Opi syömään niin, että verensokeri ei heilu liikaa - 5 täsmävinkkiä, jotka auttavat myös painonpudotuksessa

Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>

Verensokerin kuuluukin vähän heilua, sillä syöminen nostaa ja nälkä laskee sitä. Vaihtelu ei rasita elimistöäsi ja hoikistut, kun muistat nämä viisi vinkkiä.Lue koko juttu

Opi syömään niin, että verensokeri ei heilu liikaa - 5 täsmävinkkiä, jotka auttavat myös painonpudotuksessa

Kommentit (9)

Vierailija

Ruokavalio on tärkein ja suurin syy siihen, että pysyt terveenä.

Kun proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien saanti on optimaalista, niin, ihminen pysyy terveenä, hoikkana ja energisenä.  Eli syömällä oikein. Keskivertoaikuisen rasvan ja proteiinin tarve on n. 60-100 grammaa päivässä. Kasvikunnan tuotteita tulisi syödä 500-800 grammaa päivässä.

Ravinto on yksi olennainen asia, millä pystyy vaikuttamaan rasvanpolttoon. Pääsääntö on, että mitä enemmän syöt hiilihydraatteja, sitä vähemmän rasva palaa. Hiilihydraatit ovat rasvojen lisäksi kehon toinen pääasiallinen energianlähde. Mutta pelkkä hiilihydraattien rajoitus ei riitä vaan ruuan laatu, ravinnesisältö ja myös koko ravintoketju ovat äärimmäisen tärkeitä asioita.

Ruoansulatuksessa kaikki hiilihydraatit pilkotaan glukoosiksi ja varastoidaan lihaksiin ja maksaan. Glukoosin varastomuoto lihaksissa ja maksassa on glykogeeni. Kun glykogeenivarastot ovat täynnä, ja lisää glukoosia vaan elimistöön tulee, niin käynnistyy lipogeneesi, jossa glukoosista syntyy rasvaa erityisesti maksassa ja rasvasoluissa. Osa siitä päätyy ja jämähtää varastorasvaksi, eli läskiksi, riippuen elimistön energiataseesta. Liika glukoosi veressä on myrkkyä elimistölle, joten siitä on päästävä eroon tavalla taikka toisella. Elimistön kyky varastoida energiaa glykogeenin muodossa on aika rajallinen, noin vuorokauden tarve, max.

Kun hiilihydraatteja ei ole muuttaa glukoosiksi, niin maksa muuttaa rasvaa glukoosiksi ja näinollen rasva palaa eli mitä enemmän syöt hiilihydraatteja sitä vähemmän laihdut.

Hiilihydraattimäärän tulee olla alle tietyn rajan, jolloin elimistö alkaa käyttämään rasvaa pääasiallisena polttoaineenaan. Hiilihydraatit stimuloivat insuliinin tuotantoa. Ilman insuliinia ihminen ei liho. Mutta, jos ravinto sisältää liikaa hiilihydraattia, niin ihminen lihoo ja saa metabolisia häiriöitä. Mutta, jos hiilihydraattia vähennetään riittävästi, niin insuliinin tuotanto normalisoituu ja ihminen laihtuu.

Oikea hiilihydraattien määrä ruokavaliossa riippuu terveydentilastasi, mahdollisesta painonpudotustarpeesta sekä fyysisestä aktiivisuustasostasi.

Sokereissa hiilihydraattia on 100%, viljoissa 70% ja muissa kasvikunnan tuotteissa alle 15%. Siitä voi jokainen laskea, mitä suuhunsa lappaa, jos mieli pysyä terveenä.

Ratkaisu on yksinkertainen. Hiilihydraattitietoinen ruokavalio laskee insuliinitasoja, jolloin varastorasva siirtyy kierrätykseen ja energialähteeksi.

Lisätkää liikuntaa asteittain kunnes päivittäisestä liikunnasta tulee elämäntapa (muistakaa erityisesti hyötyliikunta). Liikunta on se voima, joka pitää kehon kunnossa. Kaikki liikuntamuodot kelpaavat. Etsiytykää sellaisten liikuntalajien pariin jotka todella kiinnostavat. Pääasia, että nousette sieltä sohvalta. Muista myös riittävä lepo, uni ja rentoutuminen.

  • ylös 50
  • alas 7
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sokeriaineenvaihdunnasta kiinn...

Minusta kommentti oli erinomainen ja perusteellinen. Monimutkaisia asioita, joten pituutta tulee.

123

Etenkin kun hän heittää tuon leikkaa ja liitä tyylillä kaikkialle kertoen että auttaa ihmisiä. Tuo kommentti tuskin auttas ketään. Ei millään pahalla

PumpJack

Minä jaksoin lukea koko storytimen... tosin osassa ei ollut järkeä. Syö liikaa hiilareita lihoo oli ainoa, mutta sama käy jos syö liikaa rasvaa tai proteiinia, erityisesti kun keho osaa muuntaa hyvin proteiinia energiaksi. Liika on vain liikaa, olisi ollut ihan yhtä hyvä storytime.

Vierailija

Joo syökää vaan pähkinöitä ja hypätkää sitten vaa'alle. Painon saa tällä konstilla äkkinousuun.
Paras tapa pitää kaapit tyhjinä. Juoksennella sohvan ja kaapin väliä kiukkuisena. Kyllä kilot karisevat.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat