Näin ruokajuoma vaikuttaa kaloreihin

Kuva Shutterstock

Turhia kaloreita ei kannata juoda. Vesi tai rasvaton maito on hyvä valinta ruokajuomaksi.Lue koko juttu

Näin ruokajuoma vaikuttaa kaloreihin

Kommentit (2)

Vierailija

Juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan. Valio ei edes kerro, miten maito prosessoidaan. Moni pystyy käyttämään ulkomaisia maitotuotteita, mutta suomalaisia ei, joten suomessa maito pilataan joko prosessoinnilla tai lehmien rehu pilaa maidon. Suomessa maito on pelkkää maatalouspolitiikkaa, ei muuta.

Rasvaton maito?

Miksi imetysaikaa jatketaan 4 mahaisen märehtijän maidolla ja kasvutekijöillä, jotka eivät sovi meille ihmisille lainkaan? Moni ei tiedä, että maito aiheuttaa korkemman insuliinivasteen kuin esim. muffins ja nostaa myös IGF-1 kasvuhormonipitoisuutta (maidon tarkoitushan on kasvattaa nisäkkään jälkeläistä). 

Maito nostaa verensokeria enemmän kuin monet leivonnaiset. Tähän ovat syynä maidon proteiinit, joista 80% on kaseiinia (casein) ja 20% heraa (whey). Maidossa on myös sokeria (laktoosi), mutta maidon aiheuttama insuliinivaste on jopa 5-kertainen kuin mitä sen sisältämä laktoosimäärä edellyttäisi. Fermentoidut maitotaloustuotteet eivät ole yhtä suuria insuliinin kohottajia, varsinkaan juustot (poikkeuksena raejuusto), joita ei kiinteytensä vuoksi pysty nauttimaan eivätkä siten myöskään imeydy yhtä nopeasti kuin nestemäisessä muodossa olevat maidot.

Miksi ihmisen pitäisi juoda maitoa? Ilmankin pärjää oikein hyvin. Suomessa maitoa on juotu vasta n. 4000 vuotta eli se ei ole kuulunut suomalaisen ravintoon sitä ennen. Suurimmassa osassa maapalloa ei juoda toisen nisäkkään maitoa.

Laadukkaat kypsytetyt juustot, luomu voi, luomu kerma ja hapatetut maitotuotteet ovat ok. Esimerkiksi juustoista (edam ja gouda) saa arvokasta K2-vitamiinia.

Vierailija

Kansalaiset hukutetaan hyödyttömään viestiin siitä, että terveelliseen painoon pääsee kaloreita laskemalla.

"Syö vähemmän ja liiku enemmän" 

on aivan liian yksinkertainen ohje ylipainoa vastaan kamppailtaessa. Jos saat ammattilaiselta tällaisen ohjeen eikä hän osaa neuvoa muuta, on syytä vaihtaa neuvonantajaa. Ihmiselimistö on monimutkainen tasapainojärjestelmä jossa on useita mekanismeja sisäänrakennettuna vaikeuttamassa ylipainon hoitamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat