Puriko punkki? Ja mitä sitten?

punkki, puutiainen, borrelioosi, Lymen borrelioosi

Puutiainen on Suomen vaarallisin eläin, silti vain joka viides niistä kantaa borreliabakteeria. Jos siis punkki pureutuu nahkaan, ota rauhallisesti ja lue tämä juttu.Lue koko juttu

Puriko punkki? Ja mitä sitten?

Kommentit (6)

Borre

Ei ja ei. Varsinaisia asiantuntijoita. Aina se borre ei parane helposti ja punkin ei todellakaan tarvitse olla kiinni vuorokautta. Borrea voi sairastaa tietämättäänkin, kuten itselläni kävi. Vasta toinen (enhkä se oli kolmas tai ties kuinka mones) toi esiin vahvemmat oireet. Ensimmäinen toi olka- ja kyynärniveliin kipua, joka kesti noin 2 vuotta, kunnes uusi purema paljasti borren. Minä söin noin 4 vko antibioottia ja oletettavasti olen nyt terve, ainakin toistaiseksi.

  • ylös 27
  • alas 60
Kirmar

On uskomatonta että Suomessa ei tieto mene perille. Borrelioosin ja puutiaisaivokuumeen lisäksi punkinpuremasta voi saada monia muitakin taudinaiheuttajia eikä niiden siirtymisen nopeudesta puhuta/tiedetä mitään. Itselläni on Suomessa testien kautta löytynyt useampi taudinaiheuttaja. Lymen borrelioosi, niin kuin sitä Suomessa kutsutaan, on monimikrobisairaus joka myöhästyneen hoidon vuoksi johtaa vakavaan vammautumiseen.

  • ylös 51
  • alas 53
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Juttu on suorastaan surkuhupaisaa luettavaa... Niin täynnä asiavirheitä ja vähättelyä. Suomessa ei olla lainkaan kartalla borrelioosista ja sen hoidosta ja tällaiset artikkelit ei ainakaan paranna asiaa.

  • ylös 35
  • alas 29
Kribe

Jutussa on väärää tietoa: Punkkia EI SAA vetää kiertävällä otteella, vaan kohtisuoraan ulospäin.

Vierailija

Vai että ei kannattaa minun kahdeksan vuotias poika ottaa varmuuden vuoksi antibiotikka että terveysviranomaiset on tyytyväisiä kun ne saa myöhemmin vaiheessa myydä vielä kallimpia lääkkeittä kun sairastuu borrelioosiin. Tä neuvo kuulosta aivan kuin se että korona kannattaa sairastua että saa vastustuskyvyn. Lääkäriliitto ei tietysti välittää siitä että jotkut kuolee borrelioosiin tai koronaan kunhan vaan saavat myydä kalliita lääkkeittä. 695

Jades

Olen täysin samaa mieltä, toivottavasti kukaan ei suoraan usko tuota virheellistä ja vähättelevää artikkelia. Borrelioosi voi levitä puremasta jo muutamassa päivässä pitkin kehoa. Bakteeri osaa todellakin piiloutua esim antibiooteilta, eli doksimycin tai amoksicil ei ole 100% parantava hoito, vaikka se aloitettaisiin heti ihottuman ilmetessä. Kuten ei mikään tehoa varmuudella tuohon salakavalaan sairauteen. Punkki voi levittää myös monia tuntemattomia viruksia ja bakteereita, ei pelkästään borrea. Joitakin mihin ei mikään antibiootti tehoa, ja ihmiset ei saa apua vaivoihinsa. Kannattaa katsoa dokumentti Punkkisota. Olkaa varovaisia luonnossa. Tuo on Suomen vaarallisin eläin. Ps. Sairastan itse varhaisvaiheen borrelioosia, ja jo nyt on hirveästi epämääräisiä oireita. Ei pelkästään ihottuma. Doksimycin luurini voin vain toivoa tehoavan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat