Mikä nostaa sinun verenpainettasi?

Lakritsihapon vaikutus on yksilöllinen: joillakin yksi lakupussi nostaa paineet pilviin jopa viikoiksi.

Kahdella kolmesta suomalaisesta miehestä ja joka toisella naisella on kohonnut verenpaine tai siihen lääkitys. Lähes jokaisen meistä on siis hyvä tietää, mitkä asiat nostavat verenpainetta.Lue koko juttu

Mikä nostaa sinun verenpainettasi?

Kommentit (1)

Verenpainetta nostaa suolan lisäksi n. 40 natriun pohjaista sallittua lisäainetta pahimpana arominvahvenne eli natriumglutamaatti, MSG. Verenpaineisten kannattaa tuntea natriumia sisältävien lisäaineiden merkinnät ja koodit sekä välttää leipiä ja eineksiä, joissa on usein sekä suolaa, että lisäaineita. 

Pahasti verenpainetta nostaa jäykistynyt verisuonisto, jossa suonien seinämien kimmoisuus on häviämässä huonojen ruoka- ja elintapojen takia. Tällaiset suonet ovat usein myös plakkiutumassa eli ahtautumassa.

Ahtautumisen voi itse asiassa jopa purkaa kun siirtyy kasvisvaltaiseen ruokavalioon (marjat, vihannekset, hedelmät, pähkinät, sienet, merilevät, siemenet) ja sen lisäksi vähentää lisätyn sokerin alle 20 g/pv, alkaa liikkua ja saunoa runsaasti, ylläpitää hyvää magnesiumin ja seleenin sekä B3 vitamiinin tasoa ravinnossa tai syö lisäravinteita. Stressi stressihormooneineen on verisuonille suuri riskitekijä samoin kuin mikä vaan tulehdus kehossa. 

Erittäin tärkeä on D-vitamiini, jota ei ravinnosta saa läheskään tarpeeksi vaan sitä hyvään terveyteen joutuu ottamaan 100 -200 mcg/pv auringottomana aikana pystyäkseen ylläpitämään optimaalisen aurinkolomatason eli yli 120 nmol/l.

Viralliset neuvot suosittelevat aivan liian alhaisia lukemia D-vitamiinille, eikä niistä kannata välittää.  

Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen

  • ylös 19
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat