Sivut

Kommentit (33)

Jonsku

Onko aloittaja saanut vastauksen oireisiinsa?? Minulla hallitsevana vastaavanlaiset oireet, ja joitain vielä lisänä. Nyt tuntuu, että elimistö on "rauhoittumassa" ja oireet ovat lievempiä, mutta vieläkin niitä riittää. Minulla oli tällainen samanlainen vaihe 5 vuotta sitten ja silloinkaan ei syytä löytynyt. Sydän ja liuta verikokeita tutkittu, mutta niissä ei mitään.

Tk lääkärin mukaan aina näille ei löydy vastausta ja aika parantaa, rivien välistä luettuna päässäni vika. Opiskelijana en ole raaskinut mennä yksityiselle, mutta nyt alkaa tuntua, että se olisi pieni sijoitus jos viimein saisi vastauksen ja avun.

Osaako joku sanoa, mistä löytäisi hyvän lääkärin, joka ymmärtäisi autoimmuunisairauksia?

N-77

Mulla jalat heikot. On todettu esim. korkea prolaktiini gynellä. Toisaalta syynä voi olla hyvin se että juon liikaa(kahvia teetä vettä jne.), siitä heikko olo. sama jos juo liian vähän kai. Välillä epäilen cfs:ää ja fibromyalgiaa. Hometalossa asuessani meni täysin voimat jaloistani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jklo

Aloittajalla ACE koholla ja täysin sarkoidoosille sopivat oireet lueteltuna, ei ole helppoa löytää osaavaa lääkäriä kun sellaisia ei ole. Itsellä meni 25 v diagnoosiin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Siis onko aloittajalla todettu eds? Mikä muoto? Itsellä epäilys samasta.

Ei aloittajalla vaan tuolla toisella, jonka sairauskertomus oli paljon rajumpi ja fyysisempi. Lue nimimerkit niin selviää kuka.

Adys

Olipa helpotus löytää kohtalotovereita! Minulla on ollut pitkään uupumusta ja lihasheikkoutta, joita pistin perimenopaussin tiliin, mutta nyt ne ovat äkisti pahentuneet parin kuukauden aikana. Vartalon, käsien, niskan ja pään alueen lihaksissa särkyjä, jäykkyyttä ja kramppeja, väsyvät tyhjästä (jopa istumisesta ja makaamisesta, ellei tue kroppaa joka puolelta) ja alkavat vapista. Päivien välillä on vaihtelua, mutta oireet ovat aina pahimmillaan illalla-yöllä. Pahimmillaan herään pitkin yötä siihen, että lihakset vapisevat hervottomasti. Kasvoissa ja suussa tunnottomuutta, normaali kasvojen ilmeikkyys kadonnut (kasvojen pikkulihakset jähmeät).  Kädet puutuvat ja tavarat putoilevat. Lihasten hallintavaikeudet haittaavat pureskelua, nielemistä ja rakontoimintoja. Näkö on sumea, harvemmin varsinaista pyörrytystä, mutta toisaalta silmissä ei ole mitään vikaa (silmälääkäri). Syke on laskenut mutta vaihtelee voimakkaasti, levossa voi olla <50 ja seisomaan noustessa menee jopa 100:aan. Verenpaine on laskenut jonkin verran, mutta silti ihan normaalin rajoissa (ihanteellinen). Verensokeri, kilpirauhanen (TSH, T4-V) ja perusverikokeet kunnossa, ei tulehduksia. Myös keliakia aikoinaan poissuljettu (taustalla kroonista ripulia).

Kävin jo neurologin konsultaatiossa (työterveyden kautta) ja hänen mukaansa "vain" autonominen dysfunktio (autonomisen hermoston toimintahäiriö). Tuntui ettei pidä merkittävänä, mutta minulle ei selvinnyt, mistä sitten saan apua. Autonominen dysfunktio on vain oireyhtymä, jonka takana voi olla monenlaisia syitä (esim. autoimmuunitauteja, diabetes, Parkinson, MS, borrelioosi, jne.) tai sitten syy jää tuntemattomaksi. Haluaisin kuitenkin työkykyni ja elämäni takaisin! Mitä kautta olette muut saaneet apua? Missä voi tarkastuttaa Addisonin, kaliumin, kalsiumin, prolaktiinin tms mitä on ehdoteltu?

Vierailija

Mietin, oletko taipuvainen ahdistumaan tai panikoimaan, jolloin hengityksesi ei ole tasapainossa? Itselläni oli jotain tuon tyyppisiä oireita yli kaksikymppisenä. Kärsin muutaman vuoden ja juoksin lääkäreissä. Kun sain perheen ja lapsia, tilanne jotenkin rauhoittui, kun en ennättänyt itseäni paljon miettiä. Nyt vanhempana taas tullut samantyyppistä, ja varsinkin tässä parin viikon sisään.

Olen lueskellut nyt kirjaa Hengittäminen itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen säätelijänä. Siinä tulee esiin se, miten paljon vääränlainen hengitys vaikuttaa terveyteen. Siis ihan kaikkeen, ja jokainen vielä oireilee eri tavoin. Yritän lukea eteenpäin ja toivon, että siinä annetaan myös käytännön vinkkejä, mitä voisi tehdä ja rauhoittaa ajatukset ja hermoston.

N-77

Kilpparivajis on tosiaan minulla ja puoli tusinaa muuta sairautta. Ja taas home kämppä.

Ehkä estrogeenisi on alentunut, esim korkeasta prolaktiinista.

N-77

Prolaktiinin sain selville Mehiläisen gynellä :)

Olen alentanut itse sitä laadukkaalla Chasteberry tree (Vitex, siveydenpuu) kapseleilla. Liuos ei sopinut, närästi kovasti.

Itsellä oli homealtistuminen syy oireisiin; vatsa kuukauden sekaisin, väsytti koko ajan, heikotti, hyvä että töissä jaksoi käydä ja sitten takaisin nukkumaan, tätä kesti varmasti toista kuukautta, kaiken kruunasi palan tunne kurkussa joka kesti useamman kuukauden, teki mieli oksentaa koko ajan. Lääkäristä ei saanut mitään apuja. Oli siinä aika loppu.

En ikinä astu enään siihen taloon josta sain altistumisen, ihmettelen että miten siellä pystytään tai ainakin silloin pystyttiin asumaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat