Vierailija

Hei,

Kertokaapa vaellusreissua suunnitteleville omia kokemuksia vaellusreissuistanne. Hyviä ja huonoja hetkiä? Vaellusvinkkejä? Hyviä reittejä? Varusteista päivämatkoille? Entä yön yli reissuille? Kuinka hyvissä ajoin esimerkiksi varaustupa kannattaa varmistaa?

http://www.luontoon.fi/Sivut/Default.aspx

Ainakin Metsähallituksen luontopalvelusivuilla kannattanee vierailla.

 

  • ylös 10
  • alas 10

Kommentit (3)

Herajärven kierros Kolin maisemissa on superhieno! Kävin patikoimassa sen toukokuussa ja ihastuin ikihyviksi. Siellä ei tarvitse raahata edes telttaa mukanaan, koska hyvin varusteltuja laavuja löytyy inhimillisten päivämatkojen välein. Paras on Ryläyksen lasi-ikkunallinen kota, jossa on tilaa isommallekin ryhmälle.

Jonkin verran kuntoa Kolin reissu kyllä vaatii, sillä reitti kulkee ylös-alas välillä melko jyrkkiäkin rinteitä. Mutta eipähän tarvitse valittaa maisemien laatua. Reitin vesitilanteesta kannattaa kysyä luontokeskus Ukosta. Toukokuussa tarjolla oli vielä juomakelpoista juoksevaa vettä, mutta mikä lienee tilanne nyt. Pintavedet olivat silloin päässeet likaamaan reitin varrella olevat lähteet, joten niiden vettä ei voinut käyttää keittämättä.

 

Toteutin vuosia haaveenani olleen Santiago de Compostelan 105 km vaelluksen viime syyskuussa heti jäätyäni eläkkeelle. Sain vinkin Suomen Ladun Latu ja polku-lehdestä, joka järjestää myös tulevana syksynä samoja vaelluksia. Meitä oli 18 henkeä, mukana yksi pariskunta, muut naisia ja oikein mukava porukka.

Vaellukset olivat noin 20 km/päivä ja bussi kuljetti matkatavaramme, vain päiväreppu oli mukana. Yöpymiset olivat hotellitasoa ja aamuisin läksimme klo 8 paikkeilla matkaan. Maisemat olivat huikeita ja sää sateeton. Vaelluksen jälkeen vietimme vielä yhden päivän Porto-nimisessä kaupungissa Portugalin puolella.

Nyt tulevana syksynä lähden puolisoni kanssa Ylläs-Pallas-Hetta-vaellukselle, joka on 126 km mittainen. Edellisellä vaelluksella oli mukana eläkkeellä oleva entinen työkaverini. Odotan innolla tulevaa vaellusta! Ikä ei ole esteenä - olen 64v.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joo, olen ollut kaksi kertaa Santiago de Compostellan vaellusretkellä 2009 ja 2011,matka oli mieleenpainuva ja tapahtumarikas.Ensimmäisellä retkellä lähdimme Pamplonasta Espanjasta(Camino Frances) ja sinne tulimme junalla Pariisista.Toisenkerran lähdimme Portosta,Portugalista(Camino Portuges)Matkamme olivat extempore- luonteisija, ensimmäisellä retkellämme meillä oli vain semannttinen kartta reitistä,mutta camino on merkitty ainakin Espanjan puolella hyvin keltaisilla nuolilla kiviaitohin ym., mutta hyvin pärjäsimme ja oli seikkailunmakua.-Vaellusväki on hyvin kansainvälistä ympäri mailman ja kielitaito, ainakin englanti on hyväksi.-Yöpymispaikkoja "alberge" on hyvin ranskan caminolla ja motelleja ja hotellejakin, joissa välillä yövyimme .Ranskan caminon pituudeksi tuli n.500 km; sopivaksi päivämatkasi havaitsimme 20 km + - 5 km.Hyvät istuvat coretex-velluskengät ovat tärkeät ja ohuet saumattomat hengitävät sukat.-Rinkkaan(kevyt) vain tarpeelliset tavarat: alusvaatekerrrat, sukat, lakki,goretex-asu,ohuet käsineet, sauvat ym. painon säästämiseksi-GPS-paikannuspuhelin saatta olla hyväksi sekä matkaoppas reitiltä,joita saa paikanpäältäkin englanniksikin.-Matkalla olimme syys/lokakuulla me: minä ja tyttöystävä nyt jo 60/59 v. molemmat.Hyvä reissu.-Eiku matkaan! 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat