Kannattaako margariinia välttää lisäaineiden vuoksi?

klo 9:46 | 4.10.2017
Ei kannata. Runsasrasvaisissa kasviöljypohjaisissa levitteissä ei ole sellaisia lisäaineita, mitä ei muutenkin saisi ruoasta.Lue koko juttu
Ei kannata. Runsasrasvaisissa kasviöljypohjaisissa levitteissä ei ole sellaisia lisäaineita, mitä ei muutenkin saisi ruoasta.Lue koko juttu
Ladataan...
Margariinia kannattaa välttää ylipäätänsä. Nykyisessä valmistusmenetelmässä, vaihtoesteröinnisä, syntyy sellaisia rasvayhdisteitä, joita ei ole koskaan ollut ihmisravinnossa, eikä niiden vaikutuksesta terveyteen ole mitään tietoa. Sama tilanne siis kuin aikoinaan transrasvamargariinien kanssa. Ja näiden uusien rasvojen koekanineina ovat mm. Schwabbin ansiosta päiväkotien lapset, kun voi on syyttä pannassa.
Lisäksi nuo teolliset rasvat sisältävät aivan liiaksi tulehdusta edistäviä omega-6 (rypsi, auringonkukka ym.) rasvahappoja ja rutkasti jo härskiintyneitä sellaisia.
Keinotekoisesti tehtyjen rasvojen syönti on lisäksi turhaa, sillä ei ole mitään näyttöä siitä, että esim voi aiheuttaisi terveyshaittoja.
Tässä lukutaitoisille vuodelta 2016 massiivinen tutkimus 636,151 osallistujaa. Voilla ei tilastollisesti merkitsevää vaikutusta sydäntauteihin, kuolleisuuteen ym. mutta lievästi vähentää diabetsta. Eipä taidettu tätäkään tutkimusta uutisoida suomessa, ja terveyeliittikin luonnollisesti sivuuttanut tutkimuksen koska tulos ei miellytä.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27355649
Minä saan allergiaoireita margariineista koska niiden rasvan kovettaja-aineet eivät sovi. Niitä on myös suklaassa. Tuloksena pientä kutiavaa näppylää päänahassa ja kasvoissa. Tätä on myös sukulaisilla. Kampaajana olen samaan asiaan törmännyt työssäni.
Kasviöljyistä ja voista en mitään oireita ole saanut. Niissähän ei ole mitään ylimääräistä.
Käytän ruuanlaitossa 80-90&% kasvirasvoja ja voita makua antamaan. Niinhän tekevät ravintolatkin.
Leivän päällä käytän tuorejuustoa.
Hyvin menee ja oireet pysyvät ruokavalion ansiosta poissa. Mikä parasta - kolesteroliarvot ovat kunnossa.
Yllätys, yllätys kuka asialla. Kyllä kannattaa pysyä voissa, oliiviöljyssä yms. Muualla maailmassa on jo tultu järkiin ja Suomessa (tälle jo nauretaan) jankataan näitten muovimargariinien puolesta. Teollisuus lobbaa.
Margariinin kemiallinen rakenne todella muistuttaa muovia. Tuskin niitä e-koodeja siinä pelätään vaan sitä luonnotonta prosessointia.