Kommentit (9)

Teollinen on terveellistä

Juu, kyllä teolliset kevyttuotteet pitää terveenä! ;-) Jos söisin leipää tuommoisia määriä, ei tarvitsisi muuta syödäkään koko päivänä. Syön mieluummin kasviksia ja jotain proteiinia.

Vierailija

Suomessa margariinileipä, puuro ja rasvaton maito perustuu maatalouspolitiikkaan, EI terveyttä edistävään ruokavalioon, tieteellisestä tutkimuksesta puhumattakaan. 

Viljavalmisteita (puuro, leipä, näkkileipä, riisi, pasta, makaroni, mysli jne...) ei raavaskaan mies tarvitse kahta annosta enempää päivässä, sillä muuten ei jaksa syödä kasviksia riittävästi päivässä, joita tulisikin olla jokaisella aterialla vähintään puolet aterian koosta. 

Terveelliset ravitsemussuositukset yli 2-vuotiaalle ovat:

Päivittäisestä energiasta lähes 40%  pitäisi tulla hyvistä rasvoista. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa lähes 100 grammaa rasvoja.

Hyviä rasvoja ovat: villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut LUOMU kasviöljyt tummassa lasipullossa, koska ainoastaan kylmäpuristettu kookosöljy kestää valoa, mutta muut ei. Sekä eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia). ÄLÄ SYÖ margariinia tai muitakaan prosessoituja kasviöljyjä (pullomargariini, kasvirasvakermat jne...).

Proteiinia tulisi saada 1-2 grammaa per painokilo (normaali paino). 100 grammaa lihaa tai kalaa sisältää n. 20 grammaa proteiinia (riippuen lihan tai kalan rasvaprosentista), yksi kananmuna n. 7 grammaa ja 1dl maitoa, piimää, viiliä tai jogurttia 3 grammaa. Proteiinin liian vähäinen saanti johtaa vääjäämättä lihasmassan ja luuntiheyden menettämiseen sekä immuniteetin heikkenemiseen.

Ja paljon kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, juureksia, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Aikuisella vähintään 500 grammaa päivässä, mutta mieluummin 1000 grammaa.

Ja juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan. Valio ei edes kerro, miten maito prosessoidaan. Moni pystyy käyttämään ulkomaisia maitotuotteita, mutta suomalaisia ei, joten suomessa maito pilataan joko prosessoinnilla tai lehmien rehu pilaa maidon. Suomessa maito on pelkkää maatalouspolitiikkaa, ei muuta.

Vain alle 10 % suomalaisista syö suositusten määrän kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä. Osa ei lainkaan ja loput siltä väliltä.

Syöthän D-vitamiinia?

Iho muodostaa auringosta D-vitamiinia keskikesällä ja keskipäivällä, jopa 500µg puolessa tunnissa (elimistö hajottaa ylimäärän, joten liikaa sitä ei saa). Ruuasta D-vitamiinia saa muutaman mikrogramman päivässä, riippuen mitä syö.

Suomessa alle 1-vuotias saa tippapullosta D-vitamiinia 10µg / vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,1 - 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1-vuotias saa D-vitamiinia 20-30µg / vrk, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1-vuotiaalle.

D-vitamiinin tarve kasvaa painon ja iän mukaan. EFSA:n turvallinen D-vitamiinin saanti päivässä on yli 1-vuotiaalle 50µg päivässä ja yli 10-vuotiaalle 100µg päivässä.

Virallisia suosituksia korkeampia D-vitamiinitasoja puoltavia tutkimuksia tulee jatkuvasti, viikoittain. Suomessa ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) matalat (10µg/päivä) D-vitamiinisuositukset näyttävät yhä fossiilisemmilta. Ne riittävät vastasyntyneille sekä kissoille ja pienille koirille.

Vierailija

Oho, vielä vähänaikaa sitten Schwabb väitti kivenkovaa, ettei viljattomalla ruokavaliolla voi mitenkään saada tarpeeksi kuituja. Ja siinäkin hän on oikeassa (kerrankin), että gluteeniton ruokavalio ei aiheuta mitään ravitsemuksellista riskiä. Hienoa, että hänkin alkaa pikkuhiljaa tunnustaa tieteellisiä faktoja edes vähän. Vähärasvaisuudessa hän kuitenkin on vielä vanha uskonsoturi, ja hylkää tieteelliset tutkimukset. Muutenkin noilla ohjeilla riski sairastua dibetes tyypppi 2:een on suuri, koska hiilihydraatin (sokerin) osuus on aivan liian suuri. Mutta pitää muistaa, että Schwabbihan onkin elintarviketeollisuuden edustaja.

Vierailija

Rikoslakimme tunnistaa virheellisen tiedon levittämisen tai suoranaisen valehtelemisen monessakin kohtaa rikokseksi. Pitäisikö tehdä tutkintapyyntö poliisille? 

Jos kyseessä ei ole rikos, niin saako esim. rakennus- palo-, liikenne- ja säteilyturvallisuudesta vastaavat viranomaiset ja asiantuntijat antaa omasta alastaan täysin virheellistä tietoa?

https://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2016/04/13/sina-maksat-ursula-...

Vierailija

Margariinit jaa levitteet, jotka koostuvat kasviöljyistä, lähinnä rypsistä, monista lisäaineista ja synteettisistä, katalyyttisellä vaihtoesteröinnillä keinotekoisesti kovetetuista uusrasvoista, joita väestö ei koskaan aikaisemmin ole ravinnostaan saanut. Kuka ostaa tällaista teollista moskaa? 

Suomessa rypsiöljyä suositellaan paistamiseen? Hiljattain uutisoitiin tutkimuksesta, jonka mukaan paljon monityydyttymättömiä rasvahappoja sisältävät öljyt muuttuvat molekyylirakenteeltaan syöpävaarallisiksi, kun niitä paistetaan kuumassa lämpötilassa. Syöpävaaralliseksi paistettaessa muuttuvia rasvoja ovat siis mm. rypsiöljy, rapsiöljy, maissiöljy ja auringonkukkaöljy. Tutkimuksessa havaittiin, että näihin rasvoihin muodostuu helposti runsaasti myrkyllisiä aldehydiyhdisteitä, jotka altistavat mm. syövälle ja dementialle.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/margariinit.htm

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Oho, vielä vähänaikaa sitten Schwabb väitti kivenkovaa, ettei viljattomalla ruokavaliolla voi mitenkään saada tarpeeksi kuituja. Ja siinäkin hän on oikeassa (kerrankin), että gluteeniton ruokavalio ei aiheuta mitään ravitsemuksellista riskiä. Hienoa, että hänkin alkaa pikkuhiljaa tunnustaa tieteellisiä faktoja edes vähän. Vähärasvaisuudessa hän kuitenkin on vielä vanha uskonsoturi, ja hylkää tieteelliset tutkimukset. Muutenkin noilla ohjeilla riski sairastua dibetes tyypppi 2:een on suuri, koska hiilihydraatin (sokerin) osuus on aivan liian suuri. Mutta pitää muistaa, että Schwabbihan onkin elintarviketeollisuuden edustaja.

Huomaa kyllä, millaisia "asiantuntijoita" täällä on kommentoimassa... Selvitäpä, mikä ero on gluteenittomalla ja viljattomalla ruokavaliolla, ennen kuin alat oikomaan asiantuntijoita.

Vierailija

Ihan vaan tiedoksi, että gluteeniton ruokavalio ei todellakaan ole sama asia kuin viljaton ruokavalio. Ihan jo googlettamalla tuo asia selvenee maallikollekin, ei tarvitse olla edes alan asiantuntija.

Terve vaan Ursula : )

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oho, vielä vähänaikaa sitten Schwabb väitti kivenkovaa, ettei viljattomalla ruokavaliolla voi mitenkään saada tarpeeksi kuituja. Ja siinäkin hän on oikeassa (kerrankin), että gluteeniton ruokavalio ei aiheuta mitään ravitsemuksellista riskiä. Hienoa, että hänkin alkaa pikkuhiljaa tunnustaa tieteellisiä faktoja edes vähän. Vähärasvaisuudessa hän kuitenkin on vielä vanha uskonsoturi, ja hylkää tieteelliset tutkimukset. Muutenkin noilla ohjeilla riski sairastua dibetes tyypppi 2:een on suuri, koska hiilihydraatin (sokerin) osuus on aivan liian suuri. Mutta pitää muistaa, että Schwabbihan onkin elintarviketeollisuuden edustaja.

Huomaa kyllä, millaisia "asiantuntijoita" täällä on kommentoimassa... Selvitäpä, mikä ero on gluteenittomalla ja viljattomalla ruokavaliolla, ennen kuin alat oikomaan asiantuntijoita.

no pointti aloittajalla varmaan lieni se, että viljattomalla ruokavaliolla voi saada tarpeeksi kuituja vaikka Scwab mitä väittäisi, samoin kuin gluteenittomalla. Ehkä aloittajan kielioppi on puutteellista, mutta kyllä siitä nyt ymmärtää mistä kyse on.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat