Kolesteroli alas - mikä öljy on tehokkain?

Korkeaan kolesteroliin puree pehmeä, hyvälaatuinen rasva. Mistä öljystä saa eniten omegakolmosia? Ravitsemusterapeutti vastaa.Lue koko juttu

Kolesteroli alas - mikä öljy on tehokkain?

Kommentit (7)

ierikka

Suo siel, vetelä tääl, ota näist sit selvää.
Edellisiin ojeisiin törmättyäni uskoin ja aloin noudattamaan. Just joo, ne nostaakin "huonoa kolestroolia".
VASTUUTA KEHIIN !!!!!!ierikka

Jarppa

Kuinka paljon lienee kasvinsuojeluaine Neonikotinoidi jäämiä noissa rypsi/rypsiöljyssä? Jenkit kielsi aineen, koska on syypää mehiläis/pölyttäjien katoon. Meillä taisi osittainen kielto tulla, mutta kasvihuoneissa on vielä käytössä. Joten jää kyseiset prosessirasvat suosiolla kaupan hyllylle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jarzza

Ursula yhdessä Matti Uusituvan kanssa kirjoitti artikkelin, että terveiden ihmisten ei tarvitse nauttia omega-3:a. Joskus se on taas kamalan tärkeää, jos sitä on rypsiöljyssä!!!

Pena

En ole lukenut yhtään tutkimusta, missä kalaöljyvalmisteiden paremmuus rypsiöljyyn verrattuna olisi omega-3 tehon kannalta huonompi. Päinvastoin rypsiöljyn omegat muuttuvat vain 3-5 prosenttia EPAksi ja DHAksi, eli ei paljon merkitystä.

Vierailija

Missähän vaiheessa elimistö erottaa EPAn ja DHAn, mitkä ovat tulleet kalasta ja mitkä kalaöljyvalmisteesta? Eräässä kolumnissa Ursula mainitsi, että terveen ihmisen on turha syödä omega-3:a.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat