Vierailija

""""Lukijakysymykset

1. Kalsiumista sen verran, että haittaako se kun monivitamiini sisältää myös kalsiumia? Puhutaan myös magnesiumin ja kalkin tasapainosta, mitä se sitten tarkoittaa? Saako sitä kalsiumia syödä yhtään purkista?
Minun näkemykseni mukaan kalsiumin syöminen purkista on vähintäänkin turhaa mutta mahdollisesti jopa haitallista. Syy kalsiumlisien jatkuvaan tuputtamiseen on uskoakseni puhtaasti taloudellinen eli kyllähän myyjiä tulee aina riittämään jos käytännössä ilmainen kalsiumkarbonaatti/muu ”kuollut” kalsium saadaan markkinointikoneiston avulla muutettua kilohinnaltaan jopa satojen eurojen terveystuotteeksi.

Suosittelisin välttämään myös kaikkia synteettisiä ”vitamiineja” ja varsinkin niitä jotka sisältävät täyteaineina kalsiumkarbonaattia tai vielä tätäkin haitallisempaa magnesiumsteraattia. Luonnosta ei löydy irrallisia ”vitamiinimolekyylejä” vaan kasveja jotka sisältävät laajan kirjon yhdessä toimivia aineita. Synteettiset vitamiinit ovat vain yksi allopaattisen lääketeollisuuden tuottoisa sivubisnes. Allopaattisen lääketeollisuuden ydinbisneksen kannalta synteettisten vitamiinien paras ominaisuus on niiden tehottomuus -> hivenen lisää rahaa ilman että häiritään omaa core-bisnestä joka on kroonisesti sairaiden lääkitseminen.

Asiasta kiinnostuneita suosittelen tutustumaan Brian Clementin kirjaan “Supplements Exposed: The Truth They Don’t Want You to Know About Vitamins, Minerals, and Their Effects on Your Health”.

Tarkennettakoon vielä sen verran etten pidä lääkäreitä aktiivisesti syyllisinä siihen, että niin monet syövät potentiaalisesti haitallisia kalsiumvalmisteita. Heidän olisi kuitenkin asemansa puolesta mahdollista lopettaa kyseinen typeryys. Käytännössä tämä on kuitenkin vaikeaa, sillä kaiken maailman käypähoitosuositusten ja ylisuurten potilasmäärien johdosta lääkärin ammatti on muuttunut erittäin haastavaksi. Lääketeollisuudella on roolinsa myös lääkäreiden koulutuksessa ja nykypäivän lääkäri muistuttaakin päivä päivältä enemmän myynninedistäjää kuin vanhan ajan kunnanlääkäriä. Kaikki on hyvin niin pitkään kun pysyt hiljaa rivissä samalla kun lääkebisneksen äänekäs arvostelu tuo sinulle pelkästään ongelmia. Olen varma että sitä mukaan kun kansa valistuu, tulee lääkäreiden joukosta nousemaan lisää Antti Heikkilöitä jotka uskaltavat sanoa mitä oikeasti ajattelevat. """

http://www.raikasweb.com/kirjoittajavieras-iiro-riihimaki

 • ylös 13
 • alas 19

Kommentit (12)

"""""""Synteettisten vitamiinien käyttö. Kuten Iiro osuvasti kirjoituksessaan totesi, niin synteettiset vitamiinit ovat vain yksi allopaattisen lääketeollisuuden tuottoisa sivubisnes…""""""

http://www.raikasweb.com/tyypillisimmat-virheet

Luonnolliset vitamiinivalmisteet tunnistaa siitä, että pakkaukseen on merkitty raaka-aine, esimerkiksi ruusunmarja C-vitamiinin lähteenä tai vehnänalkioöljy E-vitamiinin lähteenä.

EI MARGARIINIA

 • ylös 15
 • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kansallinen ihosyövän ehkäisyneuvosto (NCSCP) kehottaa ihmisiä pysymään poissa auringonvalosta keinolla millä hyvänsä, sillä heidän mukaansa auringon tuottama UV-säteily on vaarallista ja siten ihon altistaminen auringonvalolle ei ole suotavaa missään olosuhteissa. NCSCP ehdottaakin auringon sijasta ottamaan D-vitamiinia suoraan purkista, 600 IU:ta (15µg) päivässä olisi kuulemma riittävä määrä. Kyseinen suositus on kuitenkin lähinnä surkea vitsi, sillä hiljattain tehdyssä tutkimuksessa osoitettiin keskiverto aikuisen tarvitsevan vähintään 8,000 IU:ta (200µg) per päivä saadakseen tarvittavan suojan vakavia tauteja vastaan.

NCSCP:n jorinoilla ei siis ole minkäänlaista tieteellistä pohjaa, vaan niiden tarkoitus on ainoastaan lisätä rahavirtausta syöpäteollisuuden suuntaan. Yhtälö on helppo: Mitä vähemmän ihmiset oleilevat auringossa, sitä enemmän sairauksia eli rahaa Big Pharmalle.

Lääketeollisuus onkin täydellinen esimerkki siitä, miten toistuvilla fraaseilla ja ytimekkäällä pelottelulla saadaan aivopestyä koko läntinen pallonpuolisko minkä tahansa luonnollisen asian vastustajiksi. Tänään aurinko, huomenna vesi? Hengittämisen rajoittaminenhan on jo vanha juttu ja Al Goren heiniä.

http://www.iskuryhma.com/2011/03/syopateollisuus-haluaa-itselleen-lisaa....

 • ylös 16
 • alas 14

Kysymykseni on. Olen yli 70 vuotias mummi, sairastuin vuosi sitten astmaan, syytä ei löytynyt, käytän Flixotide Diskus sumutetta aamuin illoin. Kolesteroli arvot ovat kol. 6.3, HDL 1.95, LDL 4. Ei lääkitystä. Kysymys Onko aihetta lääkitykseen LDL:n arvon vuoksi, miten D vitamiinin syönti, onko rasvaliukoisella vitamiinilla osuutta LDL nousuun? Kiitos vastauksesta. Mummi

 • ylös 14
 • alas 15
Vierailija
Kysymykseni on. Olen yli 70 vuotias mummi, sairastuin vuosi sitten astmaan, syytä ei löytynyt, käytän Flixotide Diskus sumutetta aamuin illoin. Kolesteroli arvot ovat kol. 6.3, HDL 1.95, LDL 4. Ei lääkitystä. Kysymys Onko aihetta lääkitykseen LDL:n arvon vuoksi, miten D vitamiinin syönti, onko rasvaliukoisella vitamiinilla osuutta LDL nousuun? Kiitos vastauksesta. Mummi

Et tarvitse statiineja.

Miksi tarvitsisit?

D-vitamiinia 50µg/vrk.

 • ylös 14
 • alas 17

Ainakin minä saan kuminasta nieluturvotusta ja kielen kipeäksi. Älkää hyvät astmaatikot riskeeratko henkeänne tällaisillä!
Astmaani otan vain lääkärin määräämiä lääkkeitä, potilasvakuutuskeskus korvaa, jos niistä aiheutuu vakavia sivuvaikutuksia, mutta kukaan ei korvaa, jos hölmöyksissäsi syöt tällaisiä huuhaajuttuja!
Järkeä kehiin!

 • ylös 16
 • alas 15

Ryytineito (Nigella sativa), jota kutsutaan myös nimillä maustenigella, rohtoneidonkukka ja mustakumina, on yksivuotinen leinikkikasveihin (Ranunculaceae) kuuluva yrtti, joka kasvaa noin 60 cm korkeaksi. Ryytineidon siemeniä käytetään ruoanlaitossa joskus pippurin korvikkeena ja erityisesti linssi- ja kasvisruoissa. Ryytineitoa tuotetaan pääasiassa Intiassa.[1]

Miljoonat ihmiset Aasiassa, Afrikassa ja Lähi-idässä käyttävät Ryytineitoa lisäämään terveyttä. Seesamin näköinen, mutta väriltään musta aromaattinen mauste käy moneen eri tarkoitukseen; hoitona ja lääkkeenä hengitysongelmiin, vatsa- ja sisäelinongelmiin, parantamaan munuaisten- ja maksan toimintaa, auttamaan verenkiertoa ja immuunisysteemiä sekä moniin muihin yleisvaivoihin.

Vuodesta 1959 yli 200 tutkimusta kansaivälisissä yliopistoissa tukee tämän kasvin perinteistä käyttöä joka on aloitettu jo ainakin 1400 vuotta sitten.

Ryytineidon kemiallinen rakenne on hyvin rikas ja monipuolinen. Pääaineosan (crystalline nigellone) lisäksi kasvi sisältää 15 aminohappoa, proteiineja, hiilihydraattia, rasvoja, alkaloideja, raakakuituja, mineraaleja kuten kalsiumia, rautaa, natriumia ja kaliumia. ;D

 • ylös 13
 • alas 13
Vierailija

Vitamiineissa on isoja laatueroja ja kyllä korkealaatuinen syntettinen vitamiini on usein erittäin toimiva vaihtoehto. Jos synteettinen vitamiini ei toimisi niin silloinhan ei mikään lääkekään toimisi kun nekin ovat synteettisiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat