiheessa gyne ehdotti hormonikierukkaa ja laastaria ja se yhdistelmä oli tosi mukava. Hormonilaastarit lopetin 55 vuotiaana ja pelkkä kierukka jätettiin vielä. Nyt kun hormonikierukka oli jo pakko poistaa oltuaan jo niin monet vuodet niin kuumat aallot palasivat voimakkaina takaisin. Olen 58 tällä hetkellä ja suunnittelen kyllä, että jotain tarttis tehdä ettei tarttis kärsiä. Yöt menee hikoillessa ja päivällä läpimärkänä vähän väliä. Eikö nää ikinä lopu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hei, luin tämän ketjun viestit. Eikö kukaan ole kokeillut luontaistuotekauppojen valikoimia? Minä löysin yhden minulle sopivan tuotteen, se on siitepölyvalmiste, joka poisti inhoittavat hikoilukohtaukset ja turvotuksen kokonaan. Siinä meni jokunen viikko, kun se alkoi vaikuttaa. Pillerit ovat aika kalliita, mutta ovat ehdottamasti sen väärti! Elämä sujuu taas niin kuin nuorena.

JOO!! Mulla alko oireet yöhikoiluna 48v,menkat jäi vuodeks pois mutta sitten muistuttivat välillä itestään. :-/ .Käytin vuoden Chello (punainen laatikko) luontaistuotteita..kaikki oireet hävisi.Sitten lähdin ukaan koekaniksi menolictica..tai tuonnepäin nimi.KAIKKI pamahti täydellä teholla takasi.Eikä auttaneet enää nuo chellot.Sitten otin käyttöön FEMARELLE merkkisiä luontaistuotteita..OLINKO ONNELLINEN !!KAHDENVIIKON JÄLKEEN hävivi kaikki oireet.JA NYT NIITÄ EI SAA SUOMESTA ENÄÄ..ENKÄ MISTÄÄN OLE SAANUT.Paitsi ruotsista sais jos olis käyntiä...Nyt mennään sitten siinäpisteessä että nukun lattialla petaripatjan päällä kun ei voi sängyssä nukkua ja kauppaan ymm en voi mennä yksin KUN NEE PIRUN AALLOT ISKEE VÄHÄVÄLIÄ..JA hikivaluu noronaan tulipunasilta naamalta ryysyt liimautuu ihoon. %) Olen jonossa lääkäriin minne kk jonotus ainakin..YHTÄ HELVETTIÄ TÄMMÖNEN ELÄMÄ.

Maca-jauhe auttoi mulla yöhikoiluun. Nyt olen senkin pysytynyt jättämään pois ja saan yöt nukuttua hyvin, ilman hikoilua. Päivällä joskus saattaa hikoilupuuska yllättää, mutta - so what.
Hormoonikorvauspillereitä en kyllä aloittaisi, vaikka niitä lääkärit kyllä suosittelee mielellään.
Ystävälläni todettiin rintasyöpä ja syyksi oli kerrottu pitkään (yli 5 v. ) kestänyt hormoonikorvaushoito.

Paula

Kertokaa hyvät naiset että minkälaisia vuodot ovat jos käyttää laastaria, jossa estrogeenia (2 viikkoa) ja estrogeenia ja keltrauhashormonia (2 viikkoa) Ja siinä kierron 4:llä viikolla tulee tämä vuoto. Minulla juuri aloitettu hoito ja ekat "menkat" olivat ihan yhtä kivuliaat kuin ennen laastarihoitoa. Eli helpottaako myös kivut jossakin välissä (joista olen aina kärsinyt ja siis paikat tsekattu ennen hoidon alkua). Ihan kuin olisin vaihtanut menkattoman puolivuoden ja öiset höyrypannukohtaukset  takaisin kipumenkkoihin. 

Ja onko teillä yöllisten hikoilukohtausten aikana myös pulssi kiihtynyt?

HanneleM

Kokeilkaa hyvät naiset kuumiin aaltoihin lemmikkieläinten viilennysmattoa, minulla on sellainen marketin halpa matto, itseviilentyvä. Vaikea, invalidisoiva hikoilu-horkka-helvettini loppui jo ensimmäisenä käyttöyönä, myös päiväaallot loppuivat. Yksi yö ilman menee, mutta kaksi yötä ilman tuo oireet takaisin. Mitään muuta hoitoa en käytä, koska en voi enkä saa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat