Saitko perintönä korkean kolesterolin?

Kuva Shutterstock

Korkean kolesterolin voi saada myös perintönä. Silloin eivät pelkät elintapaviilaukset auta, vaikka niitäkin tarvitaan.Lue koko juttu

Saitko perintönä korkean kolesterolin?

Kommentit (2)

Magge

Kova rasva?

http://turpaduunari.fi/luontaisia-vai-synteettisia-rasvoja/

Eläinrasvat eivät nosta huonoa eli LDL kolesterolia. Syöty kolesteroli nostaa hyvin vähän tai ei lainkaan huonoa eli LDL kolesterolia.

Huonot hiilihydraatit nostavat huonoa kolesterolia. Tämä on tiedetty jo viimeiset 10 vuotta ainakin, mutta edelleen virallinen taho valehtelee tästäkin asiasta meille tavallisille kuluttajille. Myös lääkäreille opetetaan se virallinen mantra, joka ei pidä mitenkään paikkaansa, että luonnolliset eläinrasvat lihottavat ja tukkivan verisuonemme, joita sitten täytyy statiineilla puhdistaa.

Hiilarit -> asetyyli-koentsyymi-A -> (moni välivaihe) -> kolesteroli

https://en.wikipedia.org/wiki/Mevalonate_pathway

Tämä kaikki löytyy kymmenistä laajoista tutkimuksista, joita kansainvälinen tiedeyhteisö on julkaissut. Rasvasodassa Suomi alkaa olemaan viimeinen vastarannan kiiski. Tyydyttyneet eli eläinrasvat eivät aiheuta sydän- ja verisuonitauteja, vaan pikemminkin ehkäisevät niitä. Tätä tukevaa aineistoa on nykyisin kirjastollinen. Suomalaiset viranomaiset vetoavat edelleen 1970-luvulta peräisin olevaan Ancel Keysin 7 maan tutkimukseen, joka on kumottu useissa yhteyksissä aikapäiviä sitten. Se on virheellinen ja valheellinen tutkimus, joka lobattiin elintarviketeollisuuden avustuksella ravintosuosituksiin USAssa ja sittemmin muissa länsimaissa. Menneet virheet on kumottava.

  • ylös 29
  • alas 23
Asiaa!

Asiaa!. Siis tuo edellinen kommentti. Valitettavasti suomi on pudonut kelkasta tässäkin asiassa. Eletään terveystieteissäkin 90-lukua, toisin kuin muu maailma. Ja myös uutisointi on samaa huttua, niin kauan kun täällä Duocecimin johdolla uutisoidaan ainostaan sen mantraan sopivat uutiset. Lukekaa ihmiset terveysuutiset ulkomaisista lähteistä!

  • ylös 27
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat