Nämä kalat hoitavat kolesterolia

Kalan hyvät rasvahapot voitelevat suonistoa ja hellivät sydäntä. Kolesterolia laskevia rasvaisia kaloja ovat muun muassa lohi, muikku ja lahna. Myös vähärasvaista kalaa kannattaa syödä niissä olevan arvokkaan proteiinin takia.

Lue koko juttu

Nämä kalat hoitavat kolesterolia

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos saisi ravitsemusasiantuntijaksi jonkun muun kuin Ursula Schwabin niin lehteä voisi joskus lukeakin. 

  • ylös 21
  • alas 24

Siika on myös yleensä kasvatettua eli siinäkään ei ole D-vitamiinia.

 

Ja jos tarve on 100µg/vrk, niin kuvaa täytyy syödä 500 grammaa joka päivä.

 

Lapsille riittää 50µg/vrk.

 

Luuston haurastuminen vaivaa yhä useammin jo lapsuusiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi helsinkiläislasten luunmurtumat ovat selvästi lisääntyneet. Luuston haurastumisen syynä on D-vitamiinin puutos.

Lastenlääkäri Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on vakava D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä. Ja hän vaatiikin, että lasten virallinen D-vitamiinin saantisuositus nostetaan 50µg:aan päivässä läpi vuoden pikkulapsilla.

Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.

Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille.

Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.

D-vitamiini on erittäin halpaa (maksaa pari euroa kuukaudessa).

Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin.

http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

 

  • ylös 34
  • alas 25

Lohen ja hauen kalorit ovat nyt kyllä vähän pielessä. Lohessa on kaloreita 100 g:ssa lähteestä riippuen jonkin verran 200 kalorin molemmin puolin, hauessa alle 100 kalorin...

  • ylös 48
  • alas 30
duuri

Niin tarkoitatko nyt Suomen Suomalaisia lapsia vai ulkomaalaistaustaisia.

Minulla sellainen käsitys ainakin ihon suhteen, että tummaihoiset eivät saa auringosta riittävästi D-vitamiinia Suomen oloissa vaan joutuvat syömään sen lisäravinteena.

  • ylös 14
  • alas 17
jokuvaa

Taas näitä Ursulan valheita kovasta rasvasta, ja margariinien terveydestä. Kasvirasvat ne vasta muuttuvatkin syöpäyhdisteiksi pannulla paistettaessa.. herää Ursula Schwab.

  • ylös 19
  • alas 16
stadironin

Vierailija kirjoitti:
Siika on myös yleensä kasvatettua eli siinäkään ei ole D-vitamiinia.

Mielenkiintoinen väite. Mihin perustuu? Jos kala kasvatetaan oikealla ravinnolla, se saa todennäköisesti kaikkea hyvää enemmän kuin luonnossa ja ennen kaikkea kaikkea pahaa vähemmän.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat