Saat syöpäsuojaa, kun syöt näin

syöpä, ruoka, kuitu

Katso, mitä pitää lisätä ja mitä karsia, jotta suojaisit elimistösi pahanlaatuilta solumuutoksilta.Lue koko juttu

Saat syöpäsuojaa, kun syöt näin

Kommentit (7)

Vierailija

Pelkkää korrelaatiota. Satunnaistetuissa tutkimuksissa ei ole saatu vastaavaa näyttöä, joten menee uskomustieteen sektorille tämäkin uutisointi.

Milloinkahan noille ravitsemusterapeuteille opetetaan, että korrelaatio ei ole sama kuin syy ja seuraus. Ja tuo korrelaationkin on näissä asioissa hyvvin heikko.

 • ylös 12
 • alas 12
Vierailija

Vain alle 10 % suomalaisista syö vähintään 500 grammaa (virallinen suositus aikuiselle) kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä. Osa ei lainkaan ja loput siltä väliltä. 

LÄHDE: Finravinto 2011

Miksi?

Suomessa ongelma ei ole tiedon tai rahan (kasvikset ovat todella edullisia) puute vaan se, että Suomessa ei osata tehdä kasviksista hyvää ruokaa. 

Tämä lienee johtua siitä, että Suomessa ei ole kauan ollut tarjolla niin paljon kasviksia kuin tänä päivänä. 60-90-luvulla oli vain kotomaan juureksia ja kaalia tarjolla osan vuotta. Näin ollen emme ole tottuneet syömään kasviksia, kun olemme eläneet viljalla, maidolla, perunalla ja soosilla. Itsekkään en osaa, vaikka haluaisin osata.  Juuri uutisoitiin, että keittäjille ja kokeille järjestetään lisäkoulutusta, jotta osaisivat tehdä kasviksista ruokaa eli suomen keittiö- ja kokkikoulutuksessa opettajatkaan eivät osaa opettaa oppilaitaan tekemään kasviksista hyvää ruokaa. Suomalaiset tarvitsevat kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja runsaasti lisää ruokavalioonsa. 

Sama koskee kalaa. On satoja tuhansia ihmisiä, jotka eivät syö koskaan kalaa. mm. aivot tarvitsevat tärkeitä kalan Omega-3 rasvahappoja eli EPA ja DHA. Joten ei ihme, että lihavuutta ja tauteja riittää. 

Suomessa kaksikolmasosaa syötävästä kalasta on kasvatettua Norjan lohta tai Suomalaista kirjolohta. Toiseksi eniten syödään pakasteseitä. Kumpikin kala sisältää aika vähän EPA ja DHA rasvahappoja, eikä juuri lainkaan D-vitamiinia. Tosin D-vitamiinin lähde talviaikaan on lisäravinnepurkki, ei ruoka.

Vinkki: Suosi kulloinkin sesongissa olevia kasviksia. Mainio Satokausikalenteri kertoo sekä kotimaisten että ulkomaisten kasvisten sesongin.

 • ylös 14
 • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

D-vitamiinin puute lisää riskiä sairastua moneen syöpään. Onhan käytännössä mahdotonta saada riittävää D3-vitamiinimäärää ruokavaliosta oli se millainen tahansa.

Punaista lihaa ei tarvitse vältellä sen enempää kuin muunkaan väristä.

Suomalainen liha on hyvää ja terveellistä.

Punainen liha tappaakin vain Yhdysvalloissa!

 • ylös 14
 • alas 27
Vierailija

Kuituja?

Heinäkasvit ovat 4 mahaisen märehtijän ruokaa, koska niiden ravinteet ovat sitoutuneet fytaatteihin. Tarvitaan 4 mahaa tai idätys, jotta hyötyisimme heinäkasvien ravinteista. Siksikin ne ovat ihmiselle edelleen korvikeruokaa, emmekä pysty käsittelemään niiden proteiineja kunnolla. Kaikilla viljoja syövillä on tulehdusta ohutsuolessaan, niillä joilla tulehdusta on enemmän, syntynyttä ongelmaa kutsutaan keliakiaksi. Suomessa keliakiaa esiintyy n. 2 %:lla väestössä. 

Ihmisen evoluutio on kestänyt 2,5 milj. vuotta, jonka aikana geeniperimämme ei ole muuttunut. Elimistömme on tottunut metsästäjä-keräilijä-ruokavalioon (marjat, juuret, kasvikset, hedelmät, kala, eläinperäiset tuotteet), johon ei vilja tai maito kuulu millään muotoa

Lääkärit toteuttavat heille määrättyä agendaansa ja hoitosuosituksia, eivätkä halua tietää ravitsemustieteestä mitään, muutenhan he suosittelisivat viljoista luopumista.

Arvellaan, että jopa kolmasosa suomalaisista on gluteeniyliherkkiä, joka aiheuttaa ns. vuotavan suolen. Monien autoimmuunisairauksien takana on vuotava suoli. Esim. reuma, kilpirauhasen toiminnan häiriöt, ihosairaudet, suolistosairaudet, astma, psyyken ongelmat ja nivelrikko ovat tällaisia. Suomalaisten lääkärien tietämys ravinnon vaikutuksesta eri sairauksiin ja niiden hoitoon ja varsinkin ennaltaehkäisyyn on erittäin heikkoa.

Itse kannattaa kokeilla onko viljattomasta ruokavaliosta apua iho-, suolisto- tai niveloireisiin. Mistään ravintoainepuutoksista tai kuidun puutteista ei kannata huolestua, jos niiden tilalla syö kasviksia ja marjoja. Luulenpa, että tässä nyt yritetään pitää yllä suomalaista, voimakkaasti viljatuotteisiin nojaavaa ruokateollisuutta, mistä hyötyy siten omalta osaltaan myös lääketeollisuus.

Asian kieltäminen ja kiertäminen tulee vain meille veronmaksajille äärimmäisen kalliiksi ja aiheuttaa huomattavia inhimillisiä kärsimyksiä. Kaikkein herkimmät eivät siedä edes luontaisesti gluteenittomia viljoja. Lisäksi viljat nostavat verensokerin korkealle, mikä on omiaan edistämään lihavuuden, kakkostyypin diabeteksen ja verenpaineen esiintyvyyttä.

Vastoin virallista käsitystä ei ole olemassa hyviä, huonoja, hitaita tai nopeita hiilihydraatteja, on vain hiilihydraatteja, joiden määrällä on merkitystä. Kaikki hiilihydraatit muuttuvat maksassa glukoosiksi. Liika hiilihydraatti lihottaa ja sairastuttaa mm. II-tyypin diabetekseen, joka on ollut tiedossa jo yli 200 vuotta eli mikään uusi asia tämä ei ole. Viljoissa hiilihydraattia on n. 70% ja muissa kasvikunnan tuotteissa alle 15%.

 • ylös 21
 • alas 28
2000€/kk Sairas- ja kansaneläk...

Aidon perusturvan, eli kaiken terveydenhoidon edellytykset, puuttuvat Suomessa kohta ainakin suurtyöttömyyden ja taloudellisen väkivallan kohteilta - Ei voi puhua terveydenhoidosta, jos ihmisillä ei ole rahaa, kunnolliseen ruokaan ja muihin välttämättömyyksiin. 

Vanhukset, pitkäaikaissairaat ja vammaiset, on sysätty leipäjonoihin kerjuulle - Terveydenhoitoon tarkoitetut verovarat, taitavat valua veroparatiiseihin "terveys- ja lääke"monopolien mukana. Taloudellinen väkivalta, on kovaa heikoimmassa asemassa olevia kohtaan.

 • ylös 16
 • alas 10
Maatalous/yritystuet pois

Ei tarvitse mennä kuin viljapeltojen laidoille syksyllä, kun ne tehoviljelyn "kasvinsuojelumyrkyt" hehkuvat viininpunaisena ja kuolleita eläimiä löytyy runsaasti, peltojen laitamilta - Niitä viljoja Keskot ym syöttävät ihmisille - Täysin vastuutonta toimintaa ja vieläpä verovaroista tuettua ! 

 • ylös 12
 • alas 10
NYT sitä D-vitamiinia(vauvat-t...

Maatalous/yritystuet pois kirjoitti:
Ei tarvitse mennä kuin viljapeltojen laidoille syksyllä, kun ne tehoviljelyn "kasvinsuojelumyrkyt" hehkuvat viininpunaisena ja kuolleita eläimiä löytyy runsaasti, peltojen laitamilta - Niitä viljoja Keskot ym syöttävät ihmisille - Täysin vastuutonta toimintaa ja vieläpä verovaroista tuettua ! 

Erittäin hyvin sanottu-pitäis jo vihdoinkin ihmisten herätä tajuamaan, ettei täällä ole mikään hyvinvointiyhteiskunta!

 • ylös 10
 • alas 9

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat