Parhaat kotikonstit vaihevuosivaivoihin

Kuva Shutterstock

Kaikki eivät tarvitse hormonihoitoa vaihdevuosivaivoihin. Poimi parhaat lukijoiden vinkit, kuinka rauhoittaa kehon ja mielen vuoristorataa.Lue koko juttu

Parhaat kotikonstit vaihevuosivaivoihin

Kommentit (3)

Vierailija

Liikunta parantaa yleisvointia, mutta ei poista vaihdevuosioireita. Luontaistuotteiden (kasviestrogeenit tai hormonitoimintaan muuten vaikuttavat) vaikuttavat rintasyöpäriskiin samalla tavoin kuin oikea hormoni korvaushoito. Teho on vain heikompi tai ei lainkaan havaittavissa.

Ylipaino, viikottainen alkoholin käyttö, liikkumattomuus tai tupakointi (jokainen erikseen) lisäävät rintasyöpäriskiä vähintään hormonikorvaushoidon verran. Samoin diabetes ja varsinkin insuliinipistoshoito.

Siis liikkukaa, pysykää normaalipainoisina, syökää terveellisesti, olkaa raittiita ja ilman tupakkaa. Silloin hormonikorvaushoitokaan ei aiheuta kohtuutonta riskin lisäystä, vaan on ihanaa nukkua ja voida hyvin hymyillen ilman hikoilua, ärtymystä tai ahdistusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On monia yrttejä ja luontaisia menetelmiä, joilla ilman lääkkeiden melkoisia sivuvaikutuksia voi vaihdevuosivaivat saada tasapainoon.

Meillä on kaupoissa jopa professorien kirjoittamia yrttikirjoja, joissa vaihdevuosivaivojen ehkäsyä neuvotaan tarkemmin.

Myös hyvin yleinen kilpirauhasen vajaatoiminta on suuri vaikuttava tekijä vaihdevuosivaivoissa. 

Terveysratkaisuun kannattaa sisältää myös useiden ravinteiden optimaalinen saanti. Näitä ovat mm. D-vitamiini (taso kehossa 120-150 nmol/v), C, E, Zn, Se, Kr, Mg.  

Näihin asioihin paneutuminen, oppiminen ja itseensä soveltaminen on mielenkiintoista ja  palkitsevaa.

Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat