Kommentit (3)

Vierailija

Minulla on sama onglema, sain lapsuudessa Asperger-diagnoosin mutta minulla ei ole vuosikausiin ollut oireita. Olen kuitenkin saanut kokea, että diagnoosini tekee minusta vakuutusyhtiöiden silmissä vakuutuskelvottoman. Yksikään suomalainen yhtiö ei ole koskaan suostunut myöntämään minulle esimerkiksi tapaturma- tai jatkuvaa matkavakuutusta. Asperger- diagnoosista on siis minulle konkreettista ja tuntuvaa haittaa. Työni vuoksi matkustan paljon, ja vakuutusturva olisi tästä syystä erityisen tärkeää. Kysyisinkin kirjoittajalta vielä tarkennusta alkuperäiseen kysymykseen: jos diagnoosista on minulle haittaa, onko sen peruminen ainakin periaatteessa mahdollista?

  • ylös 9
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Asperger on hyvin kyseenalainen diagnoosi, jota muutellaan. Esim. vuosia sitten sen piirteisiin kuului antisosiaalisuus, nykyään ei enää kuulu.

Muutenkin aspergerin ylidiagnosoiminen on hyvin kyseenalaista, koska monissa ihmisissä on siihen kuuluvia piirteitä - onko autismin spektrit lisääntynyt, vaiko tyrkyttämistä?

Aspergerin oireyhtymä sietäisi joutua muutenkin suurennuslasin alle sen kyseenalaisuuden vuoksi.
Hans Asperger oli aikoinaan kehitysvammaisia ja autisteja lähettänyt kuolemaan toimiessaan natsi-tiedemiehenä.
Hänen tiedemaailmaan kuului sen aikaiset imperialistiset arvot, jotka tänä päivänä ovat kyseenalaistettavissa.

Aspergerin perintö pitää kyseenalaistaa ja oireyhtymä myös, jotta vältytään turhilta leimoilta ja saataisiin asianmukaista tulosta.

En kyseenalaista autismia, mutta asperger on hyvä ottaa silmätikuksi modernin tieteen tutkimuskohteeksi.

  • ylös 21
  • alas 11

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat