Onko sinullakin kaveri, joka puhuu muiden päälle eikä kuuntele? Näin otat suunvuoron suupaltilta - psykologi listaa keinot

Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>

Ystäväni on suupaltti, häneltä on todella vaikea saada puheenvuoroa. Aina tapaamisen jälkeen minulla on riistetty olo. Miten diplomaattisesti ilmaisisin, että hänkin voisi kuunnella minua?Lue koko juttu

Onko sinullakin kaveri, joka puhuu muiden päälle eikä kuuntele? Näin otat suunvuoron suupaltilta - psykologi listaa keinot

Kommentit (5)

Vierailija

Ei kyllä auttanut, kun "ohitimme" suupaltin ja puhuimme porukalla innoissamme ihan muuta. Hän nimittäin alkoi äänekkäästi laulamaan meidän puheiden päälle. Ja kyllä, me muut hiljennyimme, jälleen kerran.
Kerran yritin/päätin tosissani puhua asiani loppuun hänen alkaessa puhumaan päälle. Jatkoimme mielestäni aika kauan, kunnes minä vaikenin. Sitä suupaltin ilmettä en koskaan unohda: se oli onnellisen voittajan tyytyväinen ilme!
Jos kerrot jotain sairautta tai itselle tapahtunutta asiaa, et pääse juttua loppuun, koska hänellä on taatusti vaikeampia oireita tai vielä kamalampaa tapahtunut.
Jostain syystä olen jo jonkun aikaa ottanut etäisyyttä häneen.

  • ylös 25
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vierailijaaaaa

Oi kamala.. kuulostaapa kamalalta! Tuo kuulostaa jo ilkeydeltä. Tavallaan huomata se, että toisen juttu jää kesken ja tuntea ilkikurisesti iloa siitä. En ihmettele, että otat etäisyyttä. 

Vierailija

Olin kiireisessä tähystysleikkauksessa akuutin sappirakon tulehduksen vuoksi (sappirakko poistettiin) 2vkoa sitten. Olen kärsinyt vuosia ajoittain jalkojeni turvotuksesta, jotka nyt sitten taas (toisessa jalkapöydän hiusmurtumia, (toinen turpoaa kateuttaan tms.) Sain 20kg ylimääräistä nestettä kehooni, joista nyt lähtenyt 17kg, lääkäri sanoi, että kuukaudessa häipyy :( .Minulla on ystävätär 15v. vanhempi, joka aina valittaa omiaan. Kilpailee, kummalla vaikeampaa, kovempia kipuja, enemmän valitettavaa. Tavallaan olen jo tottunut siihen, tänään tiuskaisin: "Ja silti menet Prismaan ilman maskia??!) En ole kunnossa, jatkuva vesiripuli, vatsassa outoja kohtia kohtia, mihin sattuu, en koskaan ole kärsinyt vatsakivuista, naistenvaivatkin selässä. Vatsa toimii/ei, ihan sama tulkoon, vaikka ripulilla, kunhan tulee. Leikkaava lääkäri määrännyt mut vielä ultraan, joten tietty pelko, onko siellä nyt vielä muutakin? Sainko sanottua, en. En myöskään jaksanut häntä tikuttaa, kun avomieheni, yhdessä 25v. perheessä 4 lasta, yksi yhteinen. Kuoli ruokatorvensyöpään 49v. mun syliini 2,5v. sitten. Se oli hänelle NIIN RASKASTA. Ugh, olen puhunut ja tuulettanut päätäni.

Vierailija

On olemassa ihan oikeasti itsekkäitä tai kehittymättömiä ihmisiä, joihin ei tehoa mikään muu kuin se, että otetaan hieman etäisyyttä!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat