Vierailija

"""Olen itse ykköstyypin diabeetikko ja Diabetesliiton virallinen suositushan on runsashiilarinen ja vähärasvainen ravinto. Noudatin toki tätä vuosikaudet, kunnes päätin olla omaehtoinen ja kokeilla toista tietä. Ensin muutin ruokavalion vähähiilihydraattiseksi Antti Heikkilän ohjeistuksen mukaisesti ja kas kummaa... Perusinsuliinin määrän sain pudottaa kolmannekseen entisestä ja olo parani. Löydettyäni paleon ja sitä toteuttaessani olen elämäni kunnossa! Insuliinia menee minimillä ja voin järjettömän hyvin

Tunnen suoranaista vihaa ravitsemusneuvottelukunnan ja Diabetesliiton suosituksia kohtaan ja tämä arka aihe pitäisi nostaa ehdottomasti esille joka foorumilla. Diabetesliiton lautasmallit seinään ja inhimillisempää otetta markkinamahtien tilalle. Kiitos, olen puhunut!"""

http://foodit.fi/terveys/diabetes/

Ja se D-vitamiini
http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

Sivut

Kommentit (21)

Eilisessä akuutissa Antti Heikkilä kertoo. Kannattaa katsoa.

Tarkoitus ei ole parantaa ketään, vaan saada ihmiset syömään lääkkeitä lopun ikäänsä ja huonoa ruokaa. Se on pelkkää bisnestä.

Ja lääkärit eivät uskalla poiketa käypähoitosuosituksista, koska lähtee työpaikka. Näin kertoi työterveyslääkärini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Samat tuulet rapakon takana...

Tutkijat tyrmäävät uudet amerikkalaiset ravintosuositukset:

Tässä uunituore kuuden tunnetun tutkijan kirjoittama 82 lähdeviitteen kritiikki
Yhdysvaltain maatalousministeriön uusia ravitsemussuosituksia kohtaan:

http://www.nutritionjrnl.com/article/PIIS0899900710002893/fulltext

Artikkeli on varsin ajankohtainen ja antaa toisenlaisen käsityksen nykyisten ravintosuositusten toimivuudesta - erityisesti hiilihydraattien vaikutuksesta liikalihavuuteen sekä diabetesin lisääntymiseen.

1-tyypin diabetestä ei voi parantaa. monet ovat kuitenkin voineet vähentää insuliiniannostaan.
2-tyypin diabetes voi "parantua" tai olla "oireeton" tai olla parempi vähähiilihydraattisella ruokavaliolla.

"""D-vitamiinin puute jäykistää verisuonia myös muuten terveillä ihmisillä, osoittaa uusi tutkimus. Tutkijat havaitsivat D-vitamiinin puutteen heikentävän verisuonten toimintaa diabetekseen verrattavasti. Puutteellisena tasona pidettiin tutkimuksessa alle 50 nmol/l (20 ng/ml) tasoa. Tällainen puutteellinen taso on noin puolella suomalaisista tähän aikaan vuodesta."""

http://www.facebook.com/pages/Aamiainen-ruohikolla/135616813161069

""" Suomalaisten seerumin D-vitamiinin (S-D-25) jakauma (nmol/l) Setti-tutkimuksen mukaan. Kuva osoittaa, että S-D-25 on keskimäärin 35 nmol/l ja suuri osa jää alle 25 nmol/l."""

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

Strandberg, rasva ja kolesteroli
25.5.2011

Maaseudun Tulevaisuudessa oli 20.5. uutinen ”Kolesteroliteoriaa vaikea kumota”. Siinä viitattiin professori Timo Strandbergin esitykseen.

”Kolesteroliteoriaa”, tai kuten sitä kansainvälisesti kutsutaan ”rasvahypoteesia”, on tietyssä mielessä vaikea kumota, koska sitä ei koskaan ole tieteellisesti edes osoitettu oikeaksi.

Esimerkiksi käy Strandbergin väite, että tyydyttyneellä rasvalla ja sepelvaltimotaudin välillä vallitsisi yhteys. Todistukseksi hän esittää 1960-luvulla tehdyn suomalaisen mielisairaalatutkimuksen.

Strandberg on tällä hetkellä eräs harvoista, joka enää kehtaa viitata tähän tieteellisesti epäpätevään ja epäeettiseen tutkimukseen. Yksikään tutkimuslautakunta ei antaisi tällaiseen tutkimukseen enää edes lupaa.

Strandberg toteaa myös, ”ettei päteviä tutkimuksia tiedetä tai muisteta”. Tämä todellakin pitää paikkansa, osuvasti ainakin hänen suhteensa. Hän ei tunne tuoreita, vuosina 2009 ja 2010 julkaistuja laajoja tutkimuksia. Niissä on kiistattomasti osoitettu, ettei tyydyttyneellä rasvalla ja sydän- ja verisuonitautitapahtumilla ole yhteyttä.

Hän ei myöskään näytä muistavan kansanterveyslaitoksen ja Harvardin yliopiston huippupätevää, vuonna 1997 julkaistua Setti-tutkimusta. Siinä osoitettiin selkeästi, ettei tyydyttyneellä rasvalla ja sydäntautikuolleisuudella ole yhteyttä.

Tutkimus on aktiivisesti unohdettu ja vaiettu meillä, mutta ei muualla.

Johtavat asiantuntijat toteavat nykyisin kaikkialla, että vanha käsitys tyydyttyneen rasvan haitallisuudesta on virheellinen. Tieteellisen maineensa vuoksi Strandberginkin olisi nyt aika myöntää tosiasia.

Suomalainen kolesterolikonklaavi, jonka keskeinen kellokas Standberg on, koettaa epätoivon vimmalla pelastaa kasvonsa ja puolustaa vanhentuneita käsityksiä rasvoista, kolesterolista ja sydänterveydestä.

On valitettavaa, että juuri nämä kolesterolilääketeollisuuteen ja -kauppaan sitoutuneet henkilöt voivat yksinoikeudella sanella virallisen leiman saavat suositukset statiinilääkkeiden yhä laajemmaksi käytöksi.

Niiden hyödyistä sydänpotilaille, mutta myös haitoista niitä täysin tarpeettomasti käyttäville on keskusteltava avoimesti. Lienee niin, että maallikotkin jo tietävät haittavaikutukset paremmin kuin kolesterolikonklaavi.

Todellista harvainvaltaa käyttävän konklaavin sitoutuminen lääkebusinekseen käy ilmi Duodecim-seuran netissä olevilta dyslipidemioiden Käypä hoito -sivuilta.

On tragikoomista, että tämä pieni tieto-osio hävisi näiltä laajoilta sivuilta syksyllä kuuluisuutta saaneen MOT-ohjelman edellä. Huomautuksen jälkeen se palautettiin epäuskottavin selityksin ”tapahtuneesta ohjelmavirheestä”.

Toistan jälleen useasti esittämäni ehdotuksen. Käypä hoito -suositus tulisi antaa virkamiesvastuulla sen sijaan,että nyt maineestaan kamppailevat yksityishenkilöt sitä varjelevat ja toistavat. Heidän tulisi antaa tilaa riippumattomille asiantuntijoille, jotka valmistelisivat ehdotuksen. Lopullinen suositus tulisi antaa sosiaali- ja terveysministeriön vastuulla. Miksi näin ei voisi menetellä, pelätäänkö jotain?

Kari Salminen

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/lukijalta/viestit/05/fi_FI/st...

Imperiumin vastaisku
http://www.raikasweb.com/imperiumin-vastaisku

Kansa äänestää ravitsemusasiantuntijat pellolle

"""Fogelholm esiintyi äskettäin FST:n Spotlight-ohjelmassa ruotsalaislääkärin ja -professorin kanssa. Kovin ontuivat Fogelholmin selittelyt. Ohjelma käsitteli diabeetikon ruokavaliota, ja Fogelholmin mielestä diabeetikon tulisi syödä vähän rasvaa ja runsaasti hiilihydraatteja, eli juuri sellaista ruokaa, joka nostaa verensokeria mahdollisimman paljon ja vaatii paljon insuliinia. Rasvastahan menisi diabeetikon suonet tukkoon. Ei ole järkeä, ei."""

http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2011/05/24/kansa-aanestaa-ravit...

"""Kjell Lindroos on YLE:n suomenruotsalaisen puolen toimittaja, joka teki loistavan ohjelman siitä, mitä diabeetikon ravintosuosituksista ajatellaan lahden eri puolilla. Ei ihme, että ollaan rajoittamassa FST:n toimintaa, sillä se häiritsee tavisten rauhaa.

vimeo.com/24004754 (video)

Ohjelmassa esiintyvät professori Fredrik Nyström Linköpingistä, lääkäri Andreas Eenfeldt, joka on kirjoittanut vhh:sta (LCHF), vanhempi diabetesta sairastava naispotilas, jonka vointi oli hiilihydraattirajoituksen jälkeen oleellisesti parantunut ja sitten sokerina (tai pitäisikö sanoa tärkkelyksenä) pohjalla meidän oma Mikael Fogelholm, joka ei ole edes lääkäri.

Nautin toimittaja Lindroosin eleettömästä tyylistä tehdä yksinkertaisista elementeistä huippuluokan dekkari, jossa jo puhujien ilmeet kertoivat, mistä on kysymys. Nyström oli järkyttynyt kuultuaan, mitä nämä fogelholmit Suomessa kansalle tuputtavat. Kaikesta näkee, että Nyström on huippuluokan kliinikko, jonka rinnalla fogelholmit ovat mitättömyyksiä. Ohjelmassa Fogelholm selvästi valehtelee ja jää siitä vielä kiinni. Ruumiin kieli ja kasvot ovat paljonpuhuvia.

Kaksi linkkiä aiheeseen, joissa Lindroos kertoo ohjelmanteon taustoista. Diabetesliitto hyppi seinille, kuten saattoi odottaa. Liittohan on yrittänyt systemaattisesti tuhota myös meikäläisen Pirkanmaan poliisin hiljaisella myötävaikutuksella. Establismentin väkivalta on olennainen osa tämän maan hallintomallia. THL:n pääjohtajakin jaksaa soitella jatkuvasti TV-yhtiön johtajille, että pankaa se Heikkilä helvettiin sieltä. Maa saa sitä, mitä haluaa. Pää pussiin, niin ongelmat häviävät, eikä tarvitse rasittaa päänuppiaan. Ajattelu tekee kipeää, ja oman uskomusjärjestelmän hajoaminen on kammottava asia. """

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=233

Narkolepsia-katapleksia
Suomessa on käyty kovaa julkista keskustelua sikainfluenssanrokotteen aiheuttamista narkolepsiatapauksista. Uuden ranskalaistutkimuksen valossa näyttää siltä, että riittävä D-vitamiinin saanti olisi ehkä voinut ehkäistä ainakin niitä tapauksia, joihin liittyy katapleksia. Eihän näille suomalaisille rokotetuille tietenkään neuvottu D-vitamiinilisän ottamista.

Katapleksia tarkoittaa lihasjänteyden äkillistä katoamista. Katapleksiaa esiintyy yleisesti narkolepsian yhteydessä. Klassisen narkolepsia-katapleksian esiintyvyys on narkoleptikoilla noin 80 % ja narkolepsian ilman katapleksiaa vain 10 %. Lihasjänteyden katoaminen on lyhytkestoista, mutta voi aiheuttaa esimerkiksi kaatumisen. Narkolepsia, johon liittyy katapleksia kuuluu autiommuunitauteihin, ja sen ajatellaan johtuvan hypotalamuksen solujen hypokretiinin puutteesta.

Tässä 55 narkoleptiapotilaan tutkimuksessa kävi ilmi, että D-vitamiinin puute on saattanut myötävaikuttaa taudin syntyyn. Ranskalaistutkijat pitävät riittävänä D-vitamiinin vähimmäispitoisuutena seerumissa (S-D-25) >75 nmol/l, kun taas Pekka Puska ja hänen ”asiantuntijansa” puolustavat 50 nmol/l pitoisuutta.
Low Vitamin D in Narcolepsy with Cataplexy. PlosOne 2011

Kaiken kaikkiaan minusta näyttää siltä, että Pekka Puskan johtamat THL ja valtion ravitsemusneuvottelukunta eivät ole ollenkaan oikeita elimiä antamaan ravitsemukseen liittyviä suosituksia. Minusta koko valtion ravitsemusneuvottelukunta tulisi lakkauttaa, koska sen antamat neuvot vain lisäävät sairastuvuutta.
_________________

Lastenlääkäri: Lasten D-vitamiinin saantisuositusta nostettava
http://www.iltalehti.fi/raskausjalapset/2011061613903446_rb.shtml

Muuttuiko mikään uusien D-vitamiinisuositusten myötä?
http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

Tässä L.A:n luotettavuus:

"The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."

- Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.

Ja kyllä on edullista ja postituskulut 3,20.

http://www.iherb.com/Vitamin-D

hiilihydraatti = sokeri

http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2034&fuclass=all&specdiet=none&...

Tyypin 2 diabetes on Suomessa kasvava ongelma. Tällä hetkellä sitä sairastaa jopa puoli miljoonaa suomalaista ja kaiken lisäksi eri ennusteiden mukaan sairastuneiden määrä voi olla jopa kaksinkertaistumassa seuraavien 10-15 vuoden aikana.

Ruotsalaisasiantuntijat eivät voi ymmärtää nykyisiä suomalaisia ravintosuosituksia diabeetikoille. Pitäviä tutkimuksia vähärasvaisen runsashiilihydraattisen ruokavalion terveellisyydestä ei ole. Sitä vastoin vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen ravinto on osoittautumassa varsinaiseksi täsmähoidoksi painonpudotuksessa, kolesteroliarvojen parantamisessa ja diabeteksen hoidossa.

http://www.vimeo.com/24004754

Suomessa virallinen suositus on viljaa aamusta iltaan margariinin kanssa. Hyi hitto. Ja kaikki luonnolliset hyvät rasvat ovat mukamas epäterveellisiä.

"""Lääkäri-ravitsemustieteilijä Kirsi Pietiläinen HUS:n Lihavuustutkimusyksiköstä on ruvennut "sekoilemaan" oikein olan takaa. Hän on nimittäin ruvennut suosittelemaan vähähiilihydraattista ruokavaliota lihavuuden hoidossa. Kyllä, luitte ihan oikein: SUOMALAINEN TUTKIJA SUOSITTELEE VÄHÄHIILIHYDRAATTISTA RUOKAVALIOTA. Eikö PK-projektien luvatussa maassa enää kukaan pysy ruodussa?! Pekka Puska kääntyisi haudassa, jos olisi jo kuollut. Viime viikolla järjestettiin Helsingissä pohjoismaisten ravitsemusterapeuttien kokous, Nordiska Dietistdagarna (NND). Siellä Kirsi piti esityksen vähähiilihydraattisen ruokavalion puolesta."""

""""Tämän suuren kolesterolihujauksen rinnalla on kulkenut toinen sivujuoni, jota voi sanoa aidoksi tieteeksi. Yhdysvaltalainen tutkijalääkäri Ronald Krauss kiinnitti huomiota LDL:n ristiriitaisiin vaikutuksiin kliinisessä työssä. Hän havaitsi, että LDL on jaettavissa alaryhmiin. Ryhmä A on isorakkulainen (jalkapallo) ja ryhmä B on pienirakkulainen (golfpallo) Ryhmä A suojelee verisuonia ja pienirakkulainen B muodostaa ongelman, mutta vain silloin, jos se hapettuu (ox-LDL). On myös todettu, että B-ryhmä hapettuu herkästi, joten käytännössä B on aina haitallinen. B- ryhmää lisää hiilihydraattien lisäksi myös kasvirasvat (linolihappo).""""

Margariini = rypsi, rapsi, auringonkukka = linolihappo = Omega 6, joka hapettuu herkästi

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=237

Vaihtaa viljat kasviksiin ja syö luonnollisia rasvoja ja proteiinia, niin haima kiittää. Myös hoikat saavat diabeteksen, kun syövät liikaa hiilihydraattia.

Luonnollisia rasvoja tarvitaan n. 60-80 grammaa per vuorokausi:

Kala, pähkinät, siemenet, avokado, kylmäpuristetut öljyt (oliivi, pellavansiemen, camelina, rypsi, kookos).Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta).

http://sundqvist.blogspot.com/2011/04/valtion-ravitsemusneuvottelukunnan...

Myös D-vitamiini on keskeisessä asemassa terveydessä.
http://www.pronutritionist.net/d-vitamiinijarruja-keskella-kesaa/

Kun D-vitamiinin pitoisuus seerumissa ylittää 82,5 nmol/l, vähenee tyypin 2 diabeteksen riski 25–40 %, ilmenee uudesta amerikkalaisesta tutkimuksesta. Se esitettiin perjantaina (23.6.2011) San Diegossa American Diabetes Associationin vuosikokouksessa, johon osallistui 13 000 diabeteslääkäriä.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2099

Nauti auringosta:
http://www.raikasweb.com/nauti-auringosta

Astma ja ylipaino ovat lisääntyneet käsi kädessä yhdessä länsimaisen ruokavalion kanssa.

Maitotaloustuotteiden ja kunnollisen, ruoholla kasvatetun lihakarjan käytön väheneminen ovat NutraIngredients-raportin mukaan yhteydessä astman ja ylipainon lisääntymiseen.

Maitotaloustuotteissa ja lihassa on CLA:ta eli konjugoituneita linolihappoja, joita länsimaisesta “kevyt” ruokavaliosta ei saa. Myös teollisesti prosessoidun ruoan on todettu lisäävän riskiä sairastua astmaan.

Tilastojen mukaan astmaluvut ovat kasvaneet 75% pelkästään Yhdysvalloissa vuoden 1980 jälkeen. Vuonna 1980 kevyttuotteet ilmestyivät markkinoille.

Kustannukset terveydenhuollolle ovat yli 20 miljardia dollaria vuositasolla.

Suomessa kevytruokailua ja MARGARIININ autuutta on ajanut pääasiassa THL:n ylijohtaja Pekka Puska ja ravitsemussuosituksia laativat tahot.

http://www.magneettimedia.com/?p=6540

D-vitamiini vaikuttaa keskeisesti fosforin ja kalsiumin imeytymiseen suolesta. Tätä kautta D-vitamiinin puute voi lapsuudessa aiheuttaa riisitaudin, jolloin luut pehmenevät ja taipuvat. Tämän takia kaikille alle kaksivuotiaille annetaan D-vitamiinilisä. Aikuisilla puute taas aiheuttaa luukatoa, alkuun osteopeniaa ja lopulta osteoporoosin. Pitkittyneenä ja vaikea-asteisena puute saa aikaan osteomalasian eli luun mineralisaation häiriön, jolle tyypillistä on luiden pehmeneminen.

Tämän lisäksi D-vitamiinilla näyttää olevan sormensa pelissä tavattoman monessa sairaudessa ja vaivassa. Erityisesti vitamiinin puute tai vähäisyys saa aikaan huonoja vaikutuksia, kuten lisää lihasheikkoutta, heikentää immunologista puolustusmekanismia, lisää riskiä sairastua diabetekseen (Diabetes, tyyppi 1, Diabetes, tyyppi 2), tiettyihin syöpiin, verenpaineeseen ja MS-tautiin sekä lisää flunssa- ja influenssaherkkyyttä vain muutamia mainitakseni.

Ehkä kaikkein merkittävin melko tuore havainto on ollut korkean D-vitamiinitason syövältä suojaava ominaisuus. Se toimii ikään kuin elimistön omana sytostaattina tuhoten alkaneita soluvirheitä, joista osasta myöhemmin kehittyisi pahanlaatuinen kasvain. Korkeiden seerumipitoisuuksien on havaittu lisäävän myös vastustuskykyä, vähentävän nivel- ja lihassärkyjä, kohentavan lihasvoimaa, nostavan mielialaa ja lisäävän yleistä energisyyden tunnetta.

http://www.poliklinikka.fi/?page=5331684&id=6520662

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat