Vierailija

Lääketiede on huijausta!

"""Nyt se on tutkittu: lääketeollisuuden omat tutkimukset päätyvät positiivisiin tuloksiin selvästi useammin kuin julkisten tai muiden tahojen rahoittamat.Lääkkeiden teho näyttää paremmalta kuin on, koska negatiiviset tutkimustulokset salataan ja vain positiiviset havainnot julkaistaan.

Annals of Internal Medicine -lehdessä julkaistiin selvitys 546 lääketutkimuksesta ja se paljasti, että 85 prosenttia lääketeollisuuden tutkimuksista päätyi tutkitun lääkkeen kannalta positiiviseen tulokseen, kun taas viranomaisten rahoittamissa niin kävi vain noin 50 prosentissa.

Järjestöjen tai muiden tahojen tutkimuksista 72 prosenttia päätyi suotuisaan tulokseen, mutta osuus suureni selvästi, jos yhtenä rahoittajana oli lääkeyhtiö.

http://www.annals.org/content/153/3/158.abstract

Tämä ongelmahan on USA:ssa ollut tiedossa jo kauan ja FDA:lla on ollut vaikeuksia saada lääkeyhtiöiltä negatiivisia tutkimustuloksia. Tutkimukset, joissa lääkkeen teho on ollut olematon tai sillä on ollut negatiivisia vaikutuksia jäävät lääkeyhtiöille ja ne saadaan kaivettua esiin vasta kun tarpeeksi moni ihminen kuolee tai sairastuu."""

http://www.tiede.fi/keskustelut/post1387228.html#p1387228

Kommentit (1)

Lääketiede on huijausta!

"""Nyt se on tutkittu: lääketeollisuuden omat tutkimukset päätyvät positiivisiin tuloksiin selvästi useammin kuin julkisten tai muiden tahojen rahoittamat.Lääkkeiden teho näyttää paremmalta kuin on, koska negatiiviset tutkimustulokset salataan ja vain positiiviset havainnot julkaistaan."""

http://www.tiede.fi/keskustelut/post1387228.html#p1387228

"""Länsimainen lääketiede on suuntautunut lääkehoitoihin, ei niinkään ravitsemusterapiaan. Suomessa lääkärit kulkevat lääketeollisuuden talutusnuorassa ja suhtautuvat usein vähättelevästi ravitsemushoitoon. Siksi sitä laiminlyödään yleisesti niin julkisessa kuin yksityisessä terveydenhuollossa. Käypä hoito -suosituksia laativat lääketeollisuuteen sidoksissa olevat lääkärit. Näin kirjoittaa johtava tiedelehti Nature."""

Doctors who write guidelines often have ties to the drug industry
http://www.bmj.com/cgi/content/full/331/7523/982-a

D-vitamiinin tärkeys esimerkkinä!
http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat