Mitä makeaa ja hedelmiä diabeetikko saa syödä?

Onko olemmassa diabeetikolta kiellettyjä makeita hedelmiä? Entä sokeri, onko se poistettava täysin ruokavaliosta? Ravisemusterapeutti vastaa.Lue koko juttu

Mitä makeaa ja hedelmiä diabeetikko saa syödä?

Kommentit (9)

Vierailija

Ja niin tauti pahehee. Kantaako Schwabb vastuun diabeettiseten jalkojen amputoinnista, kun suosittelee sokeria ja tärkkelystä ihmiselle, joka elimistö niitä ei pysty käsittelemään ja lisäinsuliinilla perussyy eli insuliiniresistanssi ja näin myös tauti vain pahenee? Eipä taida, näyttää oma ura ja lääke- ja ruokabisneksen etu kiinnostaa enemmän, vaikuttaa siltä.

  • ylös 7
  • alas 12
Vierailija

Surettaa, kun tällaisia neuvoja annetaan. Karrikoidusti näin, voit syödä sokeria kunhan lisäät insuliinin määrää. Eikö ole kuitenkin tarkoitus, että ruokavaliomme on sellainen jossa tarvitsee ottaa lääkettä mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan. Vähänkin diabeetikon ruokavalioon perehtyneenä tietää, että sokeri ja liiallinen hiilari ei ole hyväksi. Oma ruokavalioni ei sisällä sokeria eikä liikaa hiilihydraattia. Marjoja ja hedelmiä syön kohtuudella, jauhoja en käytä lainkaan eli leipä ja pullat eivät kuulu diabeetikolle. Tämä ei tarkoita, että koskaan ei saa syödä, mutta harvoin ja harkiten. Ja kuitua saan tarpeeksi, jos joku epäilee, kun en syö leipää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kahvikupillinen vaihtelevasti marjoja ja monipuolisesti kasviksia, joissa ei ole paljoa tärkkelystä, makeasta kannattaa luopua kokonaan. Eriytrolia voi käyttää, jos jokin makeaa on joskus ihan pakko saada. Jos joskus juhlassa tai kylässä ottaa jotakin vähän "mummu on leiponut", se ei haittaa. Tärkeämpää on arjen valinnat.

Vältä: sokeri, muut makeutusaineet, peruna, riisi, pasta, kaikki viljat, hedelmät (sis. runsaasti hedelmäsokeria ja nostaa verensokeria) ja teollisia rasvoja ja teollisia lihoja/makkaroita.

Suosi: kaikkia kaaleja (kukka ja parsakaali on hyvä perunan sijaan), munakoisoa, kesäkurpitsaa, vihreitä lehtivihanneksia, tankoparsaa, tomaatti, kurkku, paprika, selleri, siemenet ja pähkinät, muna, oliiviöljy, maltilla voita, kaikki kala, broileri jne. Kannattaa vaihtaa riisi kvinoaan, jos haluaa tehdä vaikka sushia tms.

Leipäohje:
7munaa, 7dl erilaisia siemeniä (kurpitsa, pellava, auringonkukka, sesam), 1tl oliiviöljyä, hyppysellinen suolaa. Myös pähkinöitä voi vähän laittaa.

Sekoita kaikki kulhossa (näyttää siemenmunakkaalta), kaada öljyllä siveltyyn silikonileipävuokaa ja paista 1h-1h 10min uunissa 150 asteessa.

Tulos ruisleipämäinen, parasta ohuina siivuina. Säilytä jääkaapissa pussissa tai rasiassa.

Käy joka päivä 0,5h reippalla kävelylenkillä.

Saatat päästä lääkityksestä näillä eroon.

Lue Antti Heikkilän ohjeita diabeteksen hoidosta (pienellä apinafiltterillä), koeta nähdä asian hyvä ydin vouhottamisen takaa.

Tsemppiä ❤️

Vierailija

Leipä kuuluu diabeetikon ruokavalioon ja pullaakin saa ottaa harkiten. Diabeetikolta ei ole mikään normaaliin terveelliseen ruokavalioon kuuluva kielletty..ketoilu ei sovi diabeetikoille.

  • ylös 10
  • alas 5
Maukka

Normaali ruokavalio ja vältän likaa sokeria, suolaa ja rasvaa, näin pidän sokerit ja verenpaineen kurissa.

Piikana

Insuliini diabeetikko, Ei voi jättää Insuliinia pois. Voi käydä hassusti muuten. Järjen käyttö sallittua

Vierailija

Minulla on insuliinihoitoinen diabetes, todettiin noin 25 vuotta sitten, olin silloin hieman yli 40-vuotias. Jälkikäteen tauti on todettu tyypiksi LADA. On ollut minulla ennen toteamista ainakin 10 vuotta. Oli jo silmäpohjamuutoksia, insuliinin aloituksesta puhkesi polyneuropatia (erittäin kovien kipujen myötä) .
Silmät hoidettiin laserilla, olen pitäny hoitotasapainon erinomaisessa kunnossa. Kuitenkin olen syönyt samaa ruokaa kuin muutkin, myös kahvileipää sekä hedelmiä, kohtuudella. Silmäpohjavaivat eivät ole uusineet, polyneuropatia parani kokonaan, nyt kun ikää on kohta 70, on jalkapohjiin tullut sillä tavalla takaisin että niissä on ikään kuin olisi paksumpi nahka, kivut eivät ole palanneet.
Olen sitä mieltä että insuliini hoitoisen diabeetikon tärkein asia on hyvä hoitotasapaino, se mitä syö ei ole niin tärkeää, toki niin että kaikkienhan pitäisi syödä terveellisesti ja pitää paino kohtuudessa niin pitkään kuin voi. Iän myötä rasvaa saattaa kertyä sisäelimiin, sen välttäminen on vaikeaa.
Kaikenlaista hössötystä on liikaa, toki jokainen voi tehdä mitä haluaa. Julkinen terveydenhuolto ei juurikaan pidä huolta diabeetikosta (omalääkäri, ei ainakaan Helsingissä), minulla on kyllä ollut käytössä paras tietämys Suomessa ja maailmallakin, mutta vain siksi että tautini oli harvinaista laatua, näin olin tärkeä tutkimukselle ja bisnekselle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat