Kommentit (3)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei tieteellistä näyttöä kyseisten ruoka-aineiden, kuten täysjyväviljan eduista tai punaisen lihan haitoista tässkään tutkimuksessa. Sellaista tietellistä johtopätöstä ei voi vetää. Mutta kokonaisuutena ko. dieetti näytti vähentävän dementiaa. Todennäköisempänä syynä on se. että dieetti oli vähähköhiilihydraatttinen ja kohtuu runsasrasvinen, joka vähentää hyperinsulemian/insuliiniresistanssin ilmenemistä (josta suurin osa ns. länsimaisista sairauksista johtuu.).

Mielenkiintoisempi juttu on se, että ketogeeninen dieetti parantaa alzheimerin oireita. Tästä on pilottitutkimus, jossa keto paransi oireita paremmin kuin yksikään lääke. Mutta näitähän ei suomessa uutisoida, kun Duodecim ei tykkää, että sairaudet paranevat ilman lääkettä (kuten diabetes VHH:lla).

Ohessa aiheesta juttu, myös ko. MIND-dieetiä on käsitelty.

http://www.mdedge.com/internalmedicinenews/article/145220/alzheimers-cog...

Aina kaikesta on pakko saada vähähiilarista ruokavaliota lobbaava näkökulma...
Kun ei se hiilarien välttely ole mikään ihmeratkaisu kaikkiin maailman terveysongelmiin.

Vierailija

Ai kasviöljytkö hyviä aivoille. Viime talvena EU varoitti kasviöljy palmuöljyn aiheuttavan syöpää. Palmuöljyhän syötetään meille kymmeniä kiloja valmisruokien osana.
Tavalliset kasviöljyt jotka kuumauutetaan rikotuista siemenistä kemikaaleilla joita myös käytetään bensan teossa ovat siis myöskin terveellisiä.
Äiti on sanonut minulle aina että syö sinä poika vaan kylmäpuristettuja öljyjä ja niistäkin vain niitä joissa on Omega 3 anemmän kuin Omega 6 ja sitten myös oliiviöljyä ja kookosrasvaa. onko äiti ollut ihan väärässä?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat