Virossa ei enää käydä vain kauneusleikkauksissa. Sieltä haetaan jo muitakin lääkäripalveluja.
Halvempia lääkäripalveluja saa myös Puolasta ja Romaniasta. Ja tulevaisuudessa yhä enemmän Aasiasta - Kiinasta, Intiasta ja Thaimaasta.

Mitä mieltä olet terveysmatkailusta? Onko se pelkästään hyvä asia vai liittyykö siihen myös riskejä?

Toimitus

  • ylös 5
  • alas 6

Kommentit (3)

Jos nyt olisin menossa silmien laserleikkaukseen, menisin heti Tallinnaan. Leikkausten taso yhtä hyvä kuin täällä, mutta hinnat melkein puolet halvempia.

Ei ulkomaille vaan rahan takia mennä. Multa alkoi kalju kuultaa jo tosi nuorena kundina ja menin leikkaukseen ruotsiin kun tekevät uudemmilla tekniikoilla. Suomessa tekniikat vanhentuneita ja leikkauksesta jää arpi. Mulla nyt tukka takaisin eikä arpea. Törkeän paljon se kyllä makso.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mielestäni terveysmatkailu Euroopan Unionin alueella järkevää jopa suotavaa. Suomessa leikkaukset ja terveydenhoito on kallista. Luonnolliseti tämä näkyy hoitoon pääsyn vaikeutena ja kuntataloudessa. Mikäli hoitoja voitaisiin teettää myös esimerkiksi Virossa ja Latviassa ( jotka sijaitset lähellä ja jonne pääsee edullisesti), uskoakseni tästä hyötyisivät niin potilaat kuin kuntatalous. Latviassa ortopediset toimepiteet maksavat puolet vähemmän kuin Suomessa. Lihavuusleikkaukset jotka ovat kansantaloudellisestikin kannattavia maksavat Suomessa yli 12 000 €, Latviassa n.6000 €.
Oma kokemukseni baltian maiden terveydenhoidosta on erittäin positiivinen: hoito on ollut todella laadukasta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat