Suomalainen terveys/ravitsemuspolitiikka!

Vierailija

""""Maailman arvostetuimpiin tutkijoihin lukeutuvat Frank Hu ja Ronald Krauss kolleegoineen ovat julkaisseet The American Journal of Clinical Nutrition -tiedelehdessä meta-analyysin eli eräänlaisen yhteenvedon 21 laadukkaasta tutkimuksesta, joissa on seurattu “kovan” eli tyydyttyneen rasvan sekä sydän- ja verisuonitautien yhteyttä. Yhteenvedon aineistossa oli mukana lähes 350 000 henkilöä ja 23 vuoden seuranta-aika.

Tämän erittäin laajan aineiston perusteella tyydyttyneen rasvan käytöllä ei ole ollut minkäänlaista yhteyttä sydän- ja verisuonitautien kehittymiseen. Eniten ja vähiten tyydyttynyttä rasvaa syöneet henkilöt sairastuivat näihin tauteihin yhtä usein. Henkilöiden ikä ja sukupuoli eivät vaikuttaneet tulokseen.

Hu ja Krauss kirjoittavatkin samassa lehdessä, että sydän- ja verisuonitautien torjunnassa pitäisi ruokavalion osalta painottaa käsiteltyjen hiilihydraattien syönnin vähentämistä ja ylipainon ehkäisyä.

Tutkimustulos vahvistaa myös viime vuonna julkaistun laajan tiedekatsauksen tuloksen. Katsauksessa kanadalainen tutkijaryhmä kävi järjestelmällisesti läpi kaikki väestönseurantatutkimukset ja satunnaistetut ruokavaliokokeet, joissa tutkittiin eri ruokien ja sepelvaltimotaudin yhteyttä. Kriteerit täyttäneitä tutkimuksia löytyi vuodesta 1950 lähtien yhteensä 189 kappaletta. Tutkijoiden mukaan tieteellinen näyttö tyydyttyneen rasvan yhteydestä sepelvaltimotautiin ei ole riittävää.

Tämä tuore tutkimusyhteenveto ei sovi valtion ravitsemuspolitiikkaan, ja kenties sen vuoksi Yleisradio ja merkittävimmät suomalaiset tiedotusvälineet ovat jättäneet sen uutisoimatta."""
http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2010/02/04/kova-rasva-ei-ole-yh...

Lääkäri Antti Heikkilän TV-haastattelu aiheesta!
http://www.studio55.fi/2010/02/22

Lääkäri Antti Heikkilä:
"""Edelleenkään Suomen media ei ole lainkaan reagoinut tämän vuosisadan ehkä tärkeimpään tutkimukseen. The American Journal of Clinical Nutrition julkaisi tutkimuksen tämän vuoden tammikuussa. Siinä todettiin, ettei eläin- eikä tyydytetyillä (kovilla) rasvoilla ole mitään yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin.
Asia on ollut monien tiedossa koko rasvasodan ajan, mutta valtaa pitävä lääketieteen eliitti yhdessä lääke- ja ruokateollisuuden kanssa on ylläpitänyt myyttiä rasvojen vaarallisuudesta. Eläinrasvat pilaantuvat keinorasvoja nopeammin kaupan hyllyllä. """
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=164

RASVAVERO JA MUU VIRANOMAISTEN MIELIVALTA!
"""Yksi merkillisimmistä virkamiesehdotuksista on rasvavero. Veron perusteeksi ei löydy mitään tieteellistä pohjaa sillä eläinrasvat eivät aiheuta mitään terveysongelmia."""
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=167

Suomessa sensuroidaan ravitsemustietoa vuonna 2010!
http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2010/03/13/suomessa-sensuroidaa...

Ravitsemusterapeutti Anette Palssan kirjoitus löytyneen täältä:
http://manninen-nutraceuticals.blogspot.com/2010/03/suomeen-mahtuu-vain-...

Ravitsemusterapeutti Anette Palssa:
"""Hiukan minua ihmetetyttää, miksi tästä asiasta ei keskustella julkisesti? Miksi kukaan virallinen taho ei kommentoi tätä? Yliopistot, KELA, THL? Ei tätä voida vain sivuuttaa."""
http://pullapoliisi.blogspot.com/2010/02/rasvakattilassa-kuohuu.html

Moni lääkäri määrää voita!
http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article386649.ece?s=u&wtm=medi-19...

LIHAVIA LAPSIA KIDUTETAAN!
http://sundqvist.blogspot.com/2010/03/lihavia-lapsia-kidutetaan.html

Tiedonsaanti - lehdistö - tutkijalähteet
http://www.karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=60&t=45364

Kommentit (11)

Vierailija

D-vitamiini Suomen talvessa
”Italialaisena olen tottunut aurinkoon ja lämpöön, joten nyt kun olen talven täällä Suomessa, pitäisikö minun käyttää D-vitamiinia?”

Kun aurinko paistaa 45 leveysasteen eteläpuolella – vaikkapa Italiassa – saa ulkona valtavan määrän D3-vitamiinia aivan ilmaiseksi.

Jos oleilee uimapuvussa auringossa ilman suojavoiteita juuri niin kauan (ehkä 15min), että iho alkaa hivenen punottaa, on saanut noin 10000–20000 yksikköä eli 250–500 mikrogrammaa D3-vitamiinia kertaheitolla. Mutta myrkytystä ei tule, koska vitamiinia hajotetaan samaa tahtia.

D3, tulipa se sitten iholta tai tableteista, kuljetetaan maksaan, jossa se hajotetaan kalsidioliksi, joka on D-vitamiinin varastohormoni. Siis meidän D-vitamiinitankit ovat täynnä kalsidiolia, joka voidaan mitata verenkierrosta. Arvo kertoo varastojen tilasta. Kalsidioli muutetaan sitten munuaisissa uudelleen D3:ksi ja sieltä se sitten kulkeutuu kaikkialle tappelemaan syöpiä vastaan, pitämään luita kunnossa ja estämässä Alzheimeria sun muita tauteja.

Etelä-Italiassa normaalisti elävien ihmisten kalsidiolin taso on 100-200nmol/l, joka on ilmeisesti se ihanteellisin taso. Mutta tuo taso alkaa laskea kohti suomalaista tasoa ja on parissa kuukaudessa meidän tasollamme.

Toisin sanoen, kyllä D-vitamiinia tarvitaan lisää. Mutta paljonko on riittävästi, siitä ei ole yhtenevää näkemystä. Itse olen vakuuttunut siitä mitä professori Ilari Paakkari on vasta Duodecim-lehdessä kirjoittanut, eli jotta me pääsisimme tuolle ”normaalille” eteläitalialaiselle tasolle, me tarvitsemme enemmän kuin nykyiset suositukset opastavat, jopa tuollainen 50–100 mikrogrammaa eli 2000–4000 yksikköä päivässä.

Mutta todettakoon että ravitsemusneuvottelukunnan suositus, se virallinen siis, on paljon tuota pienempi, 400ky eli 10 mikrogrammaa.

http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/omalaakari

Vierailija

"""Sokeria ei ole yhdistetty perinteisesti sydän- ja valtimotauteihin, mutta nyt on jo toisin. Viime aikoina on tutkimuksissa todettu, ettei etenkään naisten sydän siedä runsasta sokerin syöntiä. Liika sokeri muuntuu maksassa rasvaksi, pääasiassa triglyserideiksi, jotka ovat kolesterolia vaarallisempi valtimotautien riskitekijä. Triglyseridit ovat soluille myrkkyä, joka aiheuttaa syöjävalkosolujen eli makrofagien ohjelmoitua ennenaikaista kuolemaa (apoptoosia). Se puolestaan johtaa valtimoiden kovettumiseen eli ateroskleroosiin. Tämä on verrattain uusi käsitys valtimokovettumataudin synnystä. Kolesterolilla ei ole tässä asiassa mitään osuutta. Lue lisää The Journal of Biological Chemistry, 2011, tammikuun numerosta, http://20.fi/3358

Kaikki tämä uusi tieto puoltaa sokerien syönnin rajoitusta ja triglyseridien mittaamista seerumista ja kohonneiden lukemien alentamista VHH-ruokavaliolla ja etyyliesteröidyllä kalaöljyllä. Statiinit eivät alenna triglyseridejä juuri ollenkaan."""

Hiilihydraatti = sokeri

http://sundqvist.blogspot.com/2011/01/nuorten-kova-sokerinkulutus-on-vaa...

Vierailija

"""Tutkimusprofessori (mikä upea titteli, kuin piispa) Suvi Virtanen pelottelee omahoidoista. Hän on hyvä esimerkki siitä täydellisestä kyvyttömyydestä, jota THL edustaa. Ei uskoisi, että moista titteliä käyttävä ei tunnu ymmärtävän edes sitä, että D-vitamiinitasot tulisi mitata, jotta terapeuttinen taso löytyisi.

Monet potilaat valittavat, että terveyskeskukset kieltäytyvät mittaamasta D-vitamiinia. Sen sijaan joka tyypiltä testataan pakolla kolesteroli ja samassa hengessä lääkitään, vaikka statiinit ovat tämän vuosituhannen suurin huijaus. Jos pulisee vastaan, haukutaan, vaikka potilaslaki sanoisi muuta.""""

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=222

Vierailija

Kaikki ympärilläni olevat ihmiset syövät kaikki maitotuotteet vähärasvaisina tai jopa rasvattomina. Pienille lapsille rasvatonta maitoa ja margariinia. Leipä menee milloin minkäkin värisenä. Margariinia leivän päälle ja rypsiä ruuanlaittoon. Rasvakammo on valtava. Ylipainoa ja terveysongelmia aika monella. Toisilla enemmän ja toisilla vähemmän.

D-vitamiinia olen sentään saanut ihmiset syömään, mutta tahmeaa sekin on, vaikka ihan sitä 50µg suosittelen aikuiselle ja lasten saantiin en puutu. Ostin edellisjouluna joululahjaksi vuoden deekut ja vielä on rutkasti jäljellä, kun parin tyypin puoliso ei suostu syömään. Ja tosin oli hyvä kesä välissä ja äitiyslomia silloin eli auringosta sitä sai rutkasti keskipäivällä, joten purkkiin ei tarvinnut kajota.

Itsekkin vasta pari kk sitten googlasin sen "virallisterveellisen" rasvan määrän ja pöyristyin koska en todellakaan ole varmaan koskaan saanut kuin osan siitä. En ole edes ajatellut koko asiaa,koska viimeisen 30 vuotta on peöoteltu rasvan syönnillä ja se jatkuu edelleen.

Syön 3-4 kertaa päivässä, josta 1 ateria koostuu smoothiesta, joka ei sisällä rasvaa. Eli niihin 2-3 ateriaan pitään yhteensä ympätä vähintään se 70 grammaa rasvaa (30% päivittäisestä energiasta). Lapsille rasvan saanti on 40-45% energiasta.

Itselläni tekee tiukkaa saada tuota rasvan määrää vaikka olen rutkasti rasvan määrää lisännyt ruokaani. Syön erilaisia rasvoja.

Ammupalaksi menee entisen maustamattoman 2,5% rasvaa sisältävän jogurtin sijaan nyt 10% rasvaa sisältävää jogurttia, joten saan jo aamupalasta sen 30 grammaa rasvaa.

Uskon todellakin, että aniharva tietää, jotta vähintään 70 grammaa rasvaa ja proteiinia tarvii ihan tavallinen taateli, joka kuluttaa sen n. 2000 kaloria päivässä.

Pikkuhiljaa alkaa tuntua, jotta se Puska on umpihullu.

II-tyypin diabeteksen ennuste on huono tulevina vuosina ja vuosikymmeninä ja margariinia vaan menee eli jotain on pahasti pielessä.

Antti Heikkilä tekee hyvää "työtä", mutta ei se riitä, koska kaikki eivät häntäkään usko eivätkä lue tai kuuntele.

Kaikissa laitoksissa on pelkkää margariinia ja rasvatonta maitoa tarjolla sekä hirvittävää määrää huonoa hiilaria.

Pastaa, perunaa, makaronia ja leipää.

Halpaa se on.

Joten missään hyvinvointivaltiossa emme todellakaan asu, koska pitää syödä halpaa moskaa ja kärsiä kohdusta hautaa monista ravintoainepuutoksista.

Neuvolan suosituskin yli 1 vuotiaalle on rasvatonta ja margariinia, vaikka kasvavan lapsen rasvan tarve on 40-45% päivittäisestä energiasta. Sitä ei todellakaan saa yliprosessoidusta ja vedellä plantatusta halvasta margariinista ja rasvattomista maitotuotteista sekä kengänpohjajuustoista.

Ja sokeria sekä lisäaineita syödään säkkitolkulla vuodessa.

Ei ihme, että lääkkeitä menee, jotta edes töissä jotenkuten ihmiset jaksaa.

Lääkäritkin vaan ovat pelkkiä reseptinkirjoitusautomaatteja. Ei muuta.

Vierailija

Odottavan äidin ruokavalion puutteet
Suomalainen väitöskirjatutkimus osoittaa, että raskaana olevien äitien ruokavaliossa on puutteita. Terveystieteiden maisteri, ravitsemusterapeutti Tuula Arkolan väitöskirja kertoo, että suurimmat puutteet ovat D-vitamiinin liian alhainen saanti, kalan vähäinen käyttö, sekä kasvisten ja hedelmien liian alhainen saanti. Noin puolet äideistä syö liian vähän kasviksia ja kalaa.

Myös lisäravinteiden käytössä oli puutteita. 31 % tutkimukseen osallistuneista äideistä käytti jotakin lisäravinnetta, joka sisälsi A-vitamiinia. A-vitamiinia lisäravinteena ei suositella raskauden aikana. Kaikkiaan 85 % käytti lisäravinteita, joskin D-vitamiinia käytti vain noin puolet. Raskaana oleville on erityisen tärkeää foolihapon riittävä saanti. 44 % äideistä sai sitä liian vähän (Arkkola et al. 2006). Liian alhainen foolihapon saanti saattaa johtaa lapsen hermostoputken puutteellisen sulkeutumiseen tai raskauden keskeytykseen.

Sikiöaikainen ravitsemus vaikuttaa lapsen riskiin sairastua diabeteksen, sydän- ja verisuonissairauksiin, astmaan ja allergioihin.

http://www.pronutritionist.net/odottavan-aidin-ruokavalion-puutteet/

D-vitamiinin annostus

Valtaosa tilastoista osoittaa, että useimmilla vakavasti sairailla ihmisillä on D-vitamiinin puutos tai heillä on ollut se menneisyydessä. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että D-vitamiini voi suojata sairauksilta tavallisesta flunssasta syöpään.

Lasten sairaudet kuten autismi, astma ja nuoruuden diabetes ovat leimaa-antavia niinä vuosina, jolloin meitä on käsketty välttämään aurinkoa. On alettu epäillä, että D-vitamiinin puutos liittyy näihin lasten sairauksiin.

http://www.kolumbus.fi/lootuskirja/d-vitamiini.htm

1 µg (mikrogramma) = 40 IU tai KY (kansainvälinen yksikkö)

10 µg (mikrogramma) = 400 IU tai KY (kansainvälinen yksikkö)

10 ng/ml = 25 nmol/L

50 ng/ml = 125 nmol/L

Vierailija

happamuudensäätöaine E338

» Terveyden tukipilarit vko 7_,
http://www.iskelma.fi/index.php?option=com_sbsprogram&tmpl=program&cid=7

VÄÄRENNETTY RUOKA
YLE TV2 ma 21.02. klo 22.05
Ruokakaupan hyllyt notkuvat tuotteita, joiden maku, väri ja koostumus on luotu keinotekoisesti lisäaineilla. Suomalainen asiakas kelpuuttaa
väärennetynkin ruuan mukisematta. Toimittaja Matts Dumell.
http://atuubi.yle.fi/ohjelmat/silminnakija_avaa_silmasi/

Vierailija

Käytännön kokemusta: miehelläni mitattiin marraskuussa 2010 kolesteroli 8,7 ja triglyseridi 10,7 (Kyllä, luit aivan oikein!). Hän aloitti samantein vähähiilihydraattisen ruokavalion (hiilareita max. 100gr päivässä). Tänään saimme viime viikolla olleen kontrollin tulokset: kolesteroli 5,3 ja triglyseridi 2,4. Tulokset ilmoittanut lääkäri oli hyvin hämmentynyt. Toisin sanoen hiivattiin Pohjois-Karjala projekti.

Vierailija

Aamiainen ruohikolla: Luustotutkijoiden arvostamassa tiedelehdessä on ilmestynyt D-vitamiinitutkijoiden Heaneyn ja Holickin artikkeli, jossa he tyrmäävät uudet, edelleen konservatiiviset amerikkalaiset D-vitamiinisuositukset (15µg/vrk). Kritiikki on aika rankkaa. Koko tutkimusteksti on luettavissa vapaasti.

Yhdysvalloissa käytetyt yksiköt voi muuntaa Euroopassa käytössä oleviksi SI-standardin mukaisiksi yksiköiksi kertomalla 2,5:llä. Siten esimerkiksi 20 ng/ml on 50 nmol/l.

Jos Heaney ja Holickin artikkelia soveltaa suomalaisiin olosuhteisiin, niin se merkitsee mm. sitä, että heidän tyrmätessä 50 nmol/l tasot riittämättöminä luustolle, he tyrmäävät samalla suomalaiset D-vitamiinisuositukset, jotka perustuvat oletukseen, että 50 nmol/l olisi riittävästi.
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jbmr.328/full

Hyvät D-vitamiinitasot ovat tärkeitä luustolle muun muassa kalsiumin aktiivisen imeytymisen turvaamiseksi. Sen lisäksi on havaittu, että hyvät D-vitamiinitasot ovat yhteydessä vähäisempään verisuonten kalkkiutumiseen ja vähäisempään aortan kalkkiutumiseen.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21308362

Lisäaineet:
http://www.youtube.com/watch?v=oEBYD9itSP8

Vierailija

Suomalaista ruoan ostajaa vedätetään mennen tullen. Meille myydään lisäaineilla pumpattua ruokaa, joka on oikeasti ihan muuta kuin mitä sen sanotaan olevan. Lihapullia, jotka ovat kanannahkaa, ja ruokaa, jossa on pyykkipulvereissakin paheksuttuja fosfaatteja, jne. Ruokateollisuuden mukaan syy on meissä itsessämme; saamme sitä mitä haluamme. Miksi me suostumme syömään tällaista roskaa? Lääkäri varoittaa, että laaduton ruoka on haitallista jopa aivoille – erityisesti lapsilla.
http://www.taloussanomat.fi/omatalous/2011/02/24/miksi-meille-syotetaan-...

Elintarviketeollisuusliiton puheenjohtaja puolustelee myrkyillään sekä synteettisillä vitamiinella ja lääkäri kommentoi:
http://www.youtube.com/watch?v=oEBYD9itSP8

Yksi vuoden parhaista haastatteluista
Antti Heikkilä oli tiistaina Bassoradion haastateltavana. Tuossa loistavassa haastattelussa käytiin läpi mukavan laajasti erilaisia epäkohtia aina lääketeollisuudesta viljoihin… Voit ladata tämän haastattelun tästä linkistä.
http://www.mediafire.com/?nqmi0wf5i8bsuq5
(klikkaa hiirellä Click here to start download.. laatikkoa ja valitse avaa)

”””Luustotutkijoiden arvostamassa tiedelehdessä on ilmestynyt D-vitamiinitutkijoiden Heaneyn ja Holickin artikkeli, jossa he tyrmäävät uudet, edelleen konservatiiviset amerikkalaiset (15µg/vrk kaikille) D-vitamiinisuositukset. Kritiikki on aika rankkaa. Koko tutkimusteksti on luettavissa vapaasti. Yhdysvalloissa käytetyt yksiköt voi muuntaa Euroopassa käytössä oleviksi SI-standardin mukaisiksi yksiköiksi kertomalla 2,5:llä. Siten esimerkiksi 20 ng/ml on 50 nmol/l.”””

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jbmr.328/full

Christel Lamberg-Allardt, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan D-vitamiinityöryhmän puheenjohtaja:

"The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."

- Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.

1000 IU jokaista lapsen 11 painokiloa kohden ympäri vuoden, allekirjoittajana mm. Christel Lamberg-Allardt. Tavoitetaso artikkelin mukaan olisi 65 ng/ml eli noin 160 nmol/l.
http://manninen-nutraceuticals.blogspot.com/2009/09/christel-lamberg-all...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat