Paljonko hyviä rasvoja päivässä?

kasviöljy, pähkinät, siement, mantelit, hyvät rasvahapot, omega-rasvahapot

Kommentit (2)

Vierailija

" Kalan sisältämät rasvat eivät ole välttämättömiä "

????

Kasviöljyissä oleva omega-3 (ALA) muuttuu aktiiviseen muotoon ihmisen maksassa erittäin huonolla hyötysuhteella. Ihminen kykenee muuttamaan ALA:sta vain 4-10% tarvittavaan muotoon (EPA, DPA ja DHA). Sen sijaan esim. rasvaisessa kalassa olevat pitkäketjuiset omega-3 rasvahapot ovat jo valmiiksi sellaisessa muodossa, että ihminen voi ne käyttää.

Tervemenoa labraan mittaamaan, saako alasta epa ja dha rasvahappoja.

Oikeasti hyvät

Ursula tarjoaa yhä vanhaa uskomustaan, ilman tieteellistä näyttöä. Rypsiöljy ei ole hyvää rasvaa. Siinä on aivan liikaa omega-6:sia ja omega-3:setkin siinä muodossa, että niistä elimistö voi hyödyntää vain muutaman prosentin. Rypsiöljy on teollisuusöljyä, jossa ei ole mitään muuta luonnnollista, kuin alunperin ennen geenijalostusta myrkyllinen raaka-aine. Lisäksi kasvisöljyllä alennettu kolesteroli EI satunnaistettujen tutkimusten mukaan vähennä sydäntapahtumia tai -kuolemia. Päinvastoin kaikista syistä johtuvat kuolemat ovat osassa tutkimuksista lisääntyneet.

Hyviä rasvoja ovat kaikki luonnolliset rasvat, kuten eläinrasvat, kookosrasva, oliiviöljy ja rasvaiset ruoka-aineet, kuten nuo pähkinät.. Ja määrä on sopiva silloin, kun on alentanut sokerin ja tärkkelyksen, eli hiilihydraatin kokonaissaannin alle 100 g päivässä ja korvannut ne näillä oikeasti hyvillä rasvoilla.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat