Kommentit (8)

Satu Hämäläinen

Hei kysyisin että kun olen lopettamassa nicotiini purkan niin voiko ihan niin vaan lopettaa vai aiheuttaako se jotain

  • ylös 28
  • alas 25
Tropical 4ever

Todennäköisesti saat vieroitusoireita koska et saa enää nikotiinia purukumista.

  • ylös 8
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Leuatkäy

Purkkakoukku on käsittämättömän voimakas. En muista olleeni näin riippuvainen tupakasta. Lähes yhtäjaksoisesti leuat jauhaa. Kalliiksi tulee, mutta mieluummin näin päin kuin edullisemmin tupakka huulessa.

  • ylös 10
  • alas 14
Vierailija

Kun lukee asiantuntijoiden arvioita, niin nikotiini näyttää olevan vaarallista tuotteesta riippuen: sähkötupakassa vaarallista, purkassa vaaratonta. Olen vaihtanut sähkötupakan purkkaan, enkä todellakaan kadu päätöstä. Kuitenkin vähän huolettaa: saatavuus on loistava, hinta kohdillaan, tuote niin ja niin vaaraton... Onko purkanmyyjillä puhtaat jauhot pussissa, lobbaavatko he ja kuinka voimakkaasti? Koska luetaan ensimmäiset nikotiinipurkan aiheuttamat selittämättömät sairastapaukset? Parasta tietysti olisi siirtyä mahdollisen tylsään ja vähän nikotiinia sisältävään tuotteeseen, että nikotiinia saisi mahd. vähän, koska ei sitä mihinkään tarvitse.

  • ylös 6
  • alas 11
82

Olen syönyt purkkaa 15v ja huomaan sydämmen sykkeen olevan tosi nopea koko päivän. Elimistöni ei rentoudu kun sydän hakkaa. Nikotiinista johtuvaa.

Vierailija

0len 85 v.mies.,niko aiheuttaa rytmihäiriöitä.tuntuu kuin sydän nousee kurkkun.tupakka vaiuhtui purkkaan 15 v sitten.

Vierailija

En kokenut olevani tupakkaan niin koukussa kuin nikotiinipurkkaan. Minulla on kehittynyt myös voimakas psyykkinen riippuvuus. Kun purkat loppuu, ja vaikka tiedän, että verenkierrossa on vielä runsaasti nikotiinia, alan kärsimään vieroitusoireista. Olo on alakuloinen, mikään ei kiinnosta ja ärsyynnyn helposti. Ajatukset on vain purkassa, että kunpa sitä saisi pian lisää. Myös alaverenpaine on korkealla, 90 ja 100 välillä. Kun saan jostain rahaa (mitä näin työttömänä ollessa on äärimmäisen vähän) ja kävelen kohti kauppaa, niin huomaan jo silloin vieroitusoireiden väistyneen. Kun saan purkan suuhuni, kaikki on taas hyvin, asiat kiinnostaa, on motivaatio korkealla mihin vain. Ja verenpaine taas normaalilla tasolla, parhaimmillaan 110/62. Sitten kun olo on normalisoitunut, alan taas miettimään, miten pääsisi tästä koukusta pois ja kun vieroitusoireet alkaa, en kykene kuvittelemaankaan lopettamista. Olen myös pureksinut hampaani pilalle. Poskihampaat on poistettu, kun ientaskuihin on pakkautunut jatkuvasta pureskelusta plakkia ja siellä ikenen suojissa hampaat vähitellen syöpyi ja halkeili poistokuntoon. Aloitin purkan jauhamisen 2000-luvun alkupuolella ja edelleen on jatkuvasti purkka hampaissa, aamusta iltaan ja välillä yölläkin herätessä on otettava uusi. Nikotiinimäärä on suuri jatkuvasti, mutta en ole huomannut, että se lisäisi verenpainetta tai rytmihäiriöitä. Nielunärsytystä se kyllä aiheuttaa tuolla vähän syvemmällä, joka aiheuttaa lähes jatkuvaa yskimistä. Nyt on kohta vuoden ajan on ollut myös kummallista hikan tapaista toistuvasti. Ei niin terävää ja äkillistä, niin kuin normaali hikka, vaan sellaisia kummallisia puolittaisia hikan kaltaisia "kramppeja". Kaiken kaikkiaan tällainen koukkuuntuminen on aika sietämätöntä, mutta ainakin korvaushoitobisnes pyörii hyvin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat