Viilaa ruokavalio kuntoon – näin rauhoitat elimistön lievän tulehduksen

Lievän tulehduksen näkökulmasta pahimpia ruoka-aineita ovat sokeri, prosessoitu liha ja eläinperäinen rasva. Varsinkin sokeri ja rasva yhdessä ruokkivat tulehdusta. Millainen ruoka suojaisi elimistöä? Auttaako inkivääri, valkosipuli tai kurkuma?Lue koko juttu

Viilaa ruokavalio kuntoon – näin rauhoitat elimistön lievän tulehduksen

Kommentit (7)

Vierailija

Voisiko toimittaja linkata tutkimustiedot, jossa on tutkittu kohderyhmää, joka on syönyt pelkästään lihaa ja valvotusti näin? Itse olen nähnyt vain tutkimuksia, joissa kohderyhmä on syönyt esim hampurilaisia, joissa on vehnää, sokeria ja muuta paskaa ja tästä on vedetty johtopäätöksiä punaisen lihan vaikutuksesta.

Jos ei ole esittää niin suosittelen valeuutisten julkaisematta jättämistä.

  • ylös 15
  • alas 12
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Aika yksioikoinen selitelmä. Useissa tutkimuksissa ja viitteissä väitetään nimenomaan viljojen ja jopa rypsiöljyn aiheuttavan sokerin lisäksi tätä matala-asteista tulehdusta. Voista ja muista kovista rasvoista ei nykyisin enää niin yhtenäistä haittakäsitystä. Ja eiköhän kasvisruoan muotikaudella lähinnä periaatteellista tuo lihan ja nimenoman punaisen lihan yhdistäminen terveysongelmiin. Moni ei edes kestä puhdasta kasvisruokavaliota sairastumatta, osa myös alkerginen esim. soijalle ja pähkinöille. Myös joillekin hedelmille. Olin itse aikoinaan 100 % ja vielä erityisen tiukka kasvissyöjä vuoden. Kokeilu ei muuttanut mm. kokesteroli- ja sokeritasoja, koska ne geneettisestä perimästä johtuvia, ei ruokavaliosta. Ylipaino toki ei koskaan mukavaa, mutta on paljon ylipainoisia ja silti ikänsä täysin terveitäkin. Kaikki prosessoidut tuotteet toki vähän riskejä, jopa käsitelty, eli rakennepilattu, koostumukseltaan täysin aine-epäsuhtainen maito. Terveeseen elämään riittää jo kun jättää alkoholin ja tupakan pois ja liikkuu edes jonkin verran. Myös stressi lisää rajusti sitä tulehdusalttiuttakin. Kokemuksesta kaiken tiedän.

Vierailija

"Lievän tulehduksen näkökulmasta" onko tulehduksella näkökulma??? Olisi kiva, jos toimittajat osaisivat Suomea.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat