Väsyttääkö, nälättääkö, harmittaako? Huomaa elimistön varoitusvalot

Kuva Shutterstock

Voit sitä paremmin, mitä tarkemmin kehoasi kuuntelet. Muista kysyä siltä usein, mitä kuuluu, niin masennuskin voi helpottaa.Lue koko juttu

Väsyttääkö, nälättääkö, harmittaako? Huomaa elimistön varoitusvalot

Kommentit (2)

ressikärpänen

Täyttä totta. Ihmisten pitäis oppia kuuntelemaan itseään ja ympäristöään. Itsellä on ollut lasten harrastusten vuoksi todella kiireistä ja lennokasta aikaa, työpäivän lisäksi 13-18 tapahtumaa kalenterissa viikossa. Viikonloppuna saattoi olla neljä menoa, oli peliä ja kisaa, kevään aikana yksi vapaa viikonloppu ja kaksi sunnuntaita! Huomasin olevan väärässä paikassa oikeaan aikaan ja toisin päin, yöllä heräilyä, voimattomuuden tunnetta jaloissa, sydämen tykytystä. Stressiä !!
Aloitin oman "valmennuksen" - bussissa töihin mennessä, keskityin kuuntelemaan auton hurinaa - ei mitään muuta, tyhjensin mieleni. En ajatellut enää mitä ruokaa, mihin pitikään lähteä ketäkin viemään. Vaan istuin. Puolisen tuntia itsekseni. Kävin kävelyllä harkkojen aikana, suljin ajatukset seuraavasta menosta tai toimenpiteestä, keskityin kuuntelemaan linnunlaulua, liikennettä, seurasin kanssaihmisiä.
Pikkuhiljaa stressi alkoi hellittää. Ei välttämättä tarvitse mindflunesseja - itsekin voi toimia. Työpaikallani on mahdollisuus nykyään mindfulnessiin - ehkä lähden mukaan kuitenkin.

  • ylös 11
  • alas 11
Eeva

Hei ressikärpänen! Tuo tekemäsi juuri on sitä mindfullnessia. Toki sitä varten ei tarvitse mennä kurssille. Hienoa, että stressi on alkanut helpottaa ja olet löytänyt siihen oivan keinon. :)

  • ylös 15
  • alas 9
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat