Kommentit (2)

Kynsisieni paranani kynttä ohe...

Ostin kynsisieneen hoitoon tarkoitettua kallista linimenttiä, vaikka apteekissa varoiteltiin, että hoito ei välttämättä tehoa. Lääkkeen mukana tulleessa käyttöohjeessa oli kehotus, joka liittyi siihen, että kynttä piti viilata ennen linimentin sivelyä kynnen päälle. Valitettavasti lause oli muotoiltu väärin, ehkä käännösvirheen seurauksena. En seurannut käyttöohjetta (sanatarkasti), vaan sovelsin sitä maalaisjärkeä käyttäen.

Apunani oli havainto, että kun menin ensimmäisen kerran terveyskeskukseen valittamaan kynsisientä, lääkäri rapsutti näytettä kynnen ulkopinnasta, mikä oli kovin outoa, sillä tiedän, etteivät sienet menesty kuivissa paikoissa. Lääkäri kuitenkin sanoi, että siitä kohdasta sieninäyte aina otetaan. Näyte oli negatiivinen, eikä ihme, ovathan kynteni harvinaisen paksut eli näyte otettiin suht. pitkän matkan päästä paikasta, jossa sienirihmasto kasvoi.

Kynsisieni jatkoi se jälkeeen leviämistään ja kynnen alle alkoi lopulta muodostua haisevaa mönjää. Sieni kasvoi siis selvästi kynnen alla eikä päällä! Poistin säännöllisesti kaiken kynnen alla lymyävän pehmeän moskan. Lisäksi pidin kynteni lyhyenä ja hioin sen kynsiviilalla mahdollisimman ohueksi. Tämän jälkeen sivelin kynnen ulkopintaan linimenttiä. Sieni parani, mutta tuli vuosien kuluttua takaisin, kun kynteni oli taas kasvanut normaalin paksuiseksi. Tällä kertaa jätin linimentin kokonaan pois ja tyydyin pitämään kynnen ohuena viilalla plus poistamaan moskat. Sieni parani ihan samaa vauhtia kuin linimentin kanssa, mutta kulut olivat tällä kertaa nolla euroa. Oleellista lienee se, että pitää kynnen niin ohuena, ettei sen alle pääse muodostumaan lähes hapettomia olosuhteita, joissa sienet tykkäävät kasvaa.

Maura Ryömä

  • ylös 78
  • alas 71
Terveet kynnet haluava

Kyllä. Kannattaa hioa kynsi ohueksi ja joka kerta kun alkaa paksuuntua. On myös kauniimpi kuin kynsisienen valtaama kynsi. Ja puhtaana kuivana pito tärkeää. Patterilla toimiva scholl jalkojen hoitokone on hyvä hiomiseen myös. Se on hellävarainen ja kätevä/ nopea ottamaan kuollutta sairasta kynttä pois. Siihen kannattaa investoida, kun sen kerran ostaa. Voi kokeilla myös LV käsidesiä tai Perox puhdistusainetta pitkänä kuurina joka ilta. LV käsidesi vaikuttaa mm. Bakteereihin ja sieniin. S marketit myy ainakin sitä jos kuuluu valikoimiin. N. 3 e. LV ja sholl jalkojen hoito kone ovat pitäneet minun kynnet paremmassa kunnossa. Nyt vasta aloitin niin en vielä tiedä paraneeko kokonaan.

  • ylös 14
  • alas 37
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat