Jo ennen isompaa hormonimyllerrystä - esivaihdevuosien aikaan - kannattaa tietää menopaussia helpottavat keinot

Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>

Yllättivätkö oireet, joiden pitäisi kuulua vasta vaihdevuosiin? Esivaihdevuodet voivat alkaa jopa 10 vuotta ennen menopaussia. Näillä ohjeilla helpotat vaivoja. Lue koko juttu

Jo ennen isompaa hormonimyllerrystä - esivaihdevuosien aikaan - kannattaa tietää menopaussia helpottavat keinot

Kommentit (1)

Vierailija

Estrogeenilla ihoannosteltuna toteutettu hormonikorvaushoito edistää terveyden säilymistä monin tavoin mm. vähentämällä sydän- ja verisuonitaudin riskiä, verenpaineen nousun riskiä, kolesterolin nousun riskiä, diabeteksen riskiä, osteoporoosin riskiä, suolistosyövän riskiä ja erilaisten niveltulehdusten riskiä.

Hormonikorvaushoito nostaa hieman rintasyöpäriskiä, mutta ei rintasyöpään kuolemisen riskiä. Rintasyöpä hormonikorvaushoitoa käyttäneellä on keskimäärin vähemmän agressiivinen ja helpommin hoidettavissa kuin ei hormonihoitoa käyttäneillä.

Suurin osa rintasyöpään sairastuvista ei ole koskaan käyttänyt hormonikorvaushoitoa tai hormonaalista ehkäisyä.

Rintasyövän riskiä nostaa samalla tavoin diabetes ja insuliinikorvaushoito, alkoholinkäyttö, runsas ylipaino ja tupakointi sekä liikkumattomuus.

Rintasyöpäriskiä nostaa myös progesteronia sisältävä hormonikorvaushoito ja myös yli 40vuotiaana käytetty hormonikierukka, jota jostain syystä aina ensimmäiseksi riski-ikäiselle ehkäisyksi tai runsaisiin vuotoihin tarjotaan. Progesteronia kuitenkin tarvitaan kohdun suojaksi, jos se on vielä tallessa.

Hormonikorvaushoito pelkällä estrogeenilla iholle annosteltuna (jos kohtu on poistettu) on huomattavasti riskittömämpi ja lisää terveitä elinvuosia käyttäjälleen.

Pilleriä käytettynä veritulppariski kasvaa, se on eliminoitavissa annostelutavan muutoksella - geeli, suihke tai laastari iholle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat