Väsyttääkö? Onhan vatsasi tarpeeksi hapan?

happolääkkeet hapoton maha helikobakteeri närästys

Vatsahapot saattavat närästää mutta ovat tosi tarpeellisia. Muun muassa väsymys, anemia ja puutumisoireet voivat olla merkkejä hapottomasta mahasta.Lue koko juttu

Väsyttääkö? Onhan vatsasi tarpeeksi hapan?

Kommentit (8)

Ei tupakoiva

Onkohan millaista testiä olemassa jolla helposti nähtäisiin vatsantila?

Pari kertaa putken nielleenä olisi kiva jos löytyisi jokin muu vaihtoehto.

 • ylös 19
 • alas 19
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Artikkelissa ei tullut ilmi, paljonko sillä on merkitystä minkä suuruista annoskokoa PPI-lääkettä käyttää. Itse olen käyttänyt PPI-lääkettä päivittäin pian 9 vuoden ajan, annoksella 20 mg.

 • ylös 49
 • alas 41
Ei tupakoiva

Onko se terveyskeskuslääkäri joka voi kirjoittaa lähetteen tuohon Gastro-testiin?

Ei kai sitä tarvii itse maksaa jos se paljastaa vatsan tilan, on sen verran helpompi/edukkaampi putken nielemiseen verrattuna.

 • ylös 15
 • alas 20
Atrofinen G

On todella hyvä, että tästä nyt puhutaan. Kuinka moni dementia johtuukaan tästä hapottomasta vatsasta? Luulisi olevan helppo tutkia dementikoiden vatsahapot? Kallista tiedonpuutetta! Entä nämä nykyiset kilpirauhasongelmat ym. Luotettavaa ruokavalio-ohjetta odottelen. Sote- miljoonat ja uudeet sairaalat ei auta mitään, kun asiasta ei juuri edes tiedetä terveyskeskuksissa eikä ole "halpoja" tutkimusvälineitä. Diagnostiikka liian kallista toistaiseksi.

 • ylös 16
 • alas 11
Vierailija

Mahahappopillereitä saa Suomestakin: Betaine HCL +Pepsin. Joka aterialla happoa pillereistä ja kyllä ruoka sulaa ja vitamiinit sekä kalsium imeytyy.

 • ylös 16
 • alas 13
Itseoppinut

Itse kärsin 10vuotta erinäisistä refluksioireista. Puuro närästi, pahin oli jos söin illalla vehnäleipää tai makaronia. Lääkärissä rampatessa sydämen muljahdukset, henkinen ahdistus, närästys, jatkuva sairastelu ja hengästyminen sivuutettiin huonolla kunnolla, huonolla ruokavaliolla ja risaongelmilla jonka ansiosta leikattiin nielu- sekä kitarisat. Lopulta syyksi eräs lääkäri keksi refluksitaudin johon määrättiin elinikäinen somac-kuuri, joka pahensi oireita. Keliakiaa tai palleatyrää ei kumma kyllä gastroskopiassa löytynyt. Pitkän taipaleen jälkeen pääsin vihdoin totuuden äärelle - vehnäallergia, matalat vatsahapot sekä niistä johtuvat puutostilat olivat syypää närästykseen (matalat vatsahapot), ahdistukseen (raudan, sinkin ja b-12 vitamiinin puute),sydämen muljahteluun (raudan puute), hengästymiseen (raudan puute), jatkuva sairastelu (sinkin puute).

Minulle annetut hoitomääräykset pahensivat oireita, sain puurosta todella kovan närästyksen, vaikka sen pitäisi nimenomaan hillitä tämänkaltaisia vatsaoireita. Tuliset ja rasvaiset ruuat eivät närästäneet ollenkaan niin paljon, vaikka niiden pitäisi olla pahimpia "triggereitä".

En olisi ikinä uskonut, että viljojen poisjättämisellä, omenaviinietikalla ja suolahapolla voisin parantaa tämän vuosia kestäneen ongelman. Näin kuitenkin kävi ja olen siitä ikuisesti kiitollinen. <3

Ylioppinut

 Hei "itseoppinut"

Vaivasi taitaa olla atrofinen gastriitti.  Se pitäisi näkyä  gastroskopiassa  (siis mahan tähystyksessä). Ja varmennuksen saa  GasstroPanel - tutkimuksella ( jota tehdään  Biohit HealthCarella  Helsingissä), vaikeusaste.

Minulla on ollut vaikea atrofinen gastriitti jo yli 40-vuotta ja tämä on parantumaton sairaus.  Kuten olet huomannut, lääkärit eivät tiedä tästä sairaudesta juuri mitään, eivätkä osaa (tai eivät halua) neuvoa potilaitaan tulemaan toimeen tämän sairauden kanssa. Oireet ovat tosi hankalia! Puutostilat ovat moninaisia. B12-vitam. piikkeinä heti.

Oikea ruokavalio on ensiarvoisen tärkeä, että "kalju" mahan pinta pysyisi oireettomana. Ruokavalio-ohjeita ei ole saatavana. vaan yrityksen ja erehdyksen kautta se on pitänyt opetella.  Vaikeusasteesta varmaankin riippuu. mitä kukakin pystyy syömään tai juomaan. Itselläni on aika askeettinen ruokavalio, esim. jokainen aamupala on aina samanlainen.  Keksitäänpä keinoja!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat