Kommentit (9)

Vierailija

Ei sen tarvitsekaan laskea. Tuoreen ALLHAT-LLT satunnaistetun tutkimuksen mukaan yli 65 vuotiailla statiinilla laskettu kolesteroli ei vaikuttanut sepelvaltimotapauksiin, mutta lisäsi kokonaiskuolleisuutta 18 - 34 % iästä riippuen. Tämähän ei ole uutta, myös satunnaistettu Minnesota Coronary Experiment aikanaan osoitti saman, kun kolesterolia alennettiin kasvisöljyllä. Tällöin myös sydänperäiset kuolemat lisääntyivät! Matala kolesteroli lisää mm aivoverenvuodon ja syöpien riskiä.

Ja yleensäkin useiden tutkimusten mukaan, ihminen elää pisimpään kun kokonaiskolesteroli on välillä 5-8. Sydänongelmiin merkittävämpi onkin HDL-kolesteroli ja triglyseriinit, jotka saa kohdilleen vähähiilihydraattisella dieetillä ja luonnollisilla rasvoilla, ei siis tehdasöljyilla (kuten rypsäri). Näin kertoo siis tiede, mutta lääketeollisuuden kouluttamat lääkärit saattavat kertoa jotain muuta.

 • ylös 32
 • alas 29
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kysyjällä on ihan normaali kolesteroli. Alle 5 ei ole kellää.

Rypsiöljy huonontaa LDL kolestrolia.

Ainoa potilasryhmä, jolla on merkitystä kolesterolin vähentämisellä, on familiaarista hyperkolesterolemiaa sairastavat, eli ne, joilla geneettisen perimän vuoksi maksa muodostaa huomattavasti liikaa kolesterolia ja näitä on suomessa n. 10 000. Muille kolesteroliarvojen keinotekoinen pienentäminen on terveydelle haitallista. FH-tauti johtuu useimmiten maksan pinnalla olevien LDL-reseptorien puuttumisesta tai niiden vajavaisesta toiminnasta. Tähän on syynä LDL-reseptoreja koodaava virheellinen geeni tai sen haitallinen mutaatio. Kolesteroli on yli 15 mmol/l tasoa.
Saako lääketieteen ammattilainen antaa täysin virheellistä tietoa omasta alastaan? 

Rikoslakimme tunnistaa virheellisen tiedon levittämisen tai suoranaisen valehtelemisen monessakin kohtaa rikokseksi. Pitäisikö tehdä tutkintapyyntö poliisille? 

Jos kyseessä ei ole rikos, niin saako esim. rakennus- palo-, liikenne- ja säteilyturvallisuudesta vastaavat viranomaiset ja asiantuntijat antaa omasta alastaan täysin virheellistä tietoa?

 • ylös 39
 • alas 29
Turbo-orvokki

Kolestroli on elimistölle välttämätön aine. Maksa valmistaa sitä tarpeen mukaan, ja joskus ylimääräistäkin. Omalla kohdallani, kun noudatin hyvin vähärasvaista ja runsashiilihydraattista (leipää ja perunaa) ruokavaliota, kolestroli oli siinä 7,8 tienoilla. Terveyteni romahdettua kokeilin ruokavaliota, jossa on runsaasti vihanneksia, täysravaisia tuotteita, siis voita ja kermaa, lihaa ja kotimaisia marjoja, kalalle olen allerginen. Verenpaineeni laski normaaliin. Verensokeri laski kakkosdiabeteksesta terveen lukemiin, kolestroli putosi vitoseen, iho- ja nivelpsori rauhoittui, turvotukset hävisivät, nivelkivut vähenivät, energia lisääntyi. Sen sijaan että olisin ottanut lääkärin määräämät statiinit, verenpainelääkkeet, betasalpaajat, solumyrkyn, nesteenpoistolääkkeen, tulehduskipulääkkeen, diabeteslääkkeen, vaihdoin vain ruokavalion. Lääkäri raivostui, ja uhosi: sydänteholla tavataan!! Katsoin 120kg pientä naislääkäriä, ja aattelin että saattaa olla siellä aiemmin. Luki varmasti ajatukseni, kun tiuskaisi " minä olen siellä lääkärinä " Tästä on nyt jo ainakin 10vuotta, vielä ei olla treffattu

 • ylös 22
 • alas 10
Vierailija

Minulla on suurinpiirtein samat lukemat ja elämäntavat kuin apllä. En ole asiasta ottanut mitään stressiä. Kolesterolilääkitystä suositeltiin jo n 10 vuotta sitten.

Jokaisen on itse tehtävä ratkaisunsa musta tuntuu -periaatteella. Tutkimuksia ja suosituksia on monenlaisia.

 • ylös 11
 • alas 10
Kävelevä rasvapommi

Olen kohta 60 ikäinen. Kokonaiskolesteroliarvot aina 9-10. Satiineistta ei ole mitään hyötyä sillä ensin arvot laskevat ja sitten taas nousevat statiineista huolimatta. En tupakoi, jätin punaisen lihan syömisen, siirryin pehmeisiin rasvoihin, söin kauraa kuin hevonen ja ei mitään vaikutusta kolesteroliin. Ihan sama mitä syön, mitä lääkkeitä käytän. Lopputlos on aina sama. Kuolen sepelvaltimotautiin. Perintötekijöilleen ei mitään mahda. Parempi olla onnellinen niistä vuosista mitä saa eikä kituttaa lääkkeiden sivuvaikutusten kanssa. En jaksa ymmärtää tätä kolesterolivaahtoamista. Sen sijaan stressihormonit ovat korkealla kun aina saa samasta asiasta jauhaa lääkäreiden kanssa ja moni muu sairaus jää huomaamatta sen takia. Päätinkin, etten enää mene lääkäriin, jos sen voin välttää.

 • ylös 11
 • alas 10
Vierailija

Suomalaisen tutkimuksen mukaan, insuliiniresistenssi lisää sydänkuolemia 900 % mutta maan lääketieteen eliitti pitää kynsin ja hampain kiinni entisestä kasvojen menettämisen pelosta kaikkien ihmisten vahingoksi.

Kolesteroli- ja kaloriteoriat ovat kuolleet. Pitäisi keskittyä todelliseen syyhyn eli insuliiniresistenssiin. 

http://www.pharmaceutical-journal.com/opinion/insight/the-cholesterol-an...

 • ylös 12
 • alas 12
Vierailija

Moni kuolee äkillisesti sydänkohtaukseen, vaikka verisuonet ovat täysin auki. Sydänkuolema sinänsä on edelleen suuri arvoitus. Lääketeolllisuus on vääristänyt käsitystämme koko aiheesta. Tällä hetkellä 75 % sairaalaan tuoduilla sydänkohtauspotilailla on normaali tai normaalia alempi kolesterolitaso. Tästä ei haluta puhua, ettei lääkekauppa häiriinny.

 • ylös 16
 • alas 12
Nainen 64 v.

Sitä ihmettelen kun nykyään ei tarvitse olla ilman paastoa kolestroolimittaukseen mennessä. Itselläni kaksi kertaa antanut väärän tuloksenpaastotta viimeksi 7.8 ja kaksi päiväämyöhemmin paastolla 5.5 ja edelliskerralla samansuuntainen tulos. Ja eka lääkäri määräsi kaksi statiinitablettia iltaisin ja toinen sanoi ei tarvitse? Moniko syö turhaan jos ei tarvetta?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat