Oletko yliliikkuva?

Oletko yliliikkuva?

Kuva Shutterstock

Kadehditko joogatunnilla niitä, joiden jalat taipuvat lootusistuntaan tuosta vain? Ei kannata, sillä notkeus ei ole aina hyväksi. Tee testi, jos epäilet olevasi yliliikkuva.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Vierailija

Olen yliliikkuva, tutkittu ja diagnoosinkin saanut.Vaivoja ollut useamman vuoden, ja leikkauksiakin tämän vuoksi jouduttu tekemään.Ei siinä paljon lihasten kunnolla ole merkitystä, vaikka hieman tukea tuokin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
14 v. tyttö

Kaikki paitsi että kädet ei yllä lähellekkään lattiaa. Kädet on paljo liikkuvammat kuin jalat. Kädet saan siitä kyynerpäiden kohdalta silleen jännästi käännettyä melkein ympäri. Sormet taipuu taakseppäin ja eteempäin aika paljon. Peukun saa käännettyä ympäri. Mitään vaivoja ei oo ikinä ollu, mutta eihän sitä tiiä tuleeko myöhemmin kun oon vasta 14 v.

Takkutukka

Apua!! Oon pitäny itsestään selvänä että oon vaa tavanomaista notkeempi ja sain tuosta testistä 9 pistettä ja oon jo 37!!! Järkyttävää..pitäskö mun alkaa tekeen asialle jotain?? Fyysisesti oon hyväs kunnos, harrastan juoksua, kuntosalia ja motocrossia/enduroa.

makaronitar

Diagnoosi vasta 43-vuotiaana. En ole valittanut, kun en ole ollut sietämättömän kipeä. Lanneranka oireilee pahinten. Valtavia rutinoita ja naksumisia, liikkeen saa aikaiseksi pelkästään vessassa ponnistelu tai reipas hengitys tai laulaminen. Ja kohdunkaula on tullut aina kauhean alas, eli naiset, yliliikkuvuuteen liittyy muitakin kurjia ongelmia. Ammatin suhteen on monia rajoitteita, joten ei kannata nolostella mennä lääkäriin aikaisin, vaikkei oireet pahoja olisikaan. Nimittäin sen minkä nuorena kestää, ei ehkä enää keski-iässä kestäkään. Jos ennättää saada invalidisoivia kipuja, on paljon vaikeampaa tapella oikeuksiensa puolesta, kuten vaikkapa toimeentulon. Sairaslomia tai kuntoutustukia ei helposti saa, ammatinvaihto jää omaksi tappioksi, ja kipeänä ei koulunpenkillä kestä olla, etenkin kun moni asia tai ammatti on rajattu pois. Eli tehkää asialle jotain AJOISSA.

veera

Vessassa ei saa ponnistella! Jos joutuu ponnistelemaan kärsii ummetuksesta, ja ponnistelu tekee tosi helposti peräpukamia. Tiedän, kokemusta on. Sain tietää vasta 30-vuotiaana ettei vessassa saa ponnistella! Itse olen 31-vuotias nyt, sain tietää yliliikkuvuudesta muutama vuosi sitten.

Aloitin pilateksen, auttoi. Mutta, sitten lopetin masennuslääkkeen hitaasti ja kun pääsin kokonaan eroon olen kärsinyt käsittämättömistä lihas- ja hermostosäryistä, puutumisista, noidannuolista, rakkovaivoista, yhdyntäkivuista yms. Löysinkin sitten netistä englanninkielisiltä sivuilta miten yleistä tämä on masennuslääkkeiden suhteen. Kyseessä on iso ja vaiettu ongelma. Mielialalääkkeet aiheuttavat monille jopa pysyviä hermovaurioita. Mitä pidempään syö, sen enemmän vaurioita. Kroppa ja pääkoppa onneksi uusiutuu mutta siihen voi mennä vuosia. Siihen asti liikun minkä kykenen, lepään kun voin, käyn pian akupunktiossa, olen käynyt hieronnoissa, kalvohieronnoissa jne.

Nyt ymmärrän myös yliliikkuvien nivelten ja mielialalääkkeen lopettamisen yhteyden. On täysin loogista että oireeni ovat pahemmat yliliikkuvuuden takia vaikkakin todellinen syypää on lääke. Mielialalääkkeet tuhoavat reseptoreita! Tämä on fakta!

HK yhtään

Monet kehottaa menemään lääkäriin, mutta lääkäri hiukka nauraa tämmöisille asioille eikä ohjaa edes mihinkään. Toteaa, että ole kiitollinen että paikat liikkuu. Helpommin sanottu kuin tehty. Ei lääkärit näistä asioista mitään tiedä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat