Työuupumusta vai masennusta?

työstressi, työuupumus, masennus

Onko uupuneella muita vaihtoehtoja kuin tulla luokitelluksi psyykkisesti sairaaksi?Lue koko juttu

Työuupumusta vai masennusta?

Kommentit (2)

Heidi

Työuupukseen vaikuttaa jatkuva kiireen tuntu ja kokemus siitä, ettei työssä saa hoidettua kaikkia työtehtäviä. Tähän voivat vaikuttaa sekä työpaikan että työntekijän yksilölliset tekijät, kuten työilmapiiri, työtehtävät ja työntekijän oma kokemus selviytyä työtehtävistään. Myös ammatillisella asemalla, iällä ja sukupuolella sekä selviytymiskeinojen hyödyntämisellä on tutkitusti vaikutusta työuupumiseen.  

Itselleni tärkein tekijä uupumisesta toipuessani oli läsnäolon opettelu. Aloin tekemään tietoisen läsnäolon harjoituksia ja hiljalleen huomasin, että uupumus väistyy mielestäni. Täältä voi käydä lukemassa lisää työuupumuksesta sekä omista kokemuksistani asian parissa: https://valmentajaheidi.com/blogi/tyouupumus

  • ylös 13
  • alas 14
Kokemusta on

Ikävintä siinä,että palaa loppuun eikä enää tämän jälkeen palaudu normaalisti luokitellaan masennukseksi,samoin monet unihäiriöt usein luokitellaan masennukseksi vaikka henkilö ei masentunut olisikaan.Siinä tehdään kyllä hallaa burn outista kärsivälle henkilölle, sillä burn out voi todellakin jäädä henkilölle eli palautuminen jää heikoksi muuttaen elämän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat