Hannu Lintu kokeili karppausta: ”Konsertin lopussa kahden korston piti pidellä minua pystyssä”

klo 14:33 | 5.12.2018
Kun karppaus eli vähähiilihydraattinen ruokavalio tuli muotiin, Hannu Lintu päätti kokeilla, miten se toimisi omassa arjessa. Huonosti kävi.Lue koko juttu
Olipa taas typerä juttu. Ei urheilijatkaan ennen kisaa mitään muutoksia tee ruokavalioonsa. Kehon kestää viikkoja tottua ketoosiin. Kannattaa ihan suosiolla tehdä radikaalit ruokavalion muutokset vuosilomalla. On olemassa mm. tunnettuja ultrajuoksijoita, jotka eivät syö lainkaan hiilihydraatteja.
Kylläpä tosiaan rimaa alitettiin taas journalismin tasossa. Vähähiilihydraattiseen dietillä adaptoituminen rasvan poltoon kestää n. 3-6 viikkoa. Tämän jälkeen elimistö polttaa tyytyväisenä omia rasvavarantojaan ja varsinkin nimenomaan kestävyyssuoritus paranee.
Tämän ovat huomanneet monet maratoonarit, pyöräilijät ym. pitkää suoristusta tekevät urheilijat. Tämä juttu on jälleen silkkaa propagandaa tai täysin epäkompetentin 'ravitsemustieteteilijän' uskomusta. Voi tietysti olla myös H. Linnun oma tarina ja kokemuksena totta huonosti toteutetusta 'kokeilusta', mutta sillä ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa. Vähähiilihydraattinen dieetti ei ole muotidieetti, vaan noin 2 miljoonaa vuotta käytössä ollut ruokavalio jossa ihmisen metabolia on kehittynyt evoluution ehdoilla.
Paremminkin epäonnistunut ja sairastuttava suositusruokavalio on muotidieetti (vain n. 40 vuotta), joka perustuu muistinvaraisiin korrelaatioihin ja uskomuksiin.
Täysin naurettava jutttu. Kuinka kauan hän oli ollut VHH:lla ja millaisella VHH:lla. Mitä tuli syötyä.
keholla voi kestää useamman viikon tiukalla VHH ruokavaliolla tottua rasvakäyttöiseksi. Tyypillin ylimenoilmiö josta hän ei ollut tietoinen.
Tyypillistä suomalaisen median pa..kauutisointia.
Olen lomalla Espanjassa. Katson säälien näitä yli 80 %:sti ylipainoisia, huonokuntoisia ja monet ilmiselvästi tulehtuneita lomalaisia, jotka totisesti olisivat hiilihydraattien keventämisen tarpeessa. Näitä kuitenkin tuputetaan ateria aterian jälkeen. rasvaa kertyy, kuten suomessakin.
On hyvin vaikeaa löytää hiilihydraatteja "normaalisti" kuluttavaa solakkaa 60-vuotiasta. Ne jotk ovat tässä iässä solakoita, syövät lähes järjestään hyvin rajoitetusti viljahiilareita.
Lomakohteissakaan, vaikka muka haluavat olla terveellisiä, hyviä rasvoja ei ole tarjolla juurikaan. Espanjalaisille nuorille, suurimmale osalle, ilmestyy iso takamus jo ennen 30 elinvuotta.
Se, että luulee olevansa karppaaja, ei tarkoita että söi oikein. Jos veti ennen välipaloja (leipää?) ja siirtyi sitten vajaasti suunniteltuun karppidieettiin, niin metsään meni. Harmi, että vähähiilihydraattista täytyy erikseen mollata mediassa sen sijaan, että katsoisi peiliin.
On hölmöilyä tehdä radikaaleja muutoksia ruokavalioonsa ottamatta asioista riittävästi selvää. Yhtä tärkeää on toteuttaa muutos asteittain, siten, että ehtii sisäistää toteuttamiensa asioiden merkityksen ja rauhassa aistia kehonsa reaktioita. Kiireisellä ihmisellä tällaiseen on varmasti omiaan loma-aika.
Mielestäni esimerkiksi ruokavaliomuutosten toteuttaminen on huomattavasti vaativampaa, ellei itse valmista edes osaa aterioistaan. Kun ruokaan perehtyy raaka-aineista lähtien itse, ravintosisältöjenkin salat alkavat pikku hiljaa avautua.
Kokeilin myös karppausta
https://www.lily.fi/blogit/treeniblogi/ketodieetti-kokemukset-mita-opin/