Ruusufinni kukkii keski-iässä

Kuva Shutterstock

Ruusufinni on kiusallinen ja hankala ihosairaus, joka saa naaman näpyille ja silmät punoittamaan kypsässä iässä. Nyt siihen on tarjolla uusi hoito.Lue koko juttu

Ruusufinni kukkii keski-iässä

Kommentit (9)

Vierailija

Ilmeisen vaikea todeta, kun terveyskeskuslääkäri joutui lukemaan taudista internetistä ja etsimään sieltä myös lääkkeen. Silmäoireistani hän ei sanonut yhtään mitään, jätti ilmeisesti huomioimatta.

Jotta mitenhän pääsisi jatkohoitoon ihotautilääkärille, joka osaisi taudin varmuudella todeta ja tietäisi, miten sitä hoidetaan? Uudestaan sinne arvauskeskukseen jonkun tunarin luo, niinkö? Ei ole varaa yksityislääkärille mennä, muuten tietenkin olisin siellä jo.

  • ylös 26
  • alas 21
Vierailija

Galderma on kehittanyt uuden voiteen ruusufinnin punoituksen lievittamiseksi (Mirvaso ei osoittaudu kaikille sopivaksi). Sita ei viela kuitenkaan saa Euroopasta.
Teatree oljyn ajatellaan estavan talipunkkien lisaantymista.
Onko kenellakaan lisatietoa?

  • ylös 7
  • alas 29
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3860352/#!po=63.5714

Tässä on eritelty mikä ainesosa on tea treessä vaikuttava aine demodex punkkeihin.


Amazon nettikaupasta saa myös kasvojenpesuainetta cliradex, jossa on tea treen vaikuttavaa ainetta.
Tea treetä öljyä 50% oli käytetty lääkärien tekemänä kerran viikossa hoitona silmäruusufinniin, mutta huom! tea tree ärsyttää silmissä joten itse ei kannata tehdä. Silmäluomia voi pestä tea tree shampoolla.
Tässä eräiden lääkäreiden tea tree kokemuksia
http://www.optometrytimes.com/modern-medicine-cases/treat-rosacea-treati...

  • ylös 109
  • alas 127
Vierailija

Jos keski-iällä tulee talipunkkeja ruusufinnniin taipuvaiseen ihoon, niin paras voide on aloeverageeli. Niistäkin kantsii ostaa kirkasta geeliä, ei markettien halpoja. Luontaistuotekaupassa on niitä. Ja kasvojen pesu joskus saippualla. Kasvovesiä ei katsi jättää iholle. Ja omaa puolustusmekanismia kannattaa vahvistaa ternimaito- ja maitohappobakteeritabuja.

  • ylös 29
  • alas 10
ghkkcj

Älkää hyvöt ihmiset käyttäkö teepuuöljyä RUUSUFINNIIN! Se useimmiten vain pahentaa! Ja jos iho on jo tulehtunut, teepuuöljy voi aiheuttaa hyvin vahvan allergisen reaktion myös hyvin laimennettuna, jolloin iho voi palaa karrelle. Tiedän, koska niin kävi minulle. Oli aika kivuliaskin kokemus kun ihon päällikerros lähti kierien irtautumaan ja peilistä kun katsoi, olo oli kuin olisi pääosassa kauhuleffassa. Onneksi tajusin jossain kohtaa raahautua ihotautilääkärille jossa ruusufinni diagnosoitiin. Stressihän on pahin taudin pahentaja talven kuivuuden ja auringon lisäksi. Jos julkisella puolella joudutte tappelemaan niin pitää vaatia päästä ihotautilääkärille. Jos ei vaatiminen auta, niin pitää alkaa uhkailla valituksilla (avi, valvira, esimiehet). Uhkailu on aiheellista, kun ei saa asianmukaista hoitoa.

  • ylös 16
  • alas 0
Vierailija

Terveyskirjastosta kopioitu

"Ruusufinnin syy on monitekijäinen ja suurelta osin vielä määrittämättä: ihon immuunipuolustuksessa ja tulehduksen säätelyssä on poikkeavuutta. Auringon ultraviolettisäteilyn pitkäaikaisvaikutuksilla on merkitystä taudin synnyssä. Iän myötä ihon normaalikasvustoon ilmaantuvat talipunkit lisääntyvät ruusufinnissä ja saattavat lisätä tulehdusreaktiota ihossa. Talipunkkia ei kuitenkaan pidetä ruusufinnin varsinaisena aiheuttajana."

Itse pesen kasvoja välillä miedolla saippuanesteella, jossa on matala PH. Ja poistan meikin ensin kasvopyyhkeellä, enkä käytä kasvovettä. Voiteeksi hyvin imeytyvää Aloeveerageeliä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat