Aamulla arat jalat. Onko se reumaa?

Aamulla arat jalat. Onko se reumaa?

reuma, jalkakipu

Nivelkipu ja -jäykkyys on reuman ensioire mutta niin on monen muunkin sairauden. Lue miten vaivat voi erottaa toisistaan.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Sisko

Itselläni otettiin parisen vuotta sitten työterveydessä reumakoe. Soittelin tuloksesta ja puhelimessa oli sairaanhoitaja, joka kertoi arvoni olleen todella korkean. Kysyin, mitä se tarkoittaa ja hoitaja vastasi hetken hiljaisuuden jälkeen:"Sitä, että sinulla on reuma." Varasin ajan samalle työterveyslääkärille, joka minut oli kokeeseen lähettänyt. Hän kertoi minulle konsultoineensa jotakin asiantuntijaa, ja he olivat nyt yhdessä tulleet siihen tulokseen, että kyseessä oli satunnaislöydös ja mitään ei tarvitse tehdä! Koen jääneeni täysin tyhjän päälle tässä asiassa.

Vierailija

Suoliston väärä bakteerikanta on oireiden taustalla. Oireista pääsee moni eroon oikealla ruokavaliolla. Lääkärien tietotaso suolistosta on surkealla tasolla. Tieto suolistosta on yleisesti ottaen vajaata. Ihminen tuntee kosmoksen paremmin kuin suoliston.

Ruoka on lääke.

Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta paria viikkoa enempää ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiini- tai hivenainemittauksia ei yleensä edes tehdä.

Voiko ruokavalio parantaa ?

Valitettavan usein lääkäreiden kanta moneen sairauteen on, ettei ruokavaliolla ole juurikaan merkitystä. 

Suuri harmi ja ihmeteltävä asia on miksi lääkäreille ei anneta kunnollista ravitsemuksellista koulutusta. Ruokavaliolla on kuitenkin tekemistä suuresti lähes kaikkien terveyden tekijöiden, sairauksista parantumisten ja immuunivasteen kanssa. 

Autoimmuunisairaudet reagoivat usein erittäin nopeasti viljattomaan, maidottomaan ja sokerittomaan ruokavalioon. Sekä ehdottomasti rypsiöljy ja keinorasvat (margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...) pois.

Allergiat, psoriasis, nivelrikko, reumasairaudet, II-tyypin diabetes, astma, suolistosairaudet ja atopia ovat elimistön immuunijärjestelmän ylireagointia sopimattomiin (yleensä viljat ja/tai maito sekä rypsi) ruoka-aineisiin, jotka pitävät tulehdustilaa yllä kehossa. Kun elimistön pommittaminen sopimattomalla ravinnolla lopetetaan, myös immuunijärjestelmä rauhoittuu. 

Kannattaa perehtyä aiheeseen, sillä voit päästä kaikista oireista eroon vain muuttamalla ruokavaliotasi. 

Lasten allergiat ja autoimmuunisairaudet ovat lisääntymässä huimaa vauhtia. Ei nuo sairaudet taivaasta tipu, vaan jotain tehdään todella väärin.

VÄLTÄ TURHIA ANTIBIOOTTIKUUREJA.

Suomessa joka toinen lapselle määrätty antibioottikuuri on turha. Luku on todennäköisesti aikuisilla ihan sama. Antibiootit tappavat suoliston hyvät bakteerit ja täten altistavat uusille sairauksille. Mutta  suoliston bakteeristo kyllä toipuu, kun sille antaa kunnon ravintoa. Eli vältä rypsiä kaikissa muodoissaan (rypsiöljy, margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...), maitoa sellaisenaan sekä viljan käyttöä.

Myös huono sisäilma, home, radon, haitalliset kemikaalit, ympäristömyrkyt ja torjunta-aineet sairastuttavat. Eli varmista, että olet aina puhtaassa sisäilmassa.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/reuma.htm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
luulotautinen

Niinpä niin... satunnaislöydös. sitähän ne osa viisaista tarjoo. milloin stressiä.. milloin korvien väliä ja luulotautia. Koettu on ja kuolemanporteilla monesti käynyt..kunnes joku tosi viisas on vaivan lopulta keksinyt ja sitten viime metreillä pelastanut..Nyt "loppuelämä" meneekin jotenkuten selviytyessä.
.Toivottavasti et jää tuon lääkärin tietojen varaan.. niille on tärkeämpi lääkärin titteli kuin potilas. ja näin lääkiksessä opetetaan.

D-vitamiini auttoi

Itsellä oli juurikin jalkaterien kipu aamuisin liikkeelle lähtiessä, ikää 40v. Työterveys tutki ja reumapkl myös. Löytyi D-vitamiinin puutos, vaikka olin luullut monipuolisen ruokavalion hoitavan asian. Eipä hoitanut. Tason korjaantuessa kaikki kipu hävisi jalkateristä. Sen jälkeen syön d-vitamiinia edelleen 50 mikrogr/pvä, en myöskään sairasta lähellekään niin paljon flunssia enää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat