Vierailija

"""Olen itse ykköstyypin diabeetikko ja Diabetesliiton virallinen suositushan on runsashiilarinen ja vähärasvainen ravinto. Noudatin toki tätä vuosikaudet, kunnes päätin olla omaehtoinen ja kokeilla toista tietä. Ensin muutin ruokavalion vähähiilihydraattiseksi Antti Heikkilän ohjeistuksen mukaisesti ja kas kummaa... Perusinsuliinin määrän sain pudottaa kolmannekseen entisestä ja olo parani. Löydettyäni paleon ja sitä toteuttaessani olen elämäni kunnossa! Insuliinia menee minimillä ja voin järjettömän hyvin

Tunnen suoranaista vihaa ravitsemusneuvottelukunnan ja Diabetesliiton suosituksia kohtaan ja tämä arka aihe pitäisi nostaa ehdottomasti esille joka foorumilla. Diabetesliiton lautasmallit seinään ja inhimillisempää otetta markkinamahtien tilalle. Kiitos, olen puhunut!"""

http://foodit.fi/terveys/diabetes/

Ja se D-vitamiini
http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

 • ylös 38
 • alas 34

Kommentit (16)

Eilisessä akuutissa Antti Heikkilä kertoo. Kannattaa katsoa.

Tarkoitus ei ole parantaa ketään, vaan saada ihmiset syömään lääkkeitä lopun ikäänsä ja huonoa ruokaa. Se on pelkkää bisnestä.

Ja lääkärit eivät uskalla poiketa käypähoitosuosituksista, koska lähtee työpaikka. Näin kertoi työterveyslääkärini.

 • ylös 30
 • alas 25
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Samat tuulet rapakon takana...

Tutkijat tyrmäävät uudet amerikkalaiset ravintosuositukset:

Tässä uunituore kuuden tunnetun tutkijan kirjoittama 82 lähdeviitteen kritiikki
Yhdysvaltain maatalousministeriön uusia ravitsemussuosituksia kohtaan:

http://www.nutritionjrnl.com/article/PIIS0899900710002893/fulltext

Artikkeli on varsin ajankohtainen ja antaa toisenlaisen käsityksen nykyisten ravintosuositusten toimivuudesta - erityisesti hiilihydraattien vaikutuksesta liikalihavuuteen sekä diabetesin lisääntymiseen.

 • ylös 28
 • alas 31

1-tyypin diabetestä ei voi parantaa. monet ovat kuitenkin voineet vähentää insuliiniannostaan.
2-tyypin diabetes voi "parantua" tai olla "oireeton" tai olla parempi vähähiilihydraattisella ruokavaliolla.

 • ylös 29
 • alas 30

Strandberg, rasva ja kolesteroli
25.5.2011

Maaseudun Tulevaisuudessa oli 20.5. uutinen ”Kolesteroliteoriaa vaikea kumota”. Siinä viitattiin professori Timo Strandbergin esitykseen.

”Kolesteroliteoriaa”, tai kuten sitä kansainvälisesti kutsutaan ”rasvahypoteesia”, on tietyssä mielessä vaikea kumota, koska sitä ei koskaan ole tieteellisesti edes osoitettu oikeaksi.

Esimerkiksi käy Strandbergin väite, että tyydyttyneellä rasvalla ja sepelvaltimotaudin välillä vallitsisi yhteys. Todistukseksi hän esittää 1960-luvulla tehdyn suomalaisen mielisairaalatutkimuksen.

Strandberg on tällä hetkellä eräs harvoista, joka enää kehtaa viitata tähän tieteellisesti epäpätevään ja epäeettiseen tutkimukseen. Yksikään tutkimuslautakunta ei antaisi tällaiseen tutkimukseen enää edes lupaa.

Strandberg toteaa myös, ”ettei päteviä tutkimuksia tiedetä tai muisteta”. Tämä todellakin pitää paikkansa, osuvasti ainakin hänen suhteensa. Hän ei tunne tuoreita, vuosina 2009 ja 2010 julkaistuja laajoja tutkimuksia. Niissä on kiistattomasti osoitettu, ettei tyydyttyneellä rasvalla ja sydän- ja verisuonitautitapahtumilla ole yhteyttä.

Hän ei myöskään näytä muistavan kansanterveyslaitoksen ja Harvardin yliopiston huippupätevää, vuonna 1997 julkaistua Setti-tutkimusta. Siinä osoitettiin selkeästi, ettei tyydyttyneellä rasvalla ja sydäntautikuolleisuudella ole yhteyttä.

Tutkimus on aktiivisesti unohdettu ja vaiettu meillä, mutta ei muualla.

Johtavat asiantuntijat toteavat nykyisin kaikkialla, että vanha käsitys tyydyttyneen rasvan haitallisuudesta on virheellinen. Tieteellisen maineensa vuoksi Strandberginkin olisi nyt aika myöntää tosiasia.

Suomalainen kolesterolikonklaavi, jonka keskeinen kellokas Standberg on, koettaa epätoivon vimmalla pelastaa kasvonsa ja puolustaa vanhentuneita käsityksiä rasvoista, kolesterolista ja sydänterveydestä.

On valitettavaa, että juuri nämä kolesterolilääketeollisuuteen ja -kauppaan sitoutuneet henkilöt voivat yksinoikeudella sanella virallisen leiman saavat suositukset statiinilääkkeiden yhä laajemmaksi käytöksi.

Niiden hyödyistä sydänpotilaille, mutta myös haitoista niitä täysin tarpeettomasti käyttäville on keskusteltava avoimesti. Lienee niin, että maallikotkin jo tietävät haittavaikutukset paremmin kuin kolesterolikonklaavi.

Todellista harvainvaltaa käyttävän konklaavin sitoutuminen lääkebusinekseen käy ilmi Duodecim-seuran netissä olevilta dyslipidemioiden Käypä hoito -sivuilta.

On tragikoomista, että tämä pieni tieto-osio hävisi näiltä laajoilta sivuilta syksyllä kuuluisuutta saaneen MOT-ohjelman edellä. Huomautuksen jälkeen se palautettiin epäuskottavin selityksin ”tapahtuneesta ohjelmavirheestä”.

Toistan jälleen useasti esittämäni ehdotuksen. Käypä hoito -suositus tulisi antaa virkamiesvastuulla sen sijaan,että nyt maineestaan kamppailevat yksityishenkilöt sitä varjelevat ja toistavat. Heidän tulisi antaa tilaa riippumattomille asiantuntijoille, jotka valmistelisivat ehdotuksen. Lopullinen suositus tulisi antaa sosiaali- ja terveysministeriön vastuulla. Miksi näin ei voisi menetellä, pelätäänkö jotain?

Kari Salminen

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/lukijalta/viestit/05/fi_FI/st...

Imperiumin vastaisku
http://www.raikasweb.com/imperiumin-vastaisku

 • ylös 29
 • alas 29

Kansa äänestää ravitsemusasiantuntijat pellolle

"""Fogelholm esiintyi äskettäin FST:n Spotlight-ohjelmassa ruotsalaislääkärin ja -professorin kanssa. Kovin ontuivat Fogelholmin selittelyt. Ohjelma käsitteli diabeetikon ruokavaliota, ja Fogelholmin mielestä diabeetikon tulisi syödä vähän rasvaa ja runsaasti hiilihydraatteja, eli juuri sellaista ruokaa, joka nostaa verensokeria mahdollisimman paljon ja vaatii paljon insuliinia. Rasvastahan menisi diabeetikon suonet tukkoon. Ei ole järkeä, ei."""

http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2011/05/24/kansa-aanestaa-ravit...

 • ylös 34
 • alas 27

"""Kjell Lindroos on YLE:n suomenruotsalaisen puolen toimittaja, joka teki loistavan ohjelman siitä, mitä diabeetikon ravintosuosituksista ajatellaan lahden eri puolilla. Ei ihme, että ollaan rajoittamassa FST:n toimintaa, sillä se häiritsee tavisten rauhaa.

vimeo.com/24004754 (video)

Ohjelmassa esiintyvät professori Fredrik Nyström Linköpingistä, lääkäri Andreas Eenfeldt, joka on kirjoittanut vhh:sta (LCHF), vanhempi diabetesta sairastava naispotilas, jonka vointi oli hiilihydraattirajoituksen jälkeen oleellisesti parantunut ja sitten sokerina (tai pitäisikö sanoa tärkkelyksenä) pohjalla meidän oma Mikael Fogelholm, joka ei ole edes lääkäri.

Nautin toimittaja Lindroosin eleettömästä tyylistä tehdä yksinkertaisista elementeistä huippuluokan dekkari, jossa jo puhujien ilmeet kertoivat, mistä on kysymys. Nyström oli järkyttynyt kuultuaan, mitä nämä fogelholmit Suomessa kansalle tuputtavat. Kaikesta näkee, että Nyström on huippuluokan kliinikko, jonka rinnalla fogelholmit ovat mitättömyyksiä. Ohjelmassa Fogelholm selvästi valehtelee ja jää siitä vielä kiinni. Ruumiin kieli ja kasvot ovat paljonpuhuvia.

Kaksi linkkiä aiheeseen, joissa Lindroos kertoo ohjelmanteon taustoista. Diabetesliitto hyppi seinille, kuten saattoi odottaa. Liittohan on yrittänyt systemaattisesti tuhota myös meikäläisen Pirkanmaan poliisin hiljaisella myötävaikutuksella. Establismentin väkivalta on olennainen osa tämän maan hallintomallia. THL:n pääjohtajakin jaksaa soitella jatkuvasti TV-yhtiön johtajille, että pankaa se Heikkilä helvettiin sieltä. Maa saa sitä, mitä haluaa. Pää pussiin, niin ongelmat häviävät, eikä tarvitse rasittaa päänuppiaan. Ajattelu tekee kipeää, ja oman uskomusjärjestelmän hajoaminen on kammottava asia. """

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=233

 • ylös 33
 • alas 30

Narkolepsia-katapleksia
Suomessa on käyty kovaa julkista keskustelua sikainfluenssanrokotteen aiheuttamista narkolepsiatapauksista. Uuden ranskalaistutkimuksen valossa näyttää siltä, että riittävä D-vitamiinin saanti olisi ehkä voinut ehkäistä ainakin niitä tapauksia, joihin liittyy katapleksia. Eihän näille suomalaisille rokotetuille tietenkään neuvottu D-vitamiinilisän ottamista.

Katapleksia tarkoittaa lihasjänteyden äkillistä katoamista. Katapleksiaa esiintyy yleisesti narkolepsian yhteydessä. Klassisen narkolepsia-katapleksian esiintyvyys on narkoleptikoilla noin 80 % ja narkolepsian ilman katapleksiaa vain 10 %. Lihasjänteyden katoaminen on lyhytkestoista, mutta voi aiheuttaa esimerkiksi kaatumisen. Narkolepsia, johon liittyy katapleksia kuuluu autiommuunitauteihin, ja sen ajatellaan johtuvan hypotalamuksen solujen hypokretiinin puutteesta.

Tässä 55 narkoleptiapotilaan tutkimuksessa kävi ilmi, että D-vitamiinin puute on saattanut myötävaikuttaa taudin syntyyn. Ranskalaistutkijat pitävät riittävänä D-vitamiinin vähimmäispitoisuutena seerumissa (S-D-25) >75 nmol/l, kun taas Pekka Puska ja hänen ”asiantuntijansa” puolustavat 50 nmol/l pitoisuutta.
Low Vitamin D in Narcolepsy with Cataplexy. PlosOne 2011

Kaiken kaikkiaan minusta näyttää siltä, että Pekka Puskan johtamat THL ja valtion ravitsemusneuvottelukunta eivät ole ollenkaan oikeita elimiä antamaan ravitsemukseen liittyviä suosituksia. Minusta koko valtion ravitsemusneuvottelukunta tulisi lakkauttaa, koska sen antamat neuvot vain lisäävät sairastuvuutta.
_________________

 • ylös 28
 • alas 29

Astma ja ylipaino ovat lisääntyneet käsi kädessä yhdessä länsimaisen ruokavalion kanssa.

Maitotaloustuotteiden ja kunnollisen, ruoholla kasvatetun lihakarjan käytön väheneminen ovat NutraIngredients-raportin mukaan yhteydessä astman ja ylipainon lisääntymiseen.

Maitotaloustuotteissa ja lihassa on CLA:ta eli konjugoituneita linolihappoja, joita länsimaisesta “kevyt” ruokavaliosta ei saa. Myös teollisesti prosessoidun ruoan on todettu lisäävän riskiä sairastua astmaan.

Tilastojen mukaan astmaluvut ovat kasvaneet 75% pelkästään Yhdysvalloissa vuoden 1980 jälkeen. Vuonna 1980 kevyttuotteet ilmestyivät markkinoille.

Kustannukset terveydenhuollolle ovat yli 20 miljardia dollaria vuositasolla.

Suomessa kevytruokailua ja MARGARIININ autuutta on ajanut pääasiassa THL:n ylijohtaja Pekka Puska ja ravitsemussuosituksia laativat tahot.

http://www.magneettimedia.com/?p=6540

 • ylös 30
 • alas 25

D-vitamiini vaikuttaa keskeisesti fosforin ja kalsiumin imeytymiseen suolesta. Tätä kautta D-vitamiinin puute voi lapsuudessa aiheuttaa riisitaudin, jolloin luut pehmenevät ja taipuvat. Tämän takia kaikille alle kaksivuotiaille annetaan D-vitamiinilisä. Aikuisilla puute taas aiheuttaa luukatoa, alkuun osteopeniaa ja lopulta osteoporoosin. Pitkittyneenä ja vaikea-asteisena puute saa aikaan osteomalasian eli luun mineralisaation häiriön, jolle tyypillistä on luiden pehmeneminen.

Tämän lisäksi D-vitamiinilla näyttää olevan sormensa pelissä tavattoman monessa sairaudessa ja vaivassa. Erityisesti vitamiinin puute tai vähäisyys saa aikaan huonoja vaikutuksia, kuten lisää lihasheikkoutta, heikentää immunologista puolustusmekanismia, lisää riskiä sairastua diabetekseen (Diabetes, tyyppi 1, Diabetes, tyyppi 2), tiettyihin syöpiin, verenpaineeseen ja MS-tautiin sekä lisää flunssa- ja influenssaherkkyyttä vain muutamia mainitakseni.

Ehkä kaikkein merkittävin melko tuore havainto on ollut korkean D-vitamiinitason syövältä suojaava ominaisuus. Se toimii ikään kuin elimistön omana sytostaattina tuhoten alkaneita soluvirheitä, joista osasta myöhemmin kehittyisi pahanlaatuinen kasvain. Korkeiden seerumipitoisuuksien on havaittu lisäävän myös vastustuskykyä, vähentävän nivel- ja lihassärkyjä, kohentavan lihasvoimaa, nostavan mielialaa ja lisäävän yleistä energisyyden tunnetta.

http://www.poliklinikka.fi/?page=5331684&id=6520662

 • ylös 29
 • alas 26

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat