Kommentit (3)

Sokeri on puoleksi fruktoosia

Suomalainen tavallinen pöytäsokeri on ruokosokeria eli sakkaroosia, jota Suomessa valmistetaan sokerijuurikkaasta. Sakkaroosi muodostuu glukoosi- ja fruktoosimolekyyleistä. Puolet syömästämme ruokosokerista on siis tätä terveydelle ja maksalle erityisen haitallista fruktoosia. Toki toinekin puoli glukoosi on melkoisen haitallista ja hengenvaarallista ihmiselle, kuten useimmat diabeetikot on sen jo omakohtaisesti havainneet. Sokerit ovat valkoisa salakalavia makeita tappajia, mutta ne ovat puolueettomuudestaankin tunnettujen viranomaisten suojeluksessa. Siksi Suomessa suositellaan edelleen, että 10 % päivittäisestä energiasta saa olla sokereita! Antaisitko sinä useita kymmeniä grammoja alkoholia vastaavaa fruktoosia lapsillesi päivittäin, jos tietäisit fruktoosin olevan maksalle alkoholia vastaavaa myrkkyä? Meitä suojellaan teollisuutta haittaavalta tiedolta terveytemme kustannuksella.

Olli

Neuvo vaihtaa maitotuotteet vähärasvaisiin on täysin väärä ja asiantuntematon. Lisäksi annetaan vaikutelma, että hedelmiä voi ihan huoletta syödä, mikä ei pidä paikkaansa varsinkaan banaanin kohdalla. Yksi omena on ihan sopiva, mutta siihen rajan voi vetää. Lisähyötyä ei saa nauttimalla enemmän, marjat ovat parempia ettei saa liikaa fruktoosia. Muutenkin herkuttelu kannattaa unohtaa, joka on rasvamaksan ehkäisyssä ja parantamisessa oleellista.

Rasvamaksan hoitamisessa ja ennaltaehkäisemisessä on hyvä ylläpitää vähähiilihydraattista ruokavaliota eli hiilarit (leivät, makeiset, perunat jne pois) ja suosia runsaasti kasviksia. Eikä kannata koskea valmistuotteiisiin vaan valmistaa ruuat itse ja näin välttää kasvisöljyjä ja käyttää luonnollisia rasvoja, kuten voita, oliiviöljyä ja kookosrasvaa. Tästä on hyviä kokemuksia, mutta nämä neuvothan asiantuntijat tyrmää, kun kovat rasvat ovat muka niin vaarallisia, vaikka heillä ei ole ikinä yhtään tutkimusta, jolla asiaa voisi vakuuttaa. 

no milk to day and never

Minä en ole koskaan juonut maitoa, ennen en käyttänyt margariinia enkä voita ruuanlaitossa. Nyt paistan kalat ja lihan voissa, mutta leivälle en ole ikinä laittanut voita tai margariinia. Kinkkua ja juustoa kylläkin. Ihan terve nainen paitsi selkäkipuja, jotka ei johdu ruuista. Maito on sitä paitsi ällöttävän pahan makuista ja hajuista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat