Pulssi sekaisin - 4 keinoa tasoittaa sydämen syke

Kuva Shutterstock

Kun sydämen syke alkaa sekoilla, pelottaa. Näillä oikea rytmi palautetaan.Lue koko juttu

Pulssi sekaisin - 4 keinoa tasoittaa sydämen syke

Kommentit (1)

Terve Suomimies

Itselläni oli pitkään rytmihäiriöitä. Raskaan liikunnan jälkeen ja saunassa olivat pahimmillaan. Holter-tutkimus osoitti niiden olevan vaarattomia. Noin reilu puoli vuotta ennen häiriöiden alkua oli käytössä beetasalpaajat, johtuen yhden sepelvaltimon pallolaajennuksesta johon jouduin sydäntuntemusten vuoksi. Minulle lyötiin hoidoksi loppuelämäksi tietenkin tymäkkä annos Bisoprololia ja verenpainelääkettä vuorokaudessa. Beetasalpaajilla syke laski jopa alle 50/min ja olo oli jatkuvasti kuin lasisessa humisevassa putkessa olisi kulkenut, huimaus oli paikoitellen hirveä. Kaupassa joutui ottamaan hyllystä tukea kun meinasi kauppa kaatua alta.. Annosten puolitusten jälkeen salpaajat jätettiin kokonaan pois ja kas olo koheni. Leposyke ilman beetoja löysi tiensä 60 nopeasti lyöntiin minuutissa. 

Noin kuukausi lopetuksesta, alkoivat kovat rytmihäiriöt, joiden takia siis hakeuduin lääkärille ja jota tutkittiin. Lääkäri oli sitä mieltä, että häiriöiden alku ei johtunut salpaajien lopetuksesta.. Olen täysin eri mieltä kun laskee 1 + 1.. Minulla ei ikinä ole ollut rytmihöiriöitä ja ainoa poikkeavuus elämässä oli beetojen lopetus. Hän jopa ehdotti että otetaan salpaajat takaisin käyttöön, niillä syke palautuu normaaliksi. Kieltäydyin.

Samoihin aikoihin päätin kokeilla ja aloin ottamaan Magnesiumsitraattia päivittäin, suositellun vuorokausiannoksen. Tämän lisäksi luovuin osaksi sydänpotilaille suositellusta lähes suolattomasta ruokavalioista, aloin syömään normaalisuolaista tukevaa ruokaa ja kas, ei mennyt kuin viikko niin rytmihäiriöt olivat tipotiessään. Eivätkä ole palanneet (nyt kaksi vuotta mennyt) eivät juoksu- eikä hiihtolenkkien jälkeen, ei saunassa, ei missään.

Nyt  lääkärit kauhistelevat, miten voin näin tehdä, jättää elintärkeät lääkkeet ottamatta.. Sittemmin oma-lääkärin kanssa keskusteltua jätettiin myös verenpainelääkkeet pois, koska niistäkin pidetyn tauon jälkeen paineet olivat hyvät. Olen todella hyvässä kunnossa oleva ja lihaksikas mies. Hiihdän yleensä 10 km lenkkejä mäkisessä maastossa, juoksen 5 - 10 lenkkejä usein, uin, vesijuoksen jne.. verenpaine keskimäärin 120/78, leposykse n. +/- 60 bpm. Beetojen kanssa en uskaltaisi lähteä edes autolla ajamaan, saati hiihtämään, niin hirvä huimaus oli plus todella alhainen verenpaine päälle. Eli kunnon ruoka, liikunta ja hivenainetasapaino kehossa, niin se korvaa monet lääkkeet ja sai ainakin itseltäni rytmihäiriöt kaikkoamaan, kehon kuntoon ja kunnon kohomamaan. Jos olisi lähtenyt tuolle lääkkeidensyöntitielle, olisin varmaan liikuntakyvytön tällä hetkellä..

Tämä tarina on tosi.

  • ylös 17
  • alas 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat