Kommentit (12)

Hivenaine

Minä käytän magnesiumia ja sinkkiä ja sain suosituksen, ettei niitä pitäisi ottaa yhtä aikaa vaan sinkki aamulla ja magnesium illalla. Tiedä sitten, onko tuolla oikeasti väliä.

 • ylös 55
 • alas 46
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vitamiinit lounaalla ja magnesium illalla.

Ei se sen  enempää ihmettelemistä tarvitse.

Artikkelissa mainitut sairaudet kuiteskin aika harvinaisia.

 • ylös 17
 • alas 16
Vierailija

Kyllä on vaikeaa, kun käytössä mykofenolaatti aamuin illoin, rauta, kalkki-d ja magnesium. Ja vähän vielä muutakin 🤔

 • ylös 14
 • alas 13
Apteekkari

Helpoimmin saat luottettavaa tietoa yhteensopimattomuuksista APTEEKISTA lääkealan ammattilaiselta farmaseutilta tai proviisorilta maksutta, eikä tarvita ajanvarausta. Toki lääkäriltä saa tietoa, jos olet vastaanotolla.

 • ylös 16
 • alas 19
Vierailija

Ihmiselle paras tapa saada tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet kun syö hyvää ja vaihtelevaa ravintoa ja jättää roskaruuat pois sekä pitää kohtuullistakaan liikuntaa yllä.

 • ylös 17
 • alas 22
Qqww

Apteekeissa ei tiedetä lisäravinteista juuri mitään. Ovat "lääkelääkkeiden" ammattilaisia, lisäravinteiden eivät todellakaan. Toki voivat etsiä tiedostoista yleidimpiä ravinteita, mutta esim. yrtit ja aminohapot eivät juurikaan llydy edesvtiedostoidta

 • ylös 21
 • alas 14
Qqww

1. Kerro ihmeessä miten liikunta lisää vitamiinien ja hivenaineiden määriä
2. Kaikissa ruoissa ovat ravintoarvot pudonneet huomattavasti vaikka sitten 1980-luvun, saati 1950-luvun.
3. Lisäravinteilla, osalla niistä, on hyvinkin vahvoja farmaseuttisia ja terapeuttisia vaikutuksia.

 • ylös 24
 • alas 17
Vierailija

Moni suomalainen (vauvasta senioriin ja ruokavaliosta riippumatta) kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät ravinnepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, folaatti, B12-vitamiini, D-vitamiini (ruuasta on mahdotonta saada riittävästi D-vitamiinia, oli se millainen tahansa), C-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä verisuonten ja luuston hyvinvoinnille. 

Näiden puute altistaa kaikenlaisille ikäville puutossairauksille ja oireille.

Esim. kilpirauhasen vajaatoiminta tulee jos ravinnossa on liian vähän seleeniä, jodia, rautaa, sinkkiä, magnesiumia sekä D-vitamiinia. Näiden hivenaineiden ja D-vitamiinin puute on yleistä suomalaisilla. Pelkästään D-vitamiinin puutostila voi johtaa kilpirauhasen autoimmuunisairauden syntyyn.

Suomen väestöstä noin 30 % ei saa tarpeeksi jodia, rautaa ja seleeniä.

Eli ei nää sairaudet ihan taivaasta tipu. Toki on sairauksia, joihin ei voi edes ravinnolla vaikuttaa, mutta ne eivät ole lisääntyneet.

Raudan ja D-vitamiinin puutostilan oireet sekoitetaan usein masennukseen tai kilpirauhasen vajaatoiminnan oireisiin, joten vaadi näiden mittaus. ÄLÄ syö rautaa ilman todettua raudan puutosta ja varastoraudan (ferritiini) seurantaa.

Näiden kuukausihinnaksi tulee alle 10 euroa, joten ei ole rahasta kiinni terveyden ylläpito.

Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta paria viikkoa enempää ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiini- tai hivenainemittauksia ei yleensä edes tehdä. Myös ravintoainepuutoksista johtuvia oireita ja sairauksia hoidetaan yleensä lievittämällä oireita haitallisilla lääkkeillä, kun pitäisi hoitaa oireen syytä. Elämme 2000-lukua ja sairauksien hoito on monesti kuin keskiajalta.

Suuri harmi ja ihmeteltävä asia on miksi lääkäreille ei anneta kunnollista ravitsemuksellista koulutusta. Ruokavaliolla on kuitenkin tekemistä suuresti lähes kaikkien terveyden tekijöiden, sairauksista parantumisten ja immuunivasteen kanssa. 

Toki lääketiede on kehittynyt huimasti viimeisen 100 vuoden aikana ja moni sairaus joka ennen tappoi, pystytään tänä päivänä ehkäisemään tai parantamaan.

 • ylös 30
 • alas 15

Tekstissä huolestuttava virhe: "D-vitamiinivalmisteet voivat lisätä magnesiumin kanssa otettaessa magnesiumpitoisuutta jopa haitalliselle tasolle". Tilanne on täysin päinvastainen ja runsas d-vitamiinilisän käyttö saattaa laskea magnesiumin tasot liian alas

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat