Lukihäiriöstä eroon leikiten

Jos sanaleikit eivät kiinnosta, syynä saattaa olla lukihäiriö. Se ei kuitenkaan estä oppimista sujuvaksi lukijaksi.Lue koko juttu

Lukihäiriöstä eroon leikiten

Kommentit (4)

Minäpä tiedän erään joka on musiikillisesti erittäin lahjakas mutta lukemaan opettelu ja äänteiden opettelu kesti noin kolme vuotta, nimittäin itseni. Osaan laulaa ja soittaa erinomaisesti. Harrastan oopperalaulua ja haitarinsoittoa.

  • ylös 20
  • alas 17

Lukihäiriöinen mieheni oli taitava laulaja, tunnisti hyvät ja huonot laulajat. Jos olisi ollut paremmista oloista, olisi varmaan oppinut soittamaankin. Dyslektikkolapsenikin on musikaalinen. Molemmilla hyvä värisilmä ja hahmotuskyky visuaalisella tasolla, välimatkojen erottaminen onnistui jne. Toisaalta olen itse erittäin lahjakas lingvisti, monipuolisesti kielellinen lahjakkuus, mutta rytmitaju, visuaalinen hahmotuskyky puuttuvat ja musikaalisuuskin on heikkoa.

  • ylös 21
  • alas 19
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Joo, jos ei ole vielä kouluun mennessään kiinnostunut kirjaimista/lukemisesta, voi olla lukihäiriö. Mutta voi se lukihäiriö olla sellaisellakin, joka kiinnostuu lukemisesta 5 vuotiaana, ja osaa jo lukea kun menee kouluun.

Vierailija

Minulla lukihäiriö havaittiin jo pienenä, kun en osannut lukea taikka kirjoittaa ikäisteni tasolla. Vieraiden kielten opiskelu vaatii runsaasti enemmän työtä ja tylsät kirjalliset aineet eivät tuota hyviä numeroita. Matematiikka ja fysiikka sujuvat, vaikka sielläkin hutiloituja vääriä numeroita löytyy. Esimerkiksi numerot 3, 5 ja 7 menevät todella helposti sekaisin. 

Musiikki ja liikunta ovat olleet minulla aina 10. Mutta vanhemmat pakottavat minun lukevan lääkäriksi, sillä " liikunnanohjaaja taikka musiikinopettajan työt eivät käy". 

Kai lukihäiriöstä pääsee ajan ja lukemisen kanssa yli.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat