Kertooko terveystesti miten voit?

laboratoriokokeet, kolesteroli, verenpaine, sokerirasitus

Ennaltaehkäisy on parasta terveydenhoitoa. Mutta tarvitseeko oireettoman syynätä maksa-arvojaan tai syöpäriskiään – ja voiko terveyttään tarkkailla liikaa?Lue koko juttu

Kertooko terveystesti miten voit?

Kommentit (1)

Veli-Jussi jalkanen

Ilman muuta kannattaa ottaa ja otattaa testejä. Mikään ei maksa niin paljon kuin sairastaminen tai huonokuntoisuus ja raihnaisuus. Heikentyvät arvot kannustavat elintapamuutoksiin ennenkuin salakavalasti etenevät sairaudet puhkeavat. Silloin ollaan jo myöhässä.
Kotíin kannattaa ostaa paras mahdollinen pissatesti josta saa jo 12 arvoa. Tärkeä verenpainemittari on halpa. Unen laadun mittaamiseen on myös halpoja mittareita. Myös ns. terveen mutta ylipainoisen kannattaa ostaa verensokerimittari ja katsoa missä se sokeritaso huitelee. Suomessa on valtavasti insuliiniresistenttejä, jotka eivät edes tiedä olevansa sairastumaisillaan diabetekseen. Mittari paljastaa sen. Netistä löytää aina lisätukea viitearvojen arviointiin ja jos arvoissa on vikaa, sitten voi mennä lääkäriin.
Markkinoilla on saatavana kaupallisia edullisia laboratoriopalveluja myös ilman lähetettä.
Omat arvot yleisimpien ja vaarallisimpien tautien varalta kannattaa käydä tekemässä 50 v jälkeen pikkurahalla eli muutamalla satasella ainakin viiden vuoden välein.
Kilpirauhanen, eturauhanen, maksa ja veren terveys kannattaa pitää seurannassa. Veren arvoissa triglyseriidit sekä omega3 ja omega6 suhde on täkein (pitäisi olla alle 3). Kolesterolitarvot vastaavat hyvin huonosti sairastumisriskeihin.
Terveys on liian tärkeä asia jätettäväksi lääkäreille, jotka saavat tulonsa ihmisten sairastamisesta. Kun tiedät itse elämänlaatuusi täkeimmästä asiasta, on yksi stressi vähemmän. Lisäksi mittaaminen lisää tietoisuutta, tämä taas parantaa elintapavalintoja paremmaksi ja näin terveys ja elämän laatu vain nousee.

  • ylös 13
  • alas 7
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat