Puriko punkki? Ja mitä sitten?

punkki, puutiainen, borrelioosi, Lymen borrelioosi

Puutiainen on Suomen vaarallisin eläin, silti vain joka viides niistä kantaa borreliabakteeria. Jos siis punkki pureutuu nahkaan, ota rauhallisesti ja lue tämä juttu.Lue koko juttu

Puriko punkki? Ja mitä sitten?

Kommentit (5)

Borre

Ei ja ei. Varsinaisia asiantuntijoita. Aina se borre ei parane helposti ja punkin ei todellakaan tarvitse olla kiinni vuorokautta. Borrea voi sairastaa tietämättäänkin, kuten itselläni kävi. Vasta toinen (enhkä se oli kolmas tai ties kuinka mones) toi esiin vahvemmat oireet. Ensimmäinen toi olka- ja kyynärniveliin kipua, joka kesti noin 2 vuotta, kunnes uusi purema paljasti borren. Minä söin noin 4 vko antibioottia ja oletettavasti olen nyt terve, ainakin toistaiseksi.

  • ylös 27
  • alas 60
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kirmar

On uskomatonta että Suomessa ei tieto mene perille. Borrelioosin ja puutiaisaivokuumeen lisäksi punkinpuremasta voi saada monia muitakin taudinaiheuttajia eikä niiden siirtymisen nopeudesta puhuta/tiedetä mitään. Itselläni on Suomessa testien kautta löytynyt useampi taudinaiheuttaja. Lymen borrelioosi, niin kuin sitä Suomessa kutsutaan, on monimikrobisairaus joka myöhästyneen hoidon vuoksi johtaa vakavaan vammautumiseen.

  • ylös 49
  • alas 53
Vierailija

Juttu on suorastaan surkuhupaisaa luettavaa... Niin täynnä asiavirheitä ja vähättelyä. Suomessa ei olla lainkaan kartalla borrelioosista ja sen hoidosta ja tällaiset artikkelit ei ainakaan paranna asiaa.

  • ylös 33
  • alas 29
Kribe

Jutussa on väärää tietoa: Punkkia EI SAA vetää kiertävällä otteella, vaan kohtisuoraan ulospäin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat